• BIST 9460.69
  • Altın 2495.18
  • Dolar 32.592
  • Euro 34.7956
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 22 °C

TÜRSAB’ta olaylar bitmiyor, kazan kaynıyor

TÜRSAB’ta olaylar bitmiyor, kazan kaynıyor
Başaran Ulusoy’un çekilmesiyle TÜRSAB’a yeni başkan adayları gelirken, hac-umre acenteleri arasında “whatsapp” ortamında savaş başladı.

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-
TÜRSAB’ta Başaran Ulusoy adalıkan çekildi, kongre ertelendi. İşlere Bakanlık el koydu. Ama olaylar bitmiyor ve TÜRSAB’ta kazan kaynamaya devam ediyor. Başaran Ulusoy’un çekilmesiyle ortalığın boşaldığını gören yeni TÜRSAB başkan adayları ortaya çıkıyor.

tursab-adaylar-004.jpgKongre yaklaşırken TÜRSAB başkan adaylarının sayısında artış olması beklenirken hac-umre acenteleri arasında “cemaat” söylentili yeni olaylar patladı.

uzuner-karaduman-001.jpgTÜRSAB’TA CEMAAT SAVAŞI
Öte yandan İspa Tur Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Karaduman’ın TÜRSAB seçimlerinin ertelenmesi sonrası “Cemaate ve cemaat sözcülerini” hedef alarak “Başaran beye tebrikler bana yar olamayan kimseye olmasın” şeklindeki sözleri üzerine hac umre acenteleri arasında “whatsapp” ortamında “cemaat” savaşı başladı.

kanatan-firuz-uzuner.jpgHilmi Karaduman hac-umre acentelerinin rahatsızlık içinde olduklarını Hac-Umre Seyahat Acenteleri Derneği-HÜRSAD’ın başkanı Mehmet Uzuner ve yönetiminin tüm hac-umre acentelerinin temsilcisi olmadğını söyledi. Ayrıca TÜRSAB başkan adaylarından Firuz Bağlıkaya’nan listesinde tehditkar HÜRSAD temsilcisinin yer alması halinde oy almasının zor olduğuru söyledi.

basaran-ulusoy-009.jpgULUSOY’UN YENİ BİR OYUNU MU?
TÜRSAB’ın 9 dönemdir başkanlığını yürüten 18 yıllık başkanı Başaran Ulusoy özellikle internet üzerinden yapılan saldırılar karşısında yıldığını belirterek “23. Dönem için TÜRSAB başkanlığı için yeniden aday olmaktan çekildim” dedi. Ancak yıllardır ‘köyüme dönüyorum” diyerek yerine aday gösterdikten sonra “camia beni istedi” diyerek yeniden aday olan Başaran Uluoy’un bu davranışın kimse inanmıyor. “Yine bir tilkilik düşünüyordur. Zaman kazanmak için yaptı” diyenler temkinli davranıyorlar.

basaran-ulusoy-011.jpgADAYLIKTAN SÜRPRİZ ÇEKİLİŞ
Başaran Ulusoy bir Pazar günü sürpriz bir şekilde “TÜRSAB başkan adaylığından çekildim” dedi. Arkasından TÜRSAB kongresinin yapılacağı Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nin teknik altyapısının yeterli olmadığı ve güvenlik mazeretiyle yönetim kurulu kararıyla TÜRSAB seçimlerinin ertelendiğini bildirdi.
TÜRSAB’ın bu isteğine uyan Beşiktaş İlçe Seçim Kuruluve arkasından il Seçim Kurulu erteleme kararına uydu. Yerinde tespit yapılmadan masabaşında verilen bu karara diğer TÜRSAB adayları tarafından yapılan itirazlar ise reddedildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı seçimlerin iki ay içinde yapılması için mevzuat gereği üç kişi görevlendirdi.

basaran-ulusoy-012.jpgBİR YERLERDEN UYARI MI GELDİ?
TÜRSAB seçimlerinin yapılacağı 2 Aralık’a kadar prensip anlaşması ile işbirliği yapan muhalefette ise kongre ertelenmesiyle “işbirliği” çözüldü. Çünkü ortada “Yukarıdan ihtar geldi… Artık birilerinin aday olmasına onay yok. Yoksa işleri bozulur” şeklindeki sözler ortalıkta uçuşmaya başladı.
Hatta Başaran Ulusoy’un Mayıs ayında TÜRSAB yönetiminden aldığı yetkiye dayanarak bağlı şirketlerin yönetiminden çekilerek yerine yeğeni Feyyaz Yalçın’ı başkan olarak atadığı öğrenildi. Bu arada şirketlerin yönetiminden Bülent Katkak ile Günnür Özalp’in de ayrıldıkları iddia edildi.

