• BIST 9524.59
  • Altın 2492.167
  • Dolar 32.5463
  • Euro 34.7257
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 18 °C

TÜRSAB Asya BTK’da seçimlerinde “zaman uzatma’ tartışması

TÜRSAB Asya BTK’da seçimlerinde “zaman uzatma’ tartışması
Türsab Yönetim Kurulu Üyesi Ali Bilir’in ‘acentelerden talep geldi” diye oy kullanma süresini bir saat uzatmak istemesi tartışmalara yol açtı

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL - TÜRSAB Asya BTK’da Fatih Cansızoğlu ve eski başkanı Sedad Başalan’ın yarıştığı seçimde Türsab Yönetim Kurulu Üyesi Ali Bilir’in ‘acentelerden talep geldi” diye oy kullanma süresini bir saat uzatmak istemesi tartışmalara yol açtı.

asya-btk.jpgAdaylardan Fatih Cansızoğlu kendisinin “Sizde uzatma talebi var mı?” şeklinde diğer aday Sedad Başalan’a soru sorması üzerine olayın ortaya çıktığını belirterek “Biz yönetime kavga etmek için değil, herkesin birbirine saygı ve sevgi içinde davranması ve doğru işler yapmak için aday olduk” dedi.
Asya BTK’da Fatih Cansızoğlu “Beyaz Liste” ile seçime girerken Sedad Başalan “Turuncu Liste” ile yer alıyor

asya-btk-003.JPGYÖNETİM KURULU’NUN SEÇİM KILAVUZU ORTAMI GERDİ
Ali Bilir, salonda içinde Türsab başkanı Firuz Bağlıkaya’nın fotoğrafı bulunan “Türsab Bölge Temsil kurulları Seçim Kılavuzu’nda yer alan “Bölge Temsil Kurulu Oluşumu ve Çalışma Esasları” başlıklı Türsab Yönetim Kurulu”nun 3 Eylül 2019 tarihinde aldığı ve hiçbir yönetmelikte yer almayan “Bölge Temsil Kurulu Seçimleri” başlığında ”Seçimlerin Yapılması” başlığının 8’e 2 bendinde “Görevlendirilen Yönetim kurulu üyesi sandıkların kapanmasına ilişkin süreyi bir saate kadar uzatma yetkisine sahiptir” şeklindeki maddeyi okudu.

asya-btk-010.JPG
asya-btk-011.JPG
asya-btk-012.JPGTARTIŞMALAR SONUCU UZATMA KABUL EDİLMEDİ

Ali Bilir bu maddeye dayanarak oy kullanma süresini bir saat uzattığını bildirince ortalık karıştı. Tartışmalar üzerine başkan adayları ve yönetim adayları kürsüye gelerek duruma itiraz ettiler. Tartışmalar sürerken iki başkan birlikte görüşme yaparak önce yarım saatlik uzatmayı kabul ettiler. Ancak daha sonra söz alan Fatih Cansızoğlu “Biz tek adamlık sistemine karşıyız. Ekibim kabul etmiyor” diyerek uzatmayı Kabul etmediğini bildirdi.
Bunun üzerine Ali Bilir, o kullanma süresinin önceden bildirildiği gibi 15.00’te sona ereceğini söyledi. Saat 10.00’da başlayan oy kullanımı saat 15.00’te tamamlandıktan sonra oy sayımına geçildi.
asya-btk-013.JPGasya-btk-013.JPG
asya-btk-014.JPG
asya-btk-015.JPG
asya-btk-016.JPG


 

Bu haber toplam 2012 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.