• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

TÜRSAB açıklama yaptı

TÜRSAB açıklama yaptı
TÜRSAB, TurkiyeTurizm.com'da yayınlananr "Hac ve umre için Ankara'ya faks yağmuru" haberi için "karalama yapılıyor" şeklinde açıklama yaptı.

Özkan Altıntaş-Türkiye Turizm


İSTANBUL- TÜRSAB, TurkiyeTurizm.com'da  27 Şubat 2008 Çarşamba 10:00'da yayınlanan  "TÜRSAB hac ve umrenin Diyanet'e verilmemesi için acentelere örnek yazılar göndererek Ankara'yı faks yağmuruna tutmaları için eyleme çağırdı" şeklindeki haber için karalama yapıyorlar şeklinde açıklama yaptı.
İlgili habere ulaşmak için linki tıklayın
https://www.turkiyeturizm.com/news_detail.php?id=9245

TurkiyeTurizm.com öncelikle yapılan habere hassasiyet göstererek açıklama yapmak nezaketinde bulunan tüm TÜRSAB Yönetim kurulu üyelerine teşekkürü bir borç bilir. Çünkü hepsi kendi görevlerinde başarılı ve Türk turizminin değerli temsilcileridir. Kendilerine saygımız sonsuzdur. Ancak her yazının altına TÜRSAB Yönetim Kurulu denildiği için teşekkür etmek zorunda kaldık. Yoksa yazının hangi kalemden nasıl bir anlayışla çıktığını tüm camia bilir.

GAZETECİ HERKESİN HAKLARIN SONUNA KADAR KORUR
 
TürkiyeTurizm.com Türk turizminin ve görev yapan herkesin haklarını sonuna kadar koruyan özgür, bağımsız ve resmi gazete anlayışı içinde olmayan tek haber portalidir.
Turkiyeturizm.com olayları tarafısz bir gözle izleyerek eğri ve doğru yanlarını ortaya koyuyor. Yorumu ise turizm kamuoyuna bırakıyor. Türkiye'nin gözbebeği kuruluşlardan TÜRSAB’ın hükmi şahsiyeti ile hiç bir alışverişi yoktur. Hele başkanı ile hiçbir özel sorunu yoktur. Her zaman bir araya gelebilir ve konuşabiliriz. Hatta arzu edilirse TÜRSAB'ın ve sektörün sorunlarının belli yerlere duyurulmasına katkıda bulunmak için  ropörtaj ve haber yapabiliriz. 

TÜRSAB'IN DAHA İYİ OLMASINI AMAÇLIYORUZ
Çünkü TurkiyeTurizm.com'un haberleri hergün 20-25 bin kişi tarafından okunmaktadır. Bu rakam piyasadaki bir çok yayından fazladır.
TurkiyeTurizm.com sadece TÜRSAB'ın doğru yönetilmediğini ortaya koymaktadır. TÜRSAB'ın daha iyi yönelitmesinin acentelere ve ülke ekonomisine daha faydalı olabileceğini anlatmaktadır. yetkin kişilerin görüşlerine dayanarak doğruları ortaya koymaya gayret etmektedir. TÜRSAB'ın çağdaş yöntemlere sahip olmasını, dünya arenasında Türkiye adına yerini almasını amaçlamaktadır.
Nasıl ki Türkiye Cumhuriyeti zaman zaman iyi yönetilmezse, muhalefet iyi çalışmazsa gazeteler yazıyorsa, TurkiyeTurizm.com'da turizm sektörünü bu anlayışla yazıyor.

