• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

TUROB:GAP'a Las Vegas modeli

TUROB:GAP'a Las Vegas modeli
TUROB Başkanı Timur Bayındır, Van Gölü kenarına, ve GAP bölgesiune Las Vegas gibi bir merkez yapılmasını önerdi.

İSTANBUL- GAP İdaresi tarafından, ‘GAP Bölgesi Turizm Potansiyelinin Geliştirilmesi Projesi’ konulu toplantıda TUROB Başkanı Timur Bayındır,  Van Gölü kenarına, ve GAP bölgesine Las Vegas gibi bir merkez yapılmasını önerdi.

GAP İdaresi Başkanı Muammer Yaşar Özgül, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Nadir Alpaslan, TUROB Başkanı Timur Bayındır, Kültür ve Turizm Bakanlığı Eğitim Genel Müdür Yardımcısı Nusret Tutan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Cemal Tekkanat, Hazine Müsteşarlığı’ndan Gültekin Ongan’ın da aralarında bulunduğu toplantıda uygarlıkların beşiği olan, inanç turizmi açısından büyük rol oynayan GAP Bölgesi’nde, turizm atağı yapılması için çeşitli öneriler sunuldu.
Toplantıya katılan TUROB Başkanı Timur Bayındır, GAP Bölgesi’nin tanıtımı konusunda, info-tur düzenlenmesi, film, fuarlar, roman yazılması, dergi çıkarılması, turizm bilgilendirme ofislerinin kurulması gibi çeşitli projelerin olduğunu söyledi.
Bölgede kültür turizmi, inanç turizmi, eko-turizm, sağlık turizmi, macera turizmi, GAP spor şenlikleri gibi çeşitlendirmenin değerlendirildiğini anlatan Başkan Timur Bayındır, aynı zamanda turizm çalışanlarına yönelik hijyenden iletişime, müşteri memnuniyetinden pazarlamaya kadar birçok konuda eğitim çalışmalarının da başladığını söyledi. TUROB’un Kültür ve Turizm Bakanlığı, üniversiteler ve İngiliz Edexcel firması işbirliğiyle hayat geçen ‘Turizmde AB Uyumlu Sertifikasyon’ projesini anlattığını kaydeden Başkan Timur Bayındır, ilgili kurum ve kuruluşlar ile ilk etapta alaylı turizm personeline uluslararası geçerliliğe sahip mesleki sertifika kazandırmayı hedeflediklerini açıkladı.

 

Van Gölü kenarında, Las Vegas gibi merkez

 

GAP Bölgesi’nde turizmin geliştirilmesi konusunda çeşitli fikirlerin ortaya çıktığını ve görüş alışverişinde bulunulduğunu belirten Başkan Timur Bayındır, “GAP Bölgesi’ne, Las Vegas modeli bir eğlence merkezinin kurulması gündeme geldi. Bölgede turizmin atağa geçmesi için Las Vegas’ta olduğu gibi bir merkezin açılması gerektiği ve bunun Van Gölü kenarında olabileceği ifade edildi. GAP’ta turizm yatırımlarının cazip hale gelmesi için hibe kredi, vergi desteği, projelerin GAP fonundan desteklenmesi gibi çeşitli teşviklerin önemi değerlendirildi. Devletten ihale alanların eş zamanlı olarak, GAP’ta bir otel inşaatı veya başka bir projeyi tamamlayabileceği gündeme geldi. Kısaca GAP’ın turizmde atağa geçmesi için fikir alışverişinde bulunuldu” diye konuştu.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.