İHTAR KİMDEN GELDİ?
Öte yandan Başaran Ulusoy’un “bir dönem daha…” şeklindeki isteğine Kasım ayı başında “Artık yeter. Ortamı germe… Yeterince problem var. Turizmin uzlaşmaya ihtiyacı var. Ortamı toparlayıcı birisi gerekli” diye uyarı geldiği iddia edildi.
Bütün bunlar olup biterken Başaran Ulusoy’un aniden Anadolu gezilerini iptal ederek sadece 15 Kasım’da Lütfi Kırdar’da hala acentelerin kendisini hala istediğini belirtecek “büyük gövde gösterisi”nde gücünü göstermeye endesklendiği anlaşıldı.

basaran-ulusoy-010.jpgLÜTFI KıRDAR’DA HÜSRAN VE VEDA KONUŞMASı
Ancak salona “Senden güzel yok…” şarkısıyla giren Ulusoy beklenen ilgiyi görmedi. Hele kürsüye çıktığı zaman öndeki bir kaç masa dışında kendisine destek veren olmayınca hüsrana uğradı. Çünkü salonun üçte ikisinin Ulusoy’a karşı olduğu ve ‘ne söyleyeceğini merak ettikleri” için geldikleri belliydi. O güne kadar ki en kötü konuşmasını yapan moralsiz Ulusoy veda eder gibi konuştu. Ağzından ilk kez “kenarda durmasını biiriz”, “göreve gelecek olanlara yardım ederiz” şeklinde sözler döküldü. Hele günümüzdeki Türkiye'nin yöneticileri yerine geçmiş döneme ait yöneticilerle anılarını anlatınca “Ulusoy’un Ankara ile ilişkisi kesilmiş” şeklinde düşünenler daha da şaşırdı. Sonrası adaylıktan ayrılma ve kongre iptali geldi. İşlere bakanlık el koydu. Şimdi herse hükümete teslim dilen TÜRSAB'ta kongrenin ne zaman, nasıl ve hangi adayların katılımıyla yapılacağını bekliyor. Yani TÜRSAB kongresi iki aylık süre içinde bir çok sürpriz yaşayabilir.

HAC-UMRE’DE CEMAAT SAVAŞI
Gazetelerde yer alan haberlerde İspa Tur Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Karaduman’ın TÜRSAB seçimlerinin ertelenmesi sonrası “Cemaate ve cemaat sözcülerini” hedef alarak “Başaran beye tebrikler bana yar olamayan kimseye olmasın” şeklindeki sözleri üzerine hac umre acenteleri arasında “whatsapp” ortamında savaş başladı.
Hilmi Karaduman’ın açıklamaları içinde “Acentelere havuç gösteren HÜRSAD eserinizle öğünmeye devam edin…” deyince HÜRSAD Derneği Başkanı Mehmet Uzuner ile arasında küfürleşme başladı. Hilmi Karaduman kendisine “Bir üç beş değil sıçarım senin bacağına it…Şerefsiz herif….. İt…” şeklinde hakaret eden Mehmet Uzuner’i savcılığa verdi

hilmi-karaduman-001.jpgKARADUMAN: HAC-UMRECİLER OY VERMEYECEK
Elestirilere dayanamayan HÜRSAD Başkanı Mehmet Uzuner TÜRSAB seçimlerinin ertelenmesini takiben İspa Turizm sahibi Hilmi Karaduman yaptığı açıklamada “Başaran beye tebrikler bana yar olamayan kimseye olmasın” dedi.

ACENTELERE HAVUÇ GÖSTERİYOR
Hilmi Karaduman bu konudaki açıklamalarını şöyle sürdürdü:
“Cemaate ve cemaat sözcülerine hayırlı olsun cemaatin 6000 kayıt yapmasına HÜRSAD yine göz yumacak yine sessiz kalacak cemaat yine ev ev gezecek. Acentalara havuç gösteren HÜRSAD eserinizle öğünmeye devam edin… Sektörde sevilmiyorsunuz yönetimde istenmiyorsunuz.. insanlar şerrinizden korkup yüzünüze söyleyemiyorlar….”

TEHDITLER SAVURDU
Karaduman’ın açıklamaları üzerine HÜRSAD başkanı açıklama yapmak yerine telefon açarak tehdit ve küfürler savurduğu bildirildi. Karaduman “Bu tavrın bir STK başkanına yakışmadığını, Tursab yönetiminde bu şahsın görev alması halinde tavrının daha da sert bir hal alabileceğini ve endişe duyduğunu" belirterek " Uzuner’in görevinden istifa etmesi gerekiyor” dedi.
 

Bu haber toplam 7027 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.