GAZETECİ DE HUKUK DEVLETİNİN KORUMASI ALTINDADIR
Gazeteci karalama değil haber yapar. Beğenen beğenir beğenmeyen beğenmez. Sadece habercilik yapmaktadır. Beğenmeyen “taraflı” der, beğenen “ iyi olmuş” der.
Gazetecilikte hukuk devletinin koruması altındadır. Zaten yoksa bütün gazeteler hergün bembeyaz çıkar, ekranlar karanlık olur. Allah hepimizi böyle bir zihniyet ve ortamdan korusun.
 Daha önce eski Cumhurbaşkanlarından Turgut Özal’ın sözünü yine hatırlatıyoruz ve “Alışırsınız... Alışırsınız..” diyoruz.
Hatta bu durumda  “Hükümetle aramız çok iyi...” diye açıklama yaparak TÜRSAB başkanının  Ankara’nın yolunu unutarak kalabalık bir şekilde gazeteleri dolaşıp aynı Ankara’ya faks çekme operasyonunun bir uzantısı olarak hükümete baskı yapma gayretini görmezlikten geliyoruz.

TÜRSAB BAŞKANINI DOĞRU AÇIKLAMA İÇİN KUTLUYORUZ

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy,  ilk kez "ağabeylikten vazgeçen" paylaşımcı, katılımcı  antidemokratik olmayan doğru bir açıklama yaptı.  
Ulusoy'un "Acenteler, rehberler, otelciler, yatırımcılar ve havayolu şirketleri bir araya gelelim ve çatı örgütümüzü kuralım. Kimse kimseye ağabeylik yapma derdinde değil, eşit ve verimli bir çalışma ortamı yaratalım. Hedeflere daha kolay ve hızlı ulaşırız" şeklindeki açıklaması için kutluyoruz.  Turizmde kimsenin birbirine üstünlük kurma gayretine girmesine gerek yoktur. birlik ve beraberlik içinde katılımcı, paylaşımcı, saygın ve demokratik bir anlayışla birlikte olmasında fayda vardır.

TÜRSAB SİTESİNE TEŞEKKÜR EDERİZ
TÜRSAB sitesinde adımızın zikredilerek açıklama yapıldığı için TÜRSAB'a teşekkür ederiz. Ne de olsa TÜRSAB sitesinin yapılışında bir payımız var. Başkan Ulusoy bunu çok iyi bilir. Bir sohbetimizde portakal renkli olan siteyi "Burası Hollanda mı? " diye sorunca farkederek, bugünkü çağdaş görünümlü mavi rengine çevirtmiş ve tasarımını da uyarımız üzerine düzelttrmişti. aber akışını da önerdiğimiz şekilde güncel hale getirmişti. Demek ki uyarılarımıza uyulunca güzel şeyler oluyor ve bizim doğru yolda olduğumuz gösteriyor.
Ancak diğer sitedeki açıklamada adımızın zikredilmemesine şaşırdık.   TÜRSAB sitesinde adımız şu şekilde yer aldı:
"Başkanlığımıza ulaşan www.Türkiyeturizm.com  isimli internet gazetesinde yer alan Özkan ALTINTAŞ’a ait  “ TÜRSAB hac ve umrenin Diyanet'e verilmemesi için acentelere örnek yazılar göndererek Ankara'yı faks yağmuruna tutmaları için eyleme çağırdı.” başlıklı yazı ile ilgili olarak duyuru yapılması zorunluluğu doğmuştur."

Kendilerine tekrar teşekkür ediyoruz.

ADIMIZI KULLANSALARDI İYİ OLURDU
Ancak açıklama yapılan sitede TurkiyeTurizm.com’un adını telaffuz etmeyerek reklamımız yapılmadığı için üzüldük.  Daha önce yazılan haberler üzerine TÜRSAB başkanının bizzat “Bak oraya (adı geçen haber sitesi) yalan yazdığınızı yazdırım” şeklindeki uyarısını unutmadık. Bu sözleri yapılan açıklamanın yerine oturmadığını gösteriyor.
 Aslında biz hep adımızın yazılmasını istiyoruz, önemli bur kuruluşun başındaki kişinin sık sık bizi telaffuz etmesi iyi bir şeydir. Bu kez aynı şekilde davranılmadığı için sitemimizi bildiririz. Demek ki daha önceki teşekkürümüzün yerine ulaştığı görülüyor.

