• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 28 °C

TÜRSAB Yeniden yönetimi açıklandı

TÜRSAB Yeniden yönetimi açıklandı
Türsab Başkan Adayı Detur Turizm Şirketi CEO’su Firuz Bağlikaya Four Seasons Hotel Bosphorus’ta yönetim kurulunda yer alacak adaylarını açıkladı.

İSTANBUL- Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği, TÜRSAB’ın Aralık ayında yapılacak 22’inci Genel Kurulu için başkanlığa aday olan Detur Turizm Şirketi CEO’su Firuz Bağlikaya Four Seasons Hotel Bosphorus’ta yönetim kurulunda yer alacak adaylarını açıkladı.
Türsab Yeniden yönetim adayları şöyle:
Firuz Bağlıkaya
(Detur), Mehmet Ersoy (Ets), Nebil Çelebi (Hilal Turizm), Ali Çalışkan (Figür Turizm), İbrahim Tanrıverdi (Arnika Turizm), Selçuk Boynueğri (Scalamice), Barış Öztürk (TravelZone) Şehabettin Bolukçu, Veli Koca (VKT Tur), Tansu Demir (Lite Turizm), Uğur Hacıalioğlu (Ardasa Turizm)
TÜRSAB’ın iştiraki olan şirketlerde Başaran Ulusoy’un TÜRSAB ve iştiraklerinin hissedar olduğu11 şirketin 8 tanesinde Yönetim Kurulu Başkanı veya Genel Müdür, 3 tanesinde Yönetim Kurulu Üyesi olduğunun farkında bile olmadığını belirterek “Başaran Ulusoy bırakın şirketlerin sayısını, başkanlığını yaptığı şirketlerden bile bihaberdir” dedi

baglikaya-ersoy.jpg

ULUSOY, TÜRSAB ŞİRKETLERİN HESABINI VERMİYOR
Firuz Bağlıkaya, TÜRSAB’ın Turins Sigorta Anonim Şirketi, Seyahat Kart Satiş Ve Pazarlama Hizm. Tic. A.Ş., Türsab Fuarcilik Hizmetleri Ticaret Anonim Şirketi, Türsab Kültür Hizmetleri Tic Ltd Şti, Türsab Seyahat Acentalari Hizmetleri Ticaret Ltd Şti, Turser-Tursav Servis Sigorta Acenteliği Limited Şirketi, Seyahat Acentalari Meslek Eğitim Hizmetleri Anonim Şirketi, Tur Pres Turizm Tanitim Destek Ürünleri Limited Şirketi, Uktaş Uluslararasi Kongre Sarayi Tesisleri İşl. Tic. A.Ş., Komer Kuşadasi Kongre Merkezi Turizm Seyahat İnşaat Sanayi Ve Tic A.Ş., İsf İstanbul Alişveriş Festivali Anonim Şirketi gibi bir dizi şirket bilgisine ulaştıklarını belirtti.

TÜRSAB’A ZARAR VEREN BAZI ŞİRKETLERİ KAPATACAĞIZ
Bağlıkaya “Bu şirketlerin tamamının mali yükümlülükleri TÜRSAB’ın olmasına rağmen ne gelirleri ne de giderleri TÜRSAB bilançolarına dahil edilmiyor” diyerek şöyle devam etti.
Başaran Ulusoy’un iddia ettiğinin aksine; Turizm Bakanlığı TÜRSAB’ın iştiraki olan şirketleri denetlemiyor, sadece TÜRSAB’ı denetliyor. İştirak şirketleri herhangi bir denetime tabi olmadan dilediğince borçlanıp işleri ihalesiz verebiliyor. Kısa dönemde kar etme şansı olmayan şirketlere yüklü miktarlarda kredi alınıp ortak olunuyor. Bütün bunlara ek olarak TÜRSAB şirketlerinin denetiminden sorumlu yeminli mali müşavirinin iştirak şirketlerinde ortak olmasını da etik bulmuyoruz. Bu şirketlerin mali riski 185 milyon TL (yaklaşık 160 milyonu nakit kredi, leasing)
Biz göreve geldiğimiz zaman, TÜRSAB’ı ve iştiraki olan şirketleri ağır borç yüklerinden kurtaracağız. Akabinde de acentelerimize yarar sağlamayan tüm şirketleri kapatacağız.” dedi.

SAYGIN BİR TÜRSAB İNŞA EDECEĞİZ
Bağlıkaya ‘Türsab Yeniden – Değişim Başlıyor’ hareketi ile yepyeni bir vizyon ve anlayışla yola çıktıklarını belirterek projelerini açıkladı. Firuz Bağlıkaya ve yeni yönetim kurulu üyeleri, seçilmeleri halinde TÜRSAB’ın tüm seyahat acentelerinin hizmetinde olacağını ve hep birlikte çok daha saygın bir TÜRSAB inşa edeceklerinin söyledi.

BAĞLIKAYA’NIN TÜRSAB TECRÜBESİ
Geçtiğimiz yıllarda (2011 – 2014) TÜRSAB’da 2.başkan olarak görev yaptığını söyleyen Firuz Bağlıkaya, 1618 ile ilgili yasanın çıkması için yapılması gereken çalışmaların yapılmaması, kamu tarafından muhatap alınmaması ve 18 yıldır değişmeyen tek adam yönetimi temel sebepleri ile de Mart ayında istifa ettiğini bildirdi. Bağlıkaya “Hayatı boyunca bu işi yapmış, seyahat acenteciliğinden ekmeğini kazanan bir ekiple sorunları çözmek için yola çıkmaya karar verdik” diyerek TÜRSAB ile ilgili acil yapılması gerekenler listesinden önemli olan birkaç maddeyi sıraladı.

