• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 25 °C

TÜRSAB TV’yi zehirli zihniyetinin kanalı yaptı

TÜRSAB TV’yi zehirli zihniyetinin kanalı yaptı
TÜRSAB üyesi İbrahim Halil Kalay” TÜRSAB başkanının saldırgan, uzlaşmadan yoksun tutumu, sektörü ve tabi biz üyeleri de derinden etkiliyor. Bunun yankılarını sahada çok net görüyoruz” şeklinde konuştu.

İSTANBUL - Geçmiş dönemlerde TÜRSAB yönetiminde çeşitli kademelerde görev yapan yöneticilere TÜRSAB başkanının TÜRSAB TV’de yaptığı konuşmaya "akli yetisini yitirmiş, bağırış, çağırışlar, hakaretler ve kişisel öfke patlamaları dolu. Zehilirli zihniyetin kanalı oldu" denilerek TÜRSAB üyelerinden tepki yağıyor.
Geçmiş dönemde yönetiminde yer alanlardan TÜRSAB üyesi İbrahim Halil Kalay ”Sektörü temsil eden bir başkanın kullandığı üslup ve yaklaşımlar maalesef kabul edilebilir bir düzeyde ve nezaket sınırları içinde değildir” dedi
İbrahim Halil Kalay, özellikle ikinci başkanlığı döneminde, turizm sektörünü yaptığı açıklamalarla sürekli geren, üyeleri birbirine düşürmeye hatta kendi düşüncelerini eleştiri getirenleri yok sayan, suçlayan, hakaretler savuran TÜRSAB başkanı “TÜRSAB TV’yi de bu zehirli zihniyetin kanalı hale getiren bir yönetim sergiliyor. Saldırgan, uzlaşmadan yoksun tutumu, sektörü ve tabi biz üyeleri de derinden etkiliyor. Bunun yankılarını sahada çok net görüyoruz” şeklinde konuştu.

agiris,-cagirislari,-hakaretleri-ve-kisisel-ofke-patlamalarinin-.jpg

TÜRSAB üyesi İbrahim Halil Kalay’ın yaptığı yazılı açıklama şöyle:

Çok Değerli Basın Mensupları,

Öncelikle, turizm sektöründe hem Türkiye gündemini, hem de dünyadaki değişim ve gelişmeleri yakından takip ederek bizlere aktardığınız ve turizm sektörünün gelişiminde bizlere olan desteklerinizden dolayı şükranlarımı sunarım.

Dün akşam, TÜRSAB TV’de 1618 sayılı Yasa taslağı ile TÜRSAB Başkanı Sayın Firuz Bağlıkaya’nın şahsıma yönelik açılamalarını üzüntü ve hayretler içinde izledim. Bu nedenle, bana cevap hakkı doğuran aşağıda yer alan açıklamaları yapma gereği duydum.

NEZAKET SINIRLARINI AŞTI
Seyahat Acenteciliği sektörünü temsil eden bir başkanın kullandığı üslup ve yaklaşımlar maalesef kabul edilebilir bir düzeyde ve nezaket sınırları içinde değil. Özellikle ikinci Başkanlığı döneminde, bir barış köprüsü görevi gören turizm sektörünü yaptığı açıklamalarla sürekli geren, üyeleri birbirine düşürmeye hatta kendi düşüncelerini eleştiri getirenleri yok sayan, suçlayan, hakaretler savuran, TÜRSAB TV’yi de bu zehirli zihniyetin kanalı hale getiren bir yönetim sergiliyor. Saldırgan, uzlaşmadan yoksun tutumu, sektörü ve tabi biz üyeleri de derinden etkiliyor. Bunun yankılarını sahada çok net görüyoruz.

30 yılı aşkın bir süredir bir temsilcisi olmaktan gurur duyduğum seyahat sektöründe, yine 30 yılı bulan TÜRSAB çatısında farklı görevlerde çalışmaktan gurur duydum. Sektörün sorunlarını yakından takip ettim, dinledim ve elimden kaldığı sürece yol arkadaşlarımızın, meslektaşlarımızın sorunlarına çözüm bulmaya çalıştım, hala çalışıyorum.