İNTERNETTE LOKAL OLUNMAZ
Ne yazık ki yapılan açıklamada  “lokal bir internet sitesinde çıkan” ibareyle yazıyı yazdıranın yine “internet özürlü” olduğunu ortaya koyuyor. Çünkü internet yayıncılığı hiçbir zaman lokal olamaz ve tüm dünya tarafından istense de istenmese de izlenir. Nitekim TurkiyeTurizm.com’un en büyük okuyucuları yurdumuzun dört bir yanından olduğu gibi Amerika’dan Avustralya’ya, Rusya’dan Afrika’ya kadar uzanan tüm dünyada bulunmaktadır. Çağımız artık iternet çağıdır ve internet medyası giderek güçlenmektedir. Türkiye’nin en saygın medya kuruluşları internet ile dünyaya ulaşıyorlar. Dünyanın internet kuruluşlyarı hergün Türkiye’nin kapısını çalıyorlar. Geleceğin medyası  internettir.

AÇIKLAMANIN SONUCU HAKKINDA
 TÜRSAB sonuç olarak diyor ki:
“Sonuç olarak belirtmek isteriz ki, TÜRSAB'ın, üyelerinin her alandaki faaliyetleri ile ilgili olarak onların yanında olmayı, devleti ve organlarını  karşısına almayı değil onlar ile diyalog içerisinde sorunları çözme anlayışı ile hareket etmeye devam edeceğini, TÜRSAB'ın, kamu oyundaki kurum prestiji ile açıklarız. “
Peki hükümetle aranız iyi ise neden gidip bu yazıları Ankara’da vermiyor sunuz?
Neden 5300 acenteye Ankara’da ki yetkilileri faks yağmuruna tutmaları için talimat yağdırıyorsunuz?
TÜRSAb genel merkezinde hazırlanan faksk örneklerinin tüm acenteler tarafından çekilmesi için verilen talimat eylem değil de nedir?
TÜRSAB Türkiye’nin saygın bir kuruluşudur. Bize kalırsa TÜRSAB Ankara ile mektupla, faksla değil birebir görüşmek zorundadır.


TÜRSAB’IN YAPTIĞI AÇIKLAMA

TÜRSAB’ın bir internet sitesinden (lokal değil) yaptığı açıklama şöyle:

TÜRSAB'tan Hac ve Umre haberlerine ilişkin duyuru

TÜRSAB lokal bir internet sitesinde çıkan "TÜRSAB hac ve umrenin Diyanet'e verilmemesi için acentelere örnek yazılar göndererek Ankara'yı faks yağmuruna tutmaları için eyleme çağırdı" başlıklı yazı ile ilgili duyuru yayınladı. 

 

TÜRSAB'tan yayınlanan duyuru şöyle:

 

" TÜRSAB hac ve umrenin Diyanet'e verilmemesi için acentelere örnek yazılar göndererek Ankara'yı faks yağmuruna tutmaları için eyleme çağırdı." başlıklı yazı ile ilgili olarak duyuru yapılması zorunluluğu doğmuştur.

 

Yazı başlığı ve içeriğinde, TÜRSAB'ı karalamak sureti ile varılmak istenen amaç bellidir. TÜRSAB bu fikir ve düşüncelere ne geçmişte ne de bugün alet olmuştur.

 

Öncelikle belirtmek isteriz ki, TÜRSAB kamu kurumu niteliğine haiz meslek kuruluşu olmanın sorumluluk bilinci ile yasa ile verilen görevlerini ifa etmektedir.

 

TÜRSAB, seyahat acentalığı mesleğinin yurt ekonomisi ve turizmine uygun surette gelişmesini sağlayıcı tedbirleri almak ve meslek ahlak ve dayanışmasını koruma görevini yerine getirmek üzere kurulmuştur.

 

Birlik, amaç ve kuruluşuna uygun bu görevlerini yerine getirirken HİÇBİR ÜYE SEYAHAT ACENTASI ARASINDA AYIRIM GÖZETMEZ. SEYAHAT ACENTALARINA EŞİT MUAMELE İLE GÖREVLERİNİ YERİNE GETİRİR.

