• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 28 °C

TÜRSAB 20 ilde tanıtım yapacak

TÜRSAB  20 ilde tanıtım yapacak
TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy "TÜRSAB olarak 20 ilde Denizli'yi tanıtacağız. Ondan sonraki aşamada da uluslararası boyutta tanıtımına çalışacağız." dedi.

DENİZLİ - Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, dünyanın hiçbir yerinde Denizli'deki kadar arkeolojik zenginlik olmadığını belirterek, "TÜRSAB olarak 20 ilde Denizli'yi tanıtacağız. Ondan sonraki aşamada da uluslararası boyutta tanıtımına çalışacağız." dedi.

Denizli turizmi, Karahayıt Colossae Termal Otel'de düzenlenen turizm toplantısında masaya yatırıldı. Toplantıya Denizli Valisi Hasan Canpolat, Vali Yardımcısı İbrahim Hayrullah Sun, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Kumsar, TÜRSAB Başkanı Ulusoy, Yönetim Kurulu üyeleri, belediye başkanları, akademisyenler, turistik kuruluşların ve seyahat acentelerinin temsilcileri katıldı.

 

Ulusoy, Türkiye'nin son dönemlerde inanç turizmini geliştirdiğini ve kültür varlıklarını korumaya büyük önem verdiğini belirterek, en önemli eksikliklerden birisininse kendini yeterince tanıtamaması olduğunu söyledi. Ulusoy, "Dünyanın başka hiçbir yerinde tarih, doğa, kültür varlıkları ve insan sevgisi birarada yok. İnanç turizminin geliştirilmesi için önemli adımlar attık. Hizmet kalitesini yükseltirken ürün çeşidini de çoğaltarak o yörelerimizin insanlarına daha çok iş imkanı sağlamalıyız." ifadelerini kullandı.

 

Vali Yardımcısı Sun ise, "Denizli'nin Turizm Vizyonu" konulu bir sunum yaptı. Denizli'nin turizm potansiyeli, Pamukkale vizyonu, kültür ve tabiat varlıkları ve termal turizm merkezlerini kapsayan sunumda, Denizli'nin Türkiye'de turist çekme açısından dördüncü sırada olduğunun altı çizildi. Ayrıca inanç turizmi açısından da sahip olduğu değerlerle önemli bir konumda bulunduğunu kaydeden Sun, "Yatak kapasitesi itibariyle yıllık 4 milyon turisti ağırlama imkanına da sahiptir." şeklinde konuştu. Antalya Rehberler Odası Başkanı Osman Özbuldu da düzenledikleri turlarda özellikle Pamukkale'de karşılaştıkları sıkıntıları aktardı. Tuvalet, ulaşım ve ilk yardım konularında sıkıntı çektiklerini anlatan Özbuldu, bunların bir an önce halledilmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca tur otobüsü şoförlerine iyi bir dinlenme ortamı oluşturulmasını istediklerini de belirten Özbuldu, otellerin sıkı şekilde denetlenerek özellikle sağlık kurallarına eksiksiz uymalarının sağlanması gerektiğini ifade etti.

 

Vali Canpolat, bahsedilen problemlerde önemli iyileşmeler sağlandığını bildirdi. Pamukkale ören yerinde yetersizlikler olduğunu, bunların ortadan kaldırılması için projeler hazırlanarak Koruma Kurulu'na sunulduğunu aktaran Canpolat, "Tuvalet yetersizliğini ortadan kaldırmak için seyyar tuvaletler koymak istiyoruz. Ulaşım probleminin çözümü için de özel üretilmiş araçlar alacağız. Sağlık hizmetleri konusunda ise pek sıkıntı yok. Karahayıt'ta 112 Acil Yardım istasyonumuz var ve 24 saat görev başında. Turizmin yoğun olduğu sezonda, bu istasyonumuzu ören yerinin kapısına çekiyoruz." dedi. Pamukkale'yi gezdirecek rehberlerden alan sertifikası isteyeceklerini de kaydeden Canpolat, "Pamukkale'yi iyi tanıtmak açısında bu önemli. Çok iyi bilen rehberlerin tanıtmasını istiyoruz." diye konuştu.

 

Toplantı sonunda Vali Canpolat, TÜRSAB Başkanı Ulusoy'a Denizli'ye özgü Yatağan palası, Buldan el dokuması kaşkol ve cam işçiliği ürünü olan valilik plaketi verdi. Katılımcılar daha sonra Pamukkale ören yeri, Laodikya ve Tripolis antik şehirleri, Buldan Yenicekent'teki seralar ve Buldan'da restore edilen Evliyazadeler evinde incelemelerde bulundu. Buldan El Sanatları Merkezi'ni (BELSAM) de ziyaret eden katılımcılar, buradan alışveriş yaptılar. El dokuması çeşitli ürünler alan Başaran Ulusoy, ilk etapta TÜRSAB için masa örtüsü, şal ve kaşkolden oluşan bin adetlik sipariş verdi. Gördüğü ürünler karşısında hayranlığını gizleyemeyen Ulusoy, Buldan el dokumasının daha da geliştirilmesi ve tezgâhların bir an önce büyük siparişleri karşılayabilecek sayıya ulaştırılması gerektiğini ifade etti. Buldan'da halen 70 el tezgâhı bulunuyor.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.