• BIST 9693.46
  • Altın 2496.132
  • Dolar 32.475
  • Euro 34.6284
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 19 °C

TUROYD Başkanı Aksu: Turizmi akademik seviyeye taşımalıyız

TUROYD Başkanı Aksu: Turizmi akademik seviyeye taşımalıyız
TUROYD Başkanı Ali Can Aksu, “Turizm Akademi ve Akademisyenlerinden daha çok yararlanılmalıdır. Deneyimli kadrolarla yapacağımız çalışmalara Kültür ve Turizm Bakanlığı’da destek verecektir” dedi

İSTANBUL- Turizm Otel Yöneticileri Derneği - TUROYD Başkanı Ali Can Aksu, turizmde hizmet seviyesini yükseltmek için turizmi hem işletme hem de çalışanlar açısından akademik seviyeye taşınması gerektiğini söyledi. TUROYD’un hızla gelişen ve değişim yaşayan turizmde eksikleri tamamlamak için bünyesinde bulunan akademisyenlerle göreve hazır olduğunu belirten Ali Can Aksu, “Deneyimli kadrolarla yapacağımız çalışmalara Kültür ve Turizm Bakanlığı’da destek verecektir” dedi. Öte yandan yatırımlarını turizme uygun destinasyon planlamalarıyla yapılması gerektiğini belirterek “Milli serveti heba etmemeliyiz” dedi.

turoyd-baskani-ali-can-aksu-009.jpg

YENI TURİZM ANLAYıŞı GELIŞTIRMEK ZORUNDAYıZ
Pandemi sonrası dünyada turizmin büyük bir değişim yaşadığını ve hızlı gelişen sektörün yüksek enflasyona rağmen kazançlı bir seviyeye ulaştığının grüldüğünü anlatan Ali Can Aksu, “Bu sürateve değişime uyum sağlayan bilgiye dayanan yeni bir turizm anlayışı geliştirmek zorundayız” şeklinde konuştu.


HİZMET KALİTESİ ARTIRILMALIDIR
Turizm, otelcilik, yiyecek içecek sektörü, taşımacılık, havayolları yer hizmetleri başta olmak üzere sektörün bir çok katmanının yüzbinlerce personel eksiği nedeniyle hizmet kalitesinde düşüşler görüldüğünü anlatan Aksu şöyle devam etti:
“Gençlerimiz hizmet sektörüne neden sıcak bakmıyor ? Bu işin sosyolojik boyutu araştırılmalıdır. Turizm akademisyenleri ana aktör olarak bu konuda aktif rol almalı, desteklenmeli ve acil çözümler üretilmelidir. Turizm Otel Yöneticileri Derneği – TUROYD olarak bünyemizde görev alan değerli akademisyenlerimiz ile birlikte çalışma yürütebiliriz. Böylesine bir çalışmayı Kültür ve Turizm Bakanlığı’da destekleyecektir.


KONTROLSUZ YATIRIMLAR ENGELLENMELİ
Diğer yandan ele almamız gereken bir konu ise, turizmde arz talep dengesini bozan bilinçsiz yatırım planlarıdır. Turizmin hızlı gelişimi yanında artan yatırımların hiç bir analize dayanmadığı gibi bilinçsizce yapıldığını söyleyen Ali Can Aksu “Turizm yatırımlarının doğru ve uzmanlar denetiminde yapılmasını sağlayan bir kontrol mekanizması geliştirilmelidir.

YATIRIMLAR MİLLİ SERVETİMİZDİR
Aksi takdirde turizme uygun olmayan ve ’ben yaptım oldu’ şeklinde yapılan yatırımlar gelecekte enkaz haline geleceklerdir. Böylece Türkiye’nin milli serveti heba olacaktır. Yatırımlar uzmanlar ile ciddi bir akademik çalışma içinde yapılmalıdır. Turizm destinasyon planlaması mutlaka ortaya konmalıdır. Aksi taktirde turizmin yavaşladığı dönemlerde o devasa binalar beton yığınına dönüşecek olup, millî ekonomiye zarar verecektir .”

Bu haber toplam 3707 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.