• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Türkler Londra seçiminde

Türkler Londra seçiminde
Muhafazakar Partili Türkler, Londra Büyükşehir Belediye (GLA) Meclisine Haringey ve Enfield Bölgesi adayı Matthew Leban’e destek toplantısı yaptı.

Emre Altıntaş-Türkiye Turizm


LONDRA- 

Muhafazakar Partili Türkler, 1 Mayıs günü gerