• BIST 12433.5
  • Altın 7748.62
  • Dolar 43.4147
  • Euro 52.0846
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 2 °C
  • Antalya 9 °C

TÜRSAB: Adalet yerini buldu

TÜRSAB: Adalet yerini buldu
TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Booking.com’a Yönelik Faaliyetlerini Durdurma Kararına Yönelik İlk Yorumu Yaptı; ” Adalet Yerini Buldu.”

İSTANBUL- TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Booking.com’a Yönelik Faaliyetlerini Durdurma Kararına Yönelik İlk Yorumu Yaptı; ” Adalet Yerini Buldu.”
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy’un, Booking.com ve karara yönelik yorumları ise; “Müşteriyi yanıltıp haksız rekabet yaratıyorlardı ve devamlı komisyon artırıyorlardı. Biz bu kararı bekliyorduk ve adalet yerini buldu diyoruz. Biz davamızda haklıydık. Onlar vergi ödemiyorlar ama biz ödüyoruz. Sürekli komisyon artırıp otelleri baskı altına alıyorlardı, biz oda bulamıyorduk. Rekabet kurulu 2.5 milyon lira cezayı verdi.”

KARAR KIMLERI ETKILEYECEK?
TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Booking.com için alınan kararın kimleri etkileyip, kimleri etkilemeyeceğini açıkladı;
” Karar Booking.com’un Türkiye’deki faaliyetleri ile ilgili. BTK’nın siteyi kapatmasından sonra Türk Müşteriler Türkiye’deki ve yurtdışındaki otellere booking.com üzerinden ulaşamayacak, gezilerini seyahat acenteleri ile yapabilecekler. Ama yurtdışından gelenler booking’i kullanarak Türkiye’deki otellere rezervasyon yaptırabilecek.”

BOOKING.COM’DAN AÇıKLAMA GELMEDI
Aynı zamanda haber kanalları Booking.com’un avukatını görüş almak için arasa da şu ana kadar daha hiçbir yetkili konu ile ilgili bir açıklama yapmadı.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.