• BIST 9118.67
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 23 °C

TÜRSAB üye aidatlarının peşine düştü

TÜRSAB üye aidatlarının peşine düştü
TÜRSAB "Aidat Alacakları ile İlgili Önemli Duyuru" adı altında yapılan duyuru ile aidatların peşine düştü.

İSTANBUL- Mali sıkıntı içinde olduğu bildirilen TÜRSAB yönetimi alacaklarının peşine düşerek üyelere aidatları ödemeleri için duyuru yaptı. "Aidat Alacakları ile İlgili Önemli Duyuru" adı altında yapılan duyuruda "Yıllık aidatın, üye kayıt ücretinin yüzde beşi olduğu ve her takvim yılı başından geçerli olmak üzere o yıl için 213 sayılı Vergi Usul Kanunu’nun mükerrer 298 inci maddesi uyarınca tespit ve ilan edilen yeniden değerleme oranında artırılarak uygulanacağı, hüküm altına alınmıştır" denildi. Bilindiği gibi 2 Aralık'ta yapılması planlanan ancak son anda ertelenen TÜRSAB genel kurulu öncesi yaklaşık 1200 yeni acente açıldığı ve bunların üyelik ücretlerinin takside bağlandığı ve alınan ücretlerin mali durumu kurtaracak düzede olmadığı ileri süülmüştü.

tursab.pngTÜRSAB'ın duyurusu şöyle:

20 Aralık 2017

Aidat Alacakları ile İlgili Önemli Duyuru

Sayın Üyeler,

1618 Sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu’nun “Birliğin Gelirleri” başlıklı 35. maddesinde; üyelerin birliğe ödediği yıllık aidatın Birliğin geliri olduğu düzenlenmiş ve maddenin devamında; yıllık aidatın, üye kayıt ücretinin yüzde beşi olduğu ve her takvim yılı başından geçerli olmak üzere o yıl için 213 sayılı Vergi Usul Kanunu’nun mükerrer 298 inci maddesi uyarınca tespit ve ilan edilen yeniden değerleme oranında artırılarak uygulanacağı, hüküm altına alınmıştır.

1618 Sayılı Kanun’a dayanılarak çıkartılmış olan Seyahat Acentaları Birliği Yönetmeliği’nin 20. maddesi’nde ise “Üyelerin, yıllık aidatı peşin olarak ödeyecekleri” hüküm altına alınarak düzenlenmiştir. 

Ayrıca Türsab İç Tüzüğü’nün 119. maddesi uyarınca da, “yıllık aidatın ait olduğu takvim yılının ilk üç ayı içerisinde ödeneceği” düzenlemesi mevcuttur.

Yukarıdaki düzenlemeler kapsamında her yıl üye seyahat acentalarımıza yıllık aidat dönemini hatırlatan ve seyahat acentalarının ödeme yükümlülüğü altında olduğu aidat tutarlarına dair duyurular yapılmakta olup, 2017 yılına ilişkin olarak ise 04.01.2017, 02.03.2017, 21.06.2017 ve 02.11.2017 tarihlerinde duyurular yapılmıştır. Bu konuda üyelere fax yolu ile de ayrıca bilgilendirmeler yapılmıştır.

Yıllık aidatların üye olunan Birliğe ödenmesi konusundaki mevzuat hükümleri yukarıda açıklanan şekilde olup her üyenin aidat borcuna dair bilgilendirme yazısı ise 15.12.2017 tarihinde siz değerli üyelerimize posta yolu ile iadeli taahhütlü olarak iletilmiştir. Birliğimiz adına gönderilen söz konusu ödenmemiş aidat miktarlarını gösteren bilgilendirme yazısı her üyenin, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında tüzel kişiliğine özeldir. Aynı zamanda bu bilgiler 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu’nu hükümleri gereğince de ticari sır niteliği taşımaktadır. Bu doğrultuda her üyeye özel olarak borç bildirimi mevzuat hükümleri kapsamında yapılmıştır.    

Ada Avukatlık ve Danışmanlık Bürosu kurucusu Av. Mesut KAVAK tarafından, TÜRSAB ile arasındaki vekalet ilişkisi uyarınca avukatlık ve hukuki danışmanlık hizmeti verilmektedir. Bu kapsamda da Birliğimiz adına her üyeye özel olarak aidat borcunun bildirimi Ada Avukatlık ve Danışmanlık Bürosu tarafından talebimiz doğrultusunda yapılmıştır.  

İş bu vekalet ilişkisi uyarınca da tarafınıza gönderilen yazılar icra veya dava işlemi olmayıp, faiz ve avukatlık ücreti içermeyen anapara aidat alacağının bildiriminden ibarettir.

Bu konuya ilişkin sosyal medyada yayınlanan, herhangi bir hukuki temeli bulunmayan beyanlara ve iddialara itibar edilmemesi gerekliliği hususu önemle duyurulur.

Önemli Not:Birliğimiz adına gönderilen yazılara esas alınan borç miktarları 27.11.2017 tarihinde hazırlanmıştır. Tarafınıza ulaşan borç miktarının yıllara göre dağılımı ile ilgili olarak bilgi almak isteyen üyelerimizin aidat@tursab.org.tr adresine mail göndermelerini ve 27.11.2017 tarihinden sonra ödeme yapan üyelerimizin, taraflarına ulaşan yazıları dikkate almamalarını rica ederiz.

Bu haber toplam 6506 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.