• BIST 9524.59
  • Altın 2508.202
  • Dolar 32.5994
  • Euro 34.7296
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • Antalya 15 °C

TÜROB: Çin tanıtım gezisinden verim aldık

TÜROB: Çin tanıtım gezisinden verim aldık
TÜROB Başkanı Timur Bayındır: Türk Hava Yolları, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Valiliği ile işbirliği içinde Çin’e yaptığımız tanıtım gezisinden verim aldık

ÖZKAN ALTINTAŞ - TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-
Türkiye Otelciler Birliği- TÜROB Başkanı Timur Bayındır “Yurtdışında düzenlediğimiz etkinliklerle yüksek gelir grubu turistini yakalamaya çalışıyoruz. Artık fuarlardan verim alınmıyor. Road Showlar ve workshoplarda daha başarılı oluyoruz” dedi.
timur-bayindir-turob-.jpgTürk Hava Yolları, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Valiliği ile işbirliği içinde Çin”e yaptıkları tanıtım gezisinden verim aldıklarını belirten Bayındır China Southern Havayolları’nın 2016 yılında durdurduğu seferlere 20 Aralık’ta yeniden başlamasını sağladıklarını söyledi.

timur-bayindir-turob--001.jpgÖNEMLİ KATILIM OLDU
Dolapdere’de yeni açılan 264 odalı Titanic Downtown Hotel’de düzenlenen yemeğe İstanbul Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Turizm Müdürü Halil İbrahim Şan, İstanbul Kültür Turizm İl Müdür Yardımcısı ve bölgenin yere yöneticileri ile otel yöneticileri katıldı.

timur-bayindir-turob--002.jpgÇİN’İN YENİ İPEKYOLU İSTANBUL’A UZANIYOR
Toplantının açış konuşmasını yapan TÜROB Başkanı Timur Bayındır, son günlerde herkesin Çin pazarını konuştuğunu belirterek “Çin’e yaptığımız tanıtım gezisinde özel sektör ile devletin işbirliği içinde sorunları çözüme ulaştığını gösterdik. Çin’in ‘yeni İpek Yolu’ olarak sunduğu demiryolu Kars’a kadar geldi. Oradan İstanbul’a bağlanacak. 2019 yılı turizmi için bunlar iyi işaretler” dedi.

KAYSERİ VE KAPADOKYA’YI TANITTIK
Ukrayna’da yaptıkları workshoptan verimli döndüklerini anlatan Timur Bayındır, “Ukrayna Türkiye için bir numaralı pazardır. Kayseri Kayak merkezi ve Kapadokya’nın tanıtımını yaptık. THY Kayseri için özel fiyatla uçuş planları hazırlıyor. Önümüzdeki günlerde Kayseri için iki ayrı grup geliyor,”

FUARLAR YERİNE WORKSHOPLARI TERCİH EDİYORUZ
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 150’ye yakın fuara katılım yapılan fuarların yarıya indirilmesinin faydalı olduğunu anlatan TÜROB Başkanı “Bizlerde fuar katılımları yerine workshopları tercih ediyoruz. Güney Amerika’ya ilk fuarla gittik. Şimdi ise workshop çalışmaları planlıyoruz” şeklinde konuştu.

timur-bayindir-turob--003.jpgMİSBAH DEMİRCAN: ÇEVRE OLMADAN TURİZM OLMAZ
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan “Ben önce turizmciyim. Turizm bizim için tek kurtuluş yoludur. Turizm Beyoğlu’nun her tarafına yayıldı. İnsana ve çevreye önem veren bir anlayışla 15 yıldır belediye başkanlığı yapıyorum. Turist 5 yıldızlı otel yanında iyi bir çevre bekler. Yaşayanların hepsini kucaklamalı ve onlara yaşanacak çevre sunmalıyız. Beyoğlu’nda 6 bin yataktan 50 bin yatağa ulaştık” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

timur-bayindir-turob--005.jpgYENİŞEHİR SANATÇILAR MERKEZİ OLUYOR
“İstiklal Caddesi önemli bir çekim merkezi oldu. Beyoğlu her yanıyla İstanbul’un turizm bölgesi haline geldi. Şimdi Dolapdere’yi turizm cenneti yapmak için çalışıyoruz. Dolapdere tam anlamıyla kültür ve turizm merkezi oluyor. Şişli’de Vize Bürosu Dolapdere’ye geliyor. Koç Grubu bir Kültür Merkezi yapıyor. Yenişehir mahallesi sanatçıların gözdesi oluyor. Adnan Polat 1000 daire ve AVM yapıyor.

timur-bayindir-turob--004.jpgİSTANBUL’UN KRUVAZİYER TURİZMİ KARADENİZ’İ ETKİLİYOR
Kanuni döneminden kalan Sururi Mevlevihane’si müzik merkezi oluyor. Tarlabaşı 360 projesi ile apart oteller açılmaya başladı. Dolapdere İstanbul’un yeni bir destinasyonu olarak yatırımcılar için önemli fırsatlar sunuyor. Bunun yanında Galataport ve yeni start verilen Haliçport yeni çekim güçlerini oluşturuyor. İstanbul’un kruvaziyer turizminin durmasının bütün Karadeniz’i etkilediğini gördük. Soçi’de yaptığımız toplantıda Karadeniz kruvaziyer turizmini birlikte pazarlamaya karar verdik. Önümüzdeki günlerde bu amaçla Soçi’den bir heyeti İstanbul’da ağırlayacağız. İstanbul’un bölge turizmi için ne kadar önemli olduğunu herkes anlatı.”

Bu haber toplam 2186 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.