ACENTELER BELGELERİNİ TÜRSAB’A SATABİLECEK
Bağlıkaya’nın açıkladığı listedE yer alan başlıklar şöyle:
Haksız rekabetlere dayanamayıp ticari karlılığını kaybettiği için faaliyetine son veren ancak belgesini devredemediği için de şirketini uykuya geçiren acenteleri çözümsüzlükten kurtaracağız. Bu acentelerin belgelerini TÜRSAB olarak geri satın alacağız ve acente belge devrine müsaade edeceğiz.
Acente faaliyetlerinde %70 pazar payını eline geçirmiş olan ve hiçbir vergi ödemeyen yabancı teknoloji şirketlerinin Türkiye’de vergi ödemelerini sağlayarak rekabet avantajlarını sonlandıracağız.
Seyahat Acenteleri kendi şirketlerine kayıtlı araçlarla başkaca bir belgeye ihtiyaç duymaksızın tur ve transfer yapabilecekler.
Hava yolları ile yaşanmakta olan farklı fiyat uygulamaları ve servis bedeli ile ilgili sorunları çözeceğiz.
Seyahat Acentelerinin de otelciler gibi ihracatçı statüsüne geçmesini, böylece düşük maliyetli devlet destekli ihracatçı kredisi ve teşviklerden yararlanmalarını sağlayacağız.
Hac kotalarının kaldırılması ve Hac organizasyonlarının Diyanet İşleri Başkanlığı denetiminde acenteler tarafından yapılması yönünde çalışacağız.
Standartları belirlenen faaliyet alanlarına göre seyahat acentelerine ihtisas belgeleri verilecek.
Bu belgeler MICE Turizmi, Sağlık Turizmi, Doğa Turizmi vb şeklinde çeşitlendirilecek.

ŞEFFAF OLACAĞIZ, HESAP VERMEKTEN KAÇMAYACAĞIZ
TÜRSAB’ın mevcut yönetimine dair gerçek bilgileri ve yapılan yanlışlıkları da paylaşan Firuz Bağlıkaya, “Başaran Bey TÜRSAB veya iştiraklerine ait 5 tane şirket olduğunu ve bu şirketlerin hiçbir borcunun olmadığını açıkladı. Hatta kendi sözleriyle ‘Genel Merkez binamızın kredi borcu dışında TÜRSAB’ın borcu yok. O da 20-25 milyon TL’ demişti… Biz de Başaran Beyin bu sözleri üzerine bir araştırma yaptık,

TÜRSAB YENİDEN – DEĞİŞİM BAŞLIYOR
Bağlıkaya açıklamalarına “TÜRSAB’ı daha saygın, demokratik, her hareketin hukuki bir dayanak noktası olduğu bir kurum haline getirmek için çalışacağız. En önem verdiğimiz konuların başında şeffaflık, kurumsallık ve acentelere kazanç getiren bir TÜRSAB var.” diyerek sürdürdü. Tek adam sisteminin değiştirilmesi gerektiğini bir kez daha belirten Bağlıkaya, modern bir TÜRSAB’ın inşa edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

FIRUZ BAĞLıKAYA KIMDIR?
Firuz Bağlıkaya 1957 İstanbul doğumludur. Ankara Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, ardından da Yabancı Diller Yüksek Okulu İngilizce bölümünden mezun oldu. 1975 yılından sonra yurt dışında bir süre otelcilik mesleğini sürdürdü. Seyahat Acenteciliğine 1982 yılında Istanbul’da başladı. Çeşitli seyahat acentelerinde profesyonel olarak çalıştıktan sonra, 1994 yılında Detur seyahat acentesinin kurucu ortağı oldu. Seyahat acenteciliğini sürdürürken yurt dışında tur operatörlüğü faaliyetlerine 1995 yılında başladı; sırası ile Rusya (1995), Finlandiya (1998), Norveç (1999), İsveç (2000) ve son olarak da 2012’de Danimarka’da tur operatörlüğü şirketini faaliyete geçirdi. Bugün Detur International’ın kuzey ülkelerinden taşıdığı yıllık yolcu sayısı 150.000 kişiyi aşarak, faaliyet gösterdiği ülkelerde; Türkiye, Tunus ve Mısır destinasyonlarında pazar lideri oldu. Detur geçen yıl, tüm dünyadan rakiplerinin de aday olduğu, Tunus’a en çok turist getiren firmalara verilen ve ilki düzenlenen Tunus’un en büyük Turizm Ödülü olan Tunisien Award‘u kazandı. DETUR Türkiye; TÜRSAB, IATA, ICEC Lütfi Kırdar Kongre Merkezi ortağı ve ISO 9001 sertifikalı, hizmet kalitesi onaylanmış bir kuruluş.
Geçen seneye kadar Türkiye Basketbol Federasyonu’nda Yönetim Kurulu Üyeliği ve 2011 - 2014 yılları arasında TÜRSAB da 2.başkan olarak görev yapan Firuz Bağlıkaya Tur Operatörlüğü faaliyetlerinin dışında, Türkiye ve Avrupa’da spor organizasyonları yapmayı da sürdürüyor. Dünya Basketbol Şampiyonası, Dünya Golf Şampiyonası, Final Four Avrupa Basketbol Şampiyonası bu organizasyonlardan bazıları...
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.