• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 28 °C

TÜRSAB Genel Kurulu'nda olay

TÜRSAB Genel Kurulu'nda olay
İSAD Başkanı TÜRSAB Genel Kurulu’nda “oybirliği” ile kabul edilen önergeyi tutanağa “tavsiye” şeklinde yazanlar için Yüksek Seçim Kurulu’na başvurdu.

İSTANBUL- TÜRSAB Genel Kurulu’nda meydana gelen olaylar  ve oyların kullanımı hakkında hala kafalarda sorulan dolaşırken bir skandal daha patladı. Genel Kurul'a katılan acentelerin “oybirliği” ile onayladığı önergesinin tutanaklara “tavsiye” şeklinde geçirildiğini öğrenen Glory Tour Seyahat Şirketi sahibi ve İSAD- IATA Seyahat Acenteleri Derneği Başkanı Selma Yılmaz, olayın aydınlanması için İstanbul Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı’na başvurdu.
Selma Yılmaz, kongreden bu yana TÜRSAB'ın onaylanan öneri hakkında hiçbir harekette bulunmamasının şüphesini arttırdığını ve yaptığı araştırma sonucu 'skandal' denilecek olayı öğrendiğini söyledi.


YAPANLAR CEZASIZ KALMAZ

TÜRSAB Genel Kurulu’nda “oybirliği” ile onaylanan önergesinin tüm acentelerin  menfaatine olduğu için kabul edildiğini belirten Selma Yılmaz, "Herkesin gözü önünde böyle bir oyun oynandıysa sorumluları cezasız kalmaz" diyerek genel kurulda görev yapan divan kurulunu da açıklamaya davet etti.

 İSAD - IATA Seyahat Acenteleri Derneği Başkanı Selma Yılmaz İstanbul Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı’na yaptığı başvuruda Genel Kurul Divan Başkanlığı'na usulüne uygun verilen 230 imzalı önergenin hiç itirazsız kabul edildiğini bildirdi. Genel Kurula katılan hazirun tarafından karşı oy olmadan, oy birliği ile kabul edilen mesleki önergesinin "tavsiye edilen" şeklinde çevrildiğini öğrendiğini belirterek Yüksek Seçim Kurulu'ndan cevap beklediğini anlattı.

 

GENEL KURUL KARARI TAVSİYE OLAMAZ

Önergesinin seyahat acentelerinin geleceği için en önemli konu olduğu için TÜRSAB Genel Kurulu’nda  itiraz edilmeden oy birliği ile kabul edildiğini ve kongreyi izleyen basın kuruluşları tarafından da haber olarak değerlendirildiğini belirten Selma Yılmaz, “Genel Kurula katılan meslektaşlarımın tavsiye niteliğinde oylama yapması mümkün değildir.  Zaten hiçbir genel kurulda, hiçbir önerge tavsiye şeklinde kabul edilmez. Bu gibi işlemler kongre sonunda dilek ve temenniler bölümünde tavsiyeler şeklinde işleme konulur. Biz önergemizi baştan verdik ve kabul edildi. 230 imzalı önerge tavsiye olur mu? Önergemizi ne dilek ne de temenni olarak verdik. Divana sunduk, divan genel kurula sundu ve oylama sonucu önerge  yönetmelik maddesi olması için oylanarak oybirliği ile kabul edildi” dedi.

HAKİM NEZARETİNDE BÖYLE ŞEY OLUR MU?

Selma Yılmaz, hakim nezaretinde yapılan ve kongreye katılan bini aşkın acentenin önünde genel kurul kararının saptırıldğı iddiasının önemili bir suç teşkil ettiğini belirterek “Bu işin sorumlularının takipçisi olacağız. Biz  İSAD olarak uçak bileti satan seyahat acentelerinin haklarını korumaya çalışırken böyle bir oyun oynandıysa sorumluları bunun altından kalkamazlar” dedi.

İSAD Başkanı Selma Yılmaz’ın İstanbul Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığına verdiği dilekçe şöyle:

31.12.2007 

YÜKSEK SEÇİM KURULU 
İSTANBUL SEÇİM KURULU BAŞKANLIĞI

LEVENT/İSTANBUL

 

10-11 Kasım 2008 tarihinde İstanbul'da yapılan 18. Türsab Türkiye Seyahat Acenteleri Olağan Genel Kurulunda, tarafımdan Genel Kurul a verilen 230 ön imza ve Genel Kurula katılan hazirun tarafından karşı oy olmadan, oy birliği ile kabul edilen mesleki önergemin "tavsiye edilen" şeklinde çevrildiği bilgisi tarafıma ulaşmıştır.
Önergem seyahat acentelerinin geleceği için en önemli konu olduğu için itirazsız bir şekilde oy birliği ile kabul edilmiştir.
Genel Kurula katılan meslektaşlarımın tavsiye niteliğinde oylama yapması mümkün değildir.
Oylama, yönetmelik maddesi olması için önerge" olarak oylanmış ve kabul edilmiştir.

 

Önerge maddem:

 

"Call-center, internet üzerinden yapılacak seyahat acenteliği işlemlerinde seyahat acentesi olunması zorunludur. Aracı seyahat acentesi kabul edilemez." şeklindeydi.

 

İlk defa Sayın Kurulunuzun gözetim ve denetiminde yapılan seçimlerimizde, sonradan tavsiye edilen şeklinde bir değiştirmenin olmayacağını düşünerek eğer yanlışlıkla böyle bir durum söz konusu ise bu tavsiye edilenin sayın kurulunuzda düzeltilerek tarafıma konu ile ilgili bilgi verilmesini arz ederim.

 

Saygılarımla

 

Selma YILMAZ

GLORY TOUR TURİZM TİC.LTD.ŞTİ.

Gezi Dükkanları No:24/a Taksim/İSTANBU

Tel:    212 249 50 29

          532 243 77 98

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.