• BIST 10518.16
  • Altın 2472.776
  • Dolar 32.2824
  • Euro 35.0451
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 25 °C

Turob: Döviz turizmi etkiliyor

Turob: Döviz turizmi etkiliyor
Turob Başkanı Timur Bayındır: Turizmciler olarak kurduğumuz cümlelerin hem başına hem sonuna ‘inşallah’ kelimesini ekliyoruz.
ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM

İSTANBUL- Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği-TUROB"un yemeğinde konuşan Başkan Timur Bayındır, son günlerde Türk turizmini etkileyen olaylara değinerek “Turizmcinin bir sözü vardır. İnşallah iyi gidecek der. Biz de öyle diyoruz. Ama bütün sıkıntılara rağmen turizm için her şeyi yapıyoruz” dedi.
Bayındır, euro üzerinden fiyat verildiğini, eurodaki düşüşten olumsuz etkilendiklerini belirterek “Kazancımız düşerken artan TL karşısında harcamalarımız yükseliyor. Makas çok daralıyor” şeklinde konuştu.
TUROB"un Taksim Talimhane Grand Öztanık Oteli"nde düzenlenen mayıs yemeğine İstanbul Kültür ve Turizm İl Müdürü Prof. Ahmet Emre Bilgili, KKTC İstanbul Başkonsolosu Servet Dora, THY Satış Başkanı Abdullah Sözen, Müdür Yardımcısı Reşit Kuas, TYD Başkanı Turgut Gür, Türsab Başkanı Başaran Ulusoy, TAF Başkanı Yalçın Manav, İstanbul Skal Başkanı Vedat Bayrak ile çok sayıda otel yöneticisi katıldı.



Yemekte TUROB"un yeni üyeleri Park Hyatt Maçka Palas"tan Harun Dursun, Sheraton Ataköy"den Türkan Sönmez, Divan Asia"dan Hakan Saruhan, All Seasons Hotel"den Çoşkun Topaloğlu, Mekan Restoran"dan Ceki Kamir, Sidonya Hotel"den Emir Balcı, City Hotel Çerkezköy"den Aslıhan Solmaz, Beynova Hotel"den Murat Kökçak, Cagrep Hotel"den Fahri Topaloğlu, İstanbul Golden City Hotel"den Egemen Şenyuva üyelik plaketlerini Timur Bayındır"dan aldılar. Ayrıca Grand Öztanık Yönetim Kurulu tyesi Birgül Öztanık"a teşekkür plaketi verildi.


Kemaül


İNŞALLAH KURTULUŞ KELİMESİ OLDU

Kemal Özyiğit"in açış konuşmasından sonra söz alan TUROB Başkanı Timur Bayındır, İstanbul"da yaşanan 6.4 oranında daralmayı Mayıs ayında başlayacak yükselişle kapayacaklarını belirterek “Kurduğumuz cümlelerin hem başına hem sonuna "inşallah" kelimesini ekliyoruz. Aslyında bu kelimen altında büyük anlam yatıyor. Turizm öylesine hassas bir sektör ki en küçük olaydan bile etkileniyor. Kül bulutunda neler olduğunu hep birlikte gördük.” diyerek şöyle devam etti.
”Kül bulutu yüzünden 5 günde 100 bine yakın tarifeli uçuş iptal oldu. Havayolu ulaşımı durunca turizmde duruyor. Turizm için havayolu da otelde önemlidir. Havaalanlarımız tıkanıyor. İstanbul"un transit yolcu sayısı artıyor. THY"den transit kontenjanını daraltıp, İstanbul"a konaklama için gelecek yolculara yönelik çalışma yapmasını istiyoruz.

YUNANISTAN"LA DENİZAŞIRI ÇALIŞMALIYIZ
Yunanistan"ın sıkıntıya girmesi komşularını da etkiler. Bu nedenle Türkiye ile Yunanistan acil olarak bir aya gelerek özellikle deniz aşırı pazarlarda birlikte kampanya yapmanın yollarını aramalıdır. Birlikte hareket etmek komşumuzun krizi atlatmasına yardımı olacaktır. Turob olarak stratejiler belirliyor, yeni projeler geliştiriyoruz.
İndirimli elektrik alma konusunda Ak Enerji ile yaptığımız işbirliğinin ardından üyelerimiz sözleşme yapıyorlar. 15 Haziran son başvuru tarihidir. Bundan sonraki vizyonumuz sektöre ve dünya otelciliğine önderlik ederken, doğayı koruyan bir turizm anlayışı ile hareket etmek olacaktır.

60 OTEL YEŞİL OLACAK
Geçtiğimiz günlerde yaptığımız Greenings Hotels, Yeşillenen Oteller projesi için toplantı yaptık. Yılsonuna kadar 60"a yakın otel bu belgeyi alacaktır.
İstanbul"da yeni yatırımlar yapılıyor. Avrupa yakasında yüzde 20, Anadolu yakasında yüzde 70 artış yaşanıyor. Sürekli yatak sayısı artarken turist sayısı artmıyor. Dövizdeki dalgalanmalar sektörün kar marjını azaltıyor.
İnşallah Avrupa Futbol Şampiyonası"na Türkiye ev sahipliği yapar. Karar aşamasındayız.”


Poem Hotel Genel Müdürü Adnan Mordeniz, Dedeman Otelleri Genel Müdürü Adnan Hastürk ve Özkan Altıntaş


Sirkeci Grup Başkanı Faruk Boyacı, Poem Hotel Genel Müdürü Adnan Mordeniz, Dedeman Otelleri Genel Müdürü Adnan Hastürk, Hilton İstanbul Gerel Müdürü Armin Zerunyan


Timur Bayındır konukları kapıda karşıladı


Timur Bayındır, TUROB'un bayan çalışanlarıyla


İpek Hotel Genel Müdürü Gülfem Yaşar Özberk, 10 Haziran'da otaelin altında özenle hazırladığı Payitaht Restoran'ın davetiyelerini turizmcilere dağıttı. İlos Trave'ın ve Uslan Hotels sahibi Serhad Uslan davetiyeyi çok beğendi.


Elite World'den Ünsal Şınık, Nippon Balmucu'dan Cihan Yılmaz ve diğer oteller yemeğe katılanlar arasındaydı

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.