• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

TÜRSAB:KDV'de yanlıştan dönüldü

TÜRSAB:KDV'de yanlıştan dönüldü
TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, müşteri-otelci-acente üçgeninde karmaşa doğuran kanundaki yanlışın düzeltildiğini belirtti.

İZMİR -Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, müşteri-otelci-acente üçgeninde karmaşa doğuran kanundaki yanlışın düzeltildiğini belirtti.
Ulusoy, "Maliye Bakanlığı, KDV dolayısıyla bizi başka bir fırtınaya sürüklemedi. Bu uygulama, hakettiğimizi alır hale getirdi. Seyahat acentesi yoksa otel bir işe yaramaz. Bu yanlıştan dönüldü." dedi. KDV'nin düşmesiyle turizmin ucuzlamayacağını ama yanlış uygulamadaki kaosun ortadan kalkacağını ifade eden Ulusoy, turizmin gelişeceğini savundu.
İzmir Ticaret Odası'nda (İZTO) düzenlenen, "Turizm Sektöründe KDV Konusundaki Değişiklikler ve Yeni Yasa" konulu bilgilendirme toplantısına katılan TÜRSAB Başkanı Ulusoy, seyahat acentelerinin konaklama hizmet satışlarının tamamının yüzde 8 KDV oranına tâbi olduğunu belirterek, turizm sektörünün ihmal edilemeyeceğini söyledi.

GİYİM KUŞAMIYLA ATATÜRK TÜRKİYE’SİNİ TURİZM TANITIR
Ulusoy, giyim kuşamıyla Atatürk Türkiye'sini yurtdışına tanıtacak tek sektörün turizm olduğunu ifade etti. Gençlere iş sahası açacak ve bütçe açığını kapatacak sektörün de turizm olduğunu belirten Ulusoy, "100 milyar dolarlık ihracatımız var, ihracatçılar tebrik ediliyor. Oysa bu gelirin yüzde 65'i yurtdışına gidiyor. Turizm gelirinin ise yüzde 90'ı yurtiçinde kalıyor.

ULUSOY: TURİZM ACENTESİ YOKSA OTEL İŞE YARAMAZ
Arkadaşlarımızın sabırlarına hayranım, onları ben tebrik ediyorum. Hastane yaparsın, doktor yoksa işe yaramaz; otel yaparsın, turizm acentesi yoksa işe yaramaz. Konaklama tesislerine getirilen KDV indiriminin acentelere de yansıması gerektiğini anlattık.

 

ULUSOY: BAKANLIK ACENTELERİ AJAN OLARAK KULLANMALI
Konaklama tesislerinde yüzde 8, acentelerde yüzde 18 olmaz dedik ve yanlış düzeltildi. Bakanlık, malî sistemin oturması için acenteleri ajan olarak kullanmalı. Otelden kesilen faturayı oradan kontrol edebilmeli." şeklinde konuştu.

 

MALİYE ACENTELERİN MALİ PERFORMANSINI İZLEYECEĞİZ
Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı Daire Başkanı Mustafa Erdin ise KDV'nin bu yıl bütün seyahat acentelerinin malî performansının izleneceğini söyledi. Özel bir ekiple bölge bölge denetim yapacaklarını vurgulayan Erdin, "Biz üzerimize düşeni yaptık." diyerek, kayıtdışıyla mücadelede destek istediklerini söyledi.

MALİYE:TURİST SAYIMIZ ARTAR DEDİLER GÖRECEĞİZ
Turizm sektörünün İtalya, İspanya ve Yunanistan'la rekabette zorlandığını, yüzde 18 KDV yüksek dediğini hatırlatan Erdin, "Bu konuda destek istediler, biz de yüzde 8'e indik. Bunun hasılatı arttırıcı yönü olması lazım. Turist sayımız artar dediniz, bunu göreceğiz. Konaklamada ciroyu, yani matrahı takip edeceğiz. Savaş, kriz gibi önemli bir şey olmazsa teorik olarak matrahta artış olması lazım" dedi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.