• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

TÜROFED:Kış turizmi iyi değil

TÜROFED:Kış turizmi iyi değil
TÜROFED Başkanı Ahmet Barut, kar yağışının erken başlaması nedeniyle kayak merkezlerindeki canlılığın artacağını söyledi.

ANTALYA- Kış aylarında doluluk oranı açısından en iyi turistik merkezin İstanbul olduğunu bildiren TÜROFED Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Barut, kar yağışının erken başlaması nedeniyle kayak merkezlerindeki canlılığın artacağını söyledi.

TÜROFED Başkanı Barut, Türkiye'de kış turizminin Antalya haricinde güneyde ve Ege Bölgesi'nde yok denecek kadar az olduğunu, buna karşın İstanbul'un kış sezonunu hayli dolu geçirdiğini anlatan Barut "İstanbul'a gelen turistlerin yüzde 50'si yabancı. Kış olmasına rağmen İstanbul'daki otellerin ortalama doluluk oranı yüzde 80'i aştı" dedi.

 

KAYAK MERKEZLERİ VE TERMAL OTELLER DOLUYOR

Uludağ, Kartalkaya, Abant, Palandöken, Erciyes gibi kayak merkezleri ile Afyon ve Bolçova'daki termal otellerin Kurban Bayramı ve yılbaşı dolayısıyla dolacağını söyleyen Ahmet Barut, bayram ve yılbaşı tatillerinin birbirine yakın olması nedeniyle tatilcilerin ikiye bölündüğünü, bayramın kısa oluşunun da tatilcileri kararsızlığa ittiğini kaydetti.

Barut "Ancak kayak merkezleri ve termal otelleri kışın avantajlı. İyi bir sezon geçireceğimizi umuyorum," dedi.

Bu yıl tüm Türkiye'de yağışların erken başladığına işaret eden Barut "kar yağışının erken başlaması nedeniyle özellikle kayak merkezlerindeki turist canlılığı artacaktır. Karın yağması kayak bölgeleri için sevindirici. Son dönemlerde dağ ve termal otellere ilgi de arttı." dedi.

 

RESORT OTELLER MÜŞTERİ BULMAKTA ZORLANIYOR

Kış turizminin Antalya dışında, Güney ve Ege'de yok denecek kadar az olduğunu ifade eden Barut şunları söyledi:

"Güneydeki ve Ege'deki oteller için kış sezonu en kötü sezondur. Antalya'nın haricinde güneyde ve Ege'deki diğer turistik bölgelerde kış turizmi yok denecek kadar az. Kış sezonunda açık olan resort oteller müşteri bulmakta zorluk çekiyor. Antalya'daki açık oteller Kurban Bayramı ve yılbaşında umduklarını bulamıyor. Sanatçılı oteller belki dolabilir ama diğer oteller için aynı şeyi söylemek zor. Türkiye'den bayram ve yılbaşı için yurt dışına çıkışlar arttı. Kapadokya yöresine ise bu dönemlerde ilgi var. Kış ayları güneydeki ve Ege'deki oteller için sıkıntılı geçiyor."

Antalya'da kış sezonunda açık kalan otellerin de zarar ettiğini bildiren Ahmet Barut, Türkiye'de turizmin 12 aya yayılması için devletin özendirici tedbirlerine ihtiyaç olduğunu sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.