AKLI, FIKRI DEĞERLENDIRME YETISI KAYBOLMUŞ
TÜRSAB TV’de aklınca üyeleri etkileyeceğini düşünerek, hakkımda, içindeki anlam veremediğim duyguları da aktaracak şekilde, Tur operatörü bayisi diyerek yaptığımız onurlu işi kendince küçümsemeye çalışan, ticari ahlakımıza ve anlayışımıza laf eden yaklaşımı, ahbap çavuş diyerek yıllardır verdiğimiz emekleri küçümseyen tavrı maalesef sadece bir Başkana değil, aklı, fikri değerlendirme yetisi, öz kontrolü ve anlayışı olan normal bir insan ile de uyum göstermemektedir.
Öncelikle, Tur operatörü bayisi Seyahat Acentasının bir temsilcisi olmaktan her zaman gurur duydum ve duyacağım.
İkinci olarak, Sayın Başkanın unutmaması gereken, ben bir TÜRSAB üyesiyim, senden önce de böyleydi, senden sonra da bu böyle gururla devam edecek.
Üçüncüsü ise Başkan, ne dersen de, büyük saygı duyduğum sektörüm ve üyelerin çıkarlarını korumak için her zaman var gücümle çalışmaya devam edeceğim.

TÜRSAB TV KENDISININ ÖFKE PATLAMALARI KANALI OLDU
Yine aynı programda, TÜRSAB’da Başkan Yardımcısı olarak hizmet etmiş, yıllarını vermiş, sorunların çözümünde büyük katkılar sunan ve hala bu yolda büyük emek harcayan değerli meslektaşım Bedirhan Bayka’ya yönelik yakışıksız söylemleri de ayrıca esefle karşılıyorum. TÜRSAB üyelerinin sesi olması için kurulan TÜRSAB TV’de kendisinin bağırış, çağırışları, hakaretleri ve kişisel öfke patlamalarının dışında yeni bir şey göremiyoruz.

ACENTELERIN ÖNÜNÜ AÇACAK YASA VE PROJELER ISTIYORUZ
Gelelim Yasa tasarımıza. kendisi de dahil, Yönetim Kurulu üyeleri Bakanımızı ziyaret ederek bu konuyu görüştüler. Ayrıca, bazı Yönetim Kurulu Üyelerinin Bakan ile ayrı ayrı da görüştüğünü hepimiz biliyoruz.
Bakanın sektörün nabzını dinlemesi, herkes için daha dinamik, hantallıktan uzak, sektörü kucaklayıcı, rekabetçi, güçlü, dijital dünyaya uyum sağlayan, hızlı çözüm sağlayan, kalıcı ve vizyoner bir Yasa çıkarmak istemesi hedeflere ulaşılması açısından çok doğaldır.
Tabi bazı görüş ve eleştiriler olacak ve nihayetinde orta yol bulunacaktır.
Ama Bakanın son derece iyi niyetli yaklaşımına, yakaladığı her fırsatta intikam alıyor vb. türü yaklaşımlar artık sektörde de bir zemin bulmamakta, TÜRSAB’ın kurumsal duruşuna da zarara vermektedir.
Tüm üyeler gibi bizler de sorun çözmekten çok yeni sorunlar yaratan bir söylem yerine tüm üyelerin önünü açacak bir Yasa ve projeler istiyoruz. Aklı selim bir yaklaşım ve ortak akılla sağlanamayacak bir başarı yoktur.

ÜYELERINI HIÇE SAYAN, DÜŞMANCA YAKLAŞIM
TÜRSAB’ın her üyesi çok değerlidir, yönetim anlayışını eleştirenlerin sayısı 300-400 değil, binlercedir. Algı yönetimi yapmaya çalışması, bırakın binleri 300-400 üye diyerek üyelerini hiçe sayması kucaklayıcı bir Başkan tavrından uzak düşmanca bir yaklaşımdır. Farklı düşüncelere ve yaklaşımlara kapıyı baştan kapatmak kimsenin harcı değildir. O kapı o çatı tüm üyelerinindir, emeğidir, alın teridir.

TÜRSAB büyük bir ailedir. Hem Devletimiz hem yüce milletimiz bu büyük ailenin öneminin farkındadır. Pandemi sonrası hızlı bir kenetlenmeyle büyük başarı gösteren sektörümüz, 2023 yılında büyük başarılara imza atmış ve bunu artarak devam ettirmektedir. Sektörün başarısının ülkeye büyük katkı sağlayacağının herkes bilincindedir.

HEPİMİZİ MEMNUN EDEN YASAYA KAVUŞACAĞIZ
Artık, kendi şirketinin değil, TÜRSAB gibi bir kurumun Başkanı olduğunu bilerek, hal, hareket, düşünce ve yaklaşımlarının bu sorumluluk bilincinde olması gerektiğini kendisine bir kez daha hatırlatır, bu vesileyle tüm sektörümüze hepimizi memnun edecek bir Yasaya kavuşacağımıza olan inancımla, başarılı ve bereketli bir yıl dilerim.Saygılarımla,
İbrahim Halil KALAY
TÜRSAB Üyesi

Bu haber toplam 4242 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.