• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 28 °C

Türsab şirketleri acentelerin olacak

Türsab şirketleri acentelerin olacak
Emin Çakmak, İzmir, Kuşadası ve Didim’de acentelerle yaptığı buluşmalarda özellikle Türsab’ın şirketleri hakkında Hürriyet’e yaptığı açıklamaları anlattı.

İSTANBUL- Türsab Başkan Adayı Emin Çakmak, tartışılan Türsab şirketleri hakkında projesini açıklayarak “Türsab şirketleri acentelerin emekli ikramiyesi olacaktır. Yapılacak ortak turizm portali ise acenteleri tüm dünyaya açacak kazançlarını artıracaktır. Dolayısıyla Türkiye turizmi arzu ettiğimiz gerçek değerine ulaşacaktır” dedi.

emin-izmir1.jpg

Emin Çakmak, İzmir, Balıkesir, Kuşadası ve Didim’de acentelerle yaptığı buluşmalarda özellikle Türsab’ın şirketleri hakkında Hürriyet’e yaptığı açıklamaları anlattı.

EMİN ÇAKMAK TURİZME BARIŞ GETİRECEĞİZ

Turizmin tüm paydaşları arasında yıllardır Türsab yönetimi tarafından sürdürülen kavgaya son vereceklerini beliren Emin Çakmak “Türk turizmi içinde birlik beraberlik ve barış getireceğiz. Tüm enerjimizi yurtiçi ve yurtdışı turizmi geliştirmeye yönelterek, Türkiye turizminin dünyada gerçek değere ulaşmasını sağlayacağız. Bu arada kazananlar Türkiye turizminin tanıtımı, satışı ve pazarlamasından sorumlu olan acenteler olacaktır” dedi.

emin-riza.20151019135822.jpg

izmir2.jpg

 ACENTELER ŞİRKETLERE 1 TL SEMBOLİK BEDEL İLE  ORTAK OLACAK
TÜRSAB seçimleri öncesi çok tartışılan konulardan biri TÜRSAB'ın kurduğu şirketler. Başkan adaylarından Emin Çakmak, şirketleri limited'den çıkarıp anonime çevireceğini ve faal 6 bin 500 acenteyi 1 TL sembolik bedelle ortak edeceğini ve ileride halka açacağını söyledi. Şirketlerin Türsab yönetimi dışında 6 bin 500 acentenin kendi içinde seçeceği bir yönetimi olacağını belirten Emin Çakmak “Bu şekilde acentelerin  belgeleri ve şirketleri değer kazanacaktır. Böylece  acenteler değer kazanınca  sahipleri emeklilik döneminde daha rahat yaşama imkanı bulacaklar. Şirketler acentelerin emeklilik ikramiyesi olacak. Buradan gelecek gelirlerle ve turizm portalinden gelen gelirerle üyelerin aidat ödemeleri de ortadan kalkacaktır. Amacımız acenteleri güçlendirmek ve kazançlarını artırmaktır” dedi.


emin-riza3.jpg

emin-riza2.jpg

EMİN ÇAKMAK 3 YILDIR YÖNETİME ADAYIM

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkan Adayı ve Hello Turizm Kurucu Ortağı Emin Çakmak, Hürriyet Gazetesi’nden Burak Coşan’a   secimler, çalışmalrı ve projeleri hakkında bilgi verdi. Emin Çakmak, başkan adayı olarak 3 yıllık bir çalışmanın içinde olduğunu belirterek şunları söyledi:
"Geçen seçimlerde 2 bin 500 delegenin yüzde 42'sinin oylarını almıştım. 81 ilde acenteleri ziyaret ederek sorunları dinledim. Bu seçimlerden önce 60 ile ziyarete bulundum. Muş'un Varto ilçesindeki tek acenteme bile gittim. Sorunları yerinde dinledim. Seçime kadar bütün illeri gezeceğim. Oluşturduğum yönetim kurulunda her bölgeden adaylar var. Bu sayede bütün Türkiye'ye yayılmış olacağız. Çünkü TÜRSAB İstanbul'daki 2 bin 500 acenteden oluşmuyor." dedi.

