• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Türsab “kıl, tüy” muamelesi görüyor

Türsab “kıl, tüy” muamelesi görüyor
Türsab başkan adaylığını açıklayan Firuz Bağlıkaya istifa mektubunda Türsab’ın hükümette saygınlığının olmayışına ‘vahim’ dedi

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-
Türsab yeniden diyerek Türsab başkan adaylığını açıklayan Detur CEO’su Firuz Bağlıkaya sektörün belkemiği olan Türsab’ın, başkan Ulusoy ve yönetiminin beceriksizliği yüzünden hükümet tarafından “kıl, tüy” muamelesine muhatap olmasını doğru bulmadığını ve içine sindiremediğini belirtti.

firuz6.20150903002734.jpg

TÜRSAB’ıN HÜKÜMETE KARŞI DURUMU VAHİM
Firuz Bağlıkaya'nın Türsab’tan istifa mektubunda, Başaran Ulusoy’un “Bilerek ve isteyerek Türsab yasasını engelledi” şeklindeki açıklamasını teyid eden bölümler yer alıyor. Yasa ile ilgili çalışmanın sonuca ulaşmamasının Türsab yönetimi ile hükümet arasında iletişim olmamasından kaynaklandığını belirten Bağlıkaya “Türsab’ın hükümette saygınlığının olmayışını “vahim” durum olarak değerlendirdi.

TÜRSAB’I HÜKÜMET CİDDİYE ALMIYOR
Firuz Bağlıkaya yasa çalışmaları için “Aylarca bir ümit ışığının peşinden koştum. O ümidi bu sektörü vareden binlerce insanımız için tüm yüreğimle ve hakkımla taşımak istedim” diyerek Türsab yasası için yaptığı çalışmaları anlattı.
Yaşanan ekonomik çalkantıda bile hükümetin Türsab’ı adam yerine koyarak muhatap almamasını kötü bir durum olduğunu anlatan Bağlıkaya “Birliğin hükümet tarafından ciddiye alınmamasının muhasebesinin yönetim tarafından yapılması gerekiyor”dedi.

TÜRSAB YÖNETIMI ÜYELERIN HAKLARıNı KORUYAMıYOR
Firuz Bağlıkaya “Birliğin kendisini doğrudan ilgilendiren konularda etkisizliği, üyelerinin haklarını korumaktaki zafiyet sebebinin üyelerden değil temsildeki problemlerden ve temsil tarzından kaynaklanıyor” dedi.

BU ANLAYIŞLA ANCAK BU KADAR OLABILIR
Firuz Bağlıkaya, Türsab’ta başkandan kaynaklanan başarısızlıkların giderek artması üzerine istifa ettiğini belirterek şöyle devam etti:
“Sorunların, yaşadığımız hayal kırıklıklarının, başarısızlıkların kaynağının yıllardır bir türlü gerçekleştirilemeyen anlayışla ancak buraya kadar gidebileceğini içten bir üzüntüyle görüyorum

BAŞKAN, KURUMSAL AKLA İZİN VERMİYOR
Bu kadar çetrefilli sorunlar varken süreçle ilgili olarak kurumsal aklı gözardı edip bireysel ve afaki girişimlerle sonuç alabilmenin imkan dahilinde olmadığına inanıyorum. Bunları görmenin kahrı ve üzüntüsü içinde kırgınlıklarımı içimde tutuyor ve beraberimde götürüyorum”

Firuz Bağlıkaya'nın Türsab yönetiminden istifa mektubu:

istifa_sf1a.jpg
istifa_sf2b.20150903003115.jpg

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 6
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.