 

TÜRSAB, Birliğe üye merkez ve şubeleri dahil 5485 seyahat acentası ile alanında Dünyanın 5.örgütüdür. Birliğin bugünkü başarısı ise üyeleri ile el ele vermek suretiyle sadece ve sadece kuruluş amacına uygun faaliyet yapması, Birliğin itibarını zedeleyici herhangi bir eylem, fiilde bulunmaması ve her şeyden önemlisi de hiçbir şekilde kurum ve kuruluşlarla kavga etmemesi ile gerçekleştirilmiştir.

 

Birçok amacı yanı sıra turizm faaliyeti, özü itibari ile barış içerisinde dünya insanlarının, birbirlerini ve ülkelerini tanımalarına fırsat vermektedir. Turizm sektörünün yasa ile kurulmuş önde gelen kuruluşu TÜRSAB, bu bilinçten hareketle, uluslararası ve ulusal faaliyetleri ile TÜRKİYE'nin en iyi şekilde tanıtılması,turizmin geliştirilmesi için genelde turizm sektörü özelde seyahat acentaları adına Devlete karşı yükümlülüklerini en iyi şekilde yerine getirmiştir, getirmeye de devam edecektir.

 

TÜRSAB,Devlet ve kurumları nezdinde kamu oyunda kurum kimliğini muhafaza eden, güvenilir ve saygın bir kuruluştur.

 

Bu çerçevede hareket ederek, Birlik ve üyelerini, Devlet organlarını temsil eden kurum ve kuruluşlar ile en üst makamda görev yapan yürütme organının başı Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Bakanlar nezdinde TÜRSAB'ı vakar içerisinde sağduyu ile temsil eder.

 

BİRLİK VE BİRLİK ÜYELERİ HUKUK DEVLETİNİN KORUMASI ALTINDADIR.

 

ANAYASA ile KİŞİLERE HAK ARAMA ÖZGÜRLÜĞÜ VERİLMİŞTİR. BU DÜŞÜNCEDEN HAREKETLE VATANDAŞLAR KENDİLERİ İLE VEYA KAMU İLE İLGİLİ DİLEKLERİ HAKKINDA YETKİLİ MAKAM VE TBMM'YE YAZI İLE BAŞVURMA HAKKINA SAHİPTİRLER.

 

Bu kapsamda; " Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı" ve uygulamaya ilişkin; hac ve umre seyahat acentalarından oluşan komite çalışmaları doğrultusunda bu komite temsilcileri tarafından hazırlanan yazı ile SEYAHAT ACENTASI SAHİBİ VATANDAŞIMIZ, YAZIDAKİ AMACINI AŞAR MAHİYETTE TANIMLANDIĞI ŞEKİLDE EYLEM YAPMAMAKTA DEVLET TEMSİLCİLERİNE TEŞEKKÜR ETMEK SURETİYLE DEVLETİNDEN YARDIM VE TALEPTE BULUNARAK ANAYASA İLE TANINAN HAKKINI ARAMAKTADIR.

 

TÜRSAB, üye seyahat acentalarının görüş, talep ve sorunlarını Resmi mercii, kurum ve kuruluşlara bildirme ve çözüm arayışı anlayışı ile hareket etmeye, görevlerini yapmaya devam edecek olup bu doğrultuda konuya ilişkin Başkanlığı'mıza ve yetkili makamlara yapılan başvurular, Diyanet İşleri Başkanlığı'na iletilmiştir.

 

Sonuç olarak belirtmek isteriz ki, TÜRSAB'ın, üyelerinin her alandaki faaliyetleri ile ilgili olarak onların yanında olmayı, DEVLETİ ve ORGANLARINI karşısına almayı değil onlar ile diyalog içerisinde sorunları çözme anlayışı ile hareket etmeye devam edeceğini, TÜRSAB'ın, kamu oyundaki kurum prestiji ile açıklarız.

 

Bilgilerinize sunulur.

 

Saygılarımla,

 

TÜRKİYE SEYAHAT ACENTALARI BİRLİĞİ

( T Ü R S A B ) 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.