• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 28 °C

Türsab’ta ayrılık koltuk kavgasından

Türsab’ta ayrılık koltuk kavgasından
Kongreye üç ay kala Türsab yönetimine aday olanlar Ulusoy koltuğunu ikinci başkana vermediği için kanunu bahane edip ayrıldılar

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
KEMER / ANTALYA
- Kemer’de seyahat acenteleri ile kalvaltıda buluşan Türsab Başkanı Emin Çakmak, Türsab yönetiminde 10 yıl görev alanların farklı bahanelerle aday olduklarını ileri sürmelerinde samimi olmadıklarını belirterek “Sayın Ulusoy koltuğunu ikinci başkana vermediği için kanunu bahane edip ayrıldılar. Ayrılık sebebi kanun kavgası değil, koltuk kavgasıdır” dedi.

AYRıLıK KOLTUK KAVGASıNDAN
Türsab Başkan Adayı Emin Çakmak, başkan adayı olarak ortaya çıkan Firuz Bağlıkaya’nın “Revize edilen 1618 Sayılı Kanunu Başaran Ulusoy torba yasaya sokmadığı için ayrıldık” şeklindeki sözlerinin samimi olmadığını belirtti.
Emin Çakmak şöyle devam etti: “Oradaki kavga kanun kavgası değil. Koltuk kavgasıdır. Ulusoy koltuğu ikinci başkana bırakmadığı için kanunu kongreye üç ay kala bahane edip ayrıldılar. Ortaya “yeniden” diye çıkarak, Türsab’ın eski yönetim sistemini yeniden sürdürmeye talip oldular. Bu arada kurumu küçük düşüren açıklamalarla kuruma büyük zarar verdiklerini düşünüyorum. Biz 36 aydır Türsab’ın hizmetlerinin doğru yapılmadığını ve projelerimizi anlattık. Kuruma zarar verecek söylemlerden kaçındık. Göreve geldiğimizde Türsab’ın itibarını yeniden kazandırmak için oldukça yorulacağımızı düşünüyorum. “

emin-kemer1b.jpg

TÜRSAB’ ÖZLENEN TÜRSAB YAPMAK İÇİN OY İSTİYORUZ
Emin Çakmak, projelerini hayata geçirmek için bayrak yarışını sürdürdüklerini belirterek “Sizden sadece iki dönem için oy istiyoruz. Görevimizi tamamladığımızda içimizden yeni liderler göreve gelecek ve sizlerden gelecek projeleri hayata geçirmek için çalışmaların sürdüreceklerdir” dedi.

mehmet-nezih-kemer.jpg

emin-kemer3.jpg

TÜRSAB HEPIMIZIN EKIBIYLE KATıLDı
Kemer’de Fame Residence Oteli’nde Türsab Hepimizin ekibinden Nezih Hacıalioğlu, Mehmet Gem, Ahmet Feti Bozcan, Hamit Kuk’un katılımıyla Kemerli seyahat acenteleri ile buluşan Emin Çakmak “Üyesini cezalandıran değil, üyesinin hak ve menfaatlerini koruyan ve önünü açan bir Türsab hayata geçireceğiz” dedi. Göreve geldiklerinde BYK’ların yetkilerini, itibarlarını artıracak her türlü önlemi alacaklarını söyleyen Emin Çakmak “Üyesi olan acentelerinin her zaman yanında olan bir Türsab hazırladık” dedi.

E-TÜRSAB GELECEK
Türsab Başkan Adayı Emin Çakmak , “Teknolojik ve e-Türsab olan bir Türsab hayal ediyoruz” diyerek “Dünyada çok hızlı gelişen teknoloji karşısında Türsab aciz kaldı. Türsab’ta kuracağımız Türkiye Turizm Portali ile Türsab’ı aciz olmaktan kurtaracak ve dünyaya Türkiye’nin turizmini pazarlayan bir sistem kuracağız” dedi.
Türkiye turizm portalinin10 dilde, Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca, İspanyolca, Çince, İtalyanca, Rusça, Japonca, Arapça olacağını belirten Emin Çakmak seyahat acentelerini dünyaya açacaklarını bildirdi.

emin33.jpg

HAVAYOLLARIYLA KANGREN OLAN KOMİSYON SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ
Türkiye’nin en önemli turizm merkezi Kemer’de merkezi BYK’ya bağlı olarak temsilcilik ofisini hayata geçireceklerini söyleyen Emin Çakmak “Bilet satan acentelerin kangren haline gelen havayollarıyla “komisyon” sıkıntısını çözeceğiz. Acentelerin aidatlarını ortadan kaldıracak proje geliştirdiklerini, belirterek “ Ayrıca seyahat acentelerine Türsab’ın şirketlerinden birer “altın hisse” vereceğiz”şeklinde konuştu.

PROJELERİMİZ ACENTELERİN ÖNERİLERİNDEN OLUŞTU
Türsab Başkan Adayı Emin Çakmak şunları anlattı: “Türsab’ın İstanbul’dan yönetilemeyeceğini düşünerek 81 il ve 50 ilçede 36 aydanberi seyahat acenteleri ile buluşuyoruz. Bu toplantılarda meslektaşlarımızın hayallerinde yatan projeleri dinledik. Onlardan aldığımız 500-600 projeyi Türsab hepimizin icda kurulunda süzdük. Öncelikli olarak gücümüzün yetebileceği, yapılabelecek projeleri benimseyere 154 projeyi sunduk. Bu projeler Türsab’a ve üyelerine fayda sağlayacaktır. Önce can, sonra canan diyerek seyahat acentelerinin hak ve fenfaatlerini korumak için yola çıktık. Önce üyeler, sonra sektör diyoruz. Sonra ise ülkemiz diyoruz.’

DEĞİŞİMLER TÜRSAB’A BAŞARI GETİRECEKTİR
Emin Çakmak “Dünyadaki STK’ların başarısı kendi içerisinden yeni liderleri çıkaran ve yönetiminde kısa sürede bayrak değişimi yapanlardır. Türkiye’de Türsab ile bu anlayışa öncü ve örnek olacağız. Türsab’ta 2 dönemde bir yönetim ve başkan değişicektir. Bu gönüllülük esasına rayanan bir STK hizmetidir. Ben 36 aydır kendi şirketine 36 defa girmedim. Şirketimde herkes görevini bilir ve işler aksamadan gider. Kurumsal bir yapım var. Türsab’ta kendi içinde sorumluluk dağılımıyla kurumsal kimliğine kavuşacaktır. 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.