emin3.jpg

BELGELER DEVREDİLECEK

Emin Çakmak Başkan seçilmesi halinde TÜRSAB'ın bünyesinde kurulan şirketleri anonim şirkete çevireceğini belirterek şunları alattı:, "Mevcut yönetimin kurduğu şirketler eleştiriliyor. TÜRSAB için kurulan sadece bir şirket için genel kurul'dan onay alınmıştı. Bu izinle Türsab Limited Şirket’i kurulmuştu.  Ancak daha sonra kurulan şirketler için genel kurulun izni yoktur. Yani bu şirketlerin kurulması yasal değildir. En büyük hata buradadır. Yönetime geldiğimizdebu şirketlerine bilançolarını tüm üyelere açıklayacağız. Üyelerin menfaatine olan şirketleri kapatmayız, bilakis onların menfaatine olan halini artırırız. Şrketlerin yapısını değiştireceğiz. Faal durumdaki 6  bin 500 acenteyi bedelsiz olarak bu şirketlere ortak yapacağız. Herkese eşit şekilde hisse vereceğiz. Halen yasak olan belge devrininde önünü açacağız. Belge devredilirken şirket ortaklığı da devredilecek.  Hisseler ve belgeler o günkü değeri üzeinden devredilecek. Gelecek yıllarda da bu şirketlerin borsaya açılmasını sağlayacağız. Böylece şirket hisselerimiz değerlenecek ve ortağımız olan acenteler de kar elde etmiş olacak.”

emin5.20151019145259.jpg

emin-oruc.jpg

TUR OPERATÖRLERİNE DESTEK

Türkiye'de tam anlamıyla marka tur operatörü yaratılamadığını belirten Emin Çakmak, "Yurtdışındaki büyük tur operatörleri, Türkiye turizmine yön veriyor. Bir bomba patlayınca bu tur operatörleri uçakların yönünü başka bir ülkeye çevirebiliyor. Yurtdışı tur operatörlerine bağımlılığımızı artırdık. Hedefimiz Türkiye'nin orta ve büyük ölçekli tur operatörlerine teşvik ve destek vererek yurtdışında büyük bir marka olmalarını sağlamaktır. Rusya, Almanya, Japonya, Hindistan, Çin gibi ülkelerde Türk tur operatörlerinin yerleşimini sağlayıp turizme yön vermelerini istiyoruz. Böylece Türkiye'nin büyük tur operatörlerini daha da büyütmüş olacağız. Hali hazırda devam eden küçük işletmelerin de önünü açarak daha da büyümelerini sağlayacağız. Bunu oturup devlet ile konuşarak yapacağız.

TÜRKİYE’YE ÖZEL GÜÇLÜ TURİZM PORTALI

Türkiye'nin bir turizm portalı olmamasının büyük sıkıntı yarattığını söyleyen Emin Çakmak, booking.comgibi dünya devleriyle kaga etmeye kimseningücünün yetmeyeceğini belirterek, Türkiye’ye özel bir turizm ve rezervasyon portal hazırladıklarını bunu Türsab üzerinden ücretsiz olarak Türkiye’nin bütün seyahat acentelerinin hizmetine sunacaklarını belirtti. Emin Çakmak, "Türkiye'ye gelmek isteyen bir turist internete yazdığı zaman ilk booking.com çıkıyor. Dünyanın en büyük turizm portallarından birini kuracağız. Yazılımları hazır. Bu portaldan turist uçak biletini, rezervasyonunu, otelini satın alabilecek. Hızlı tren ve İDO biletlerine ulaşabilecek. Bu da TÜRSAB adına yapılacak. Hiçbir ticaret yapmadan alıcı ve satıcıyı buluşturacağız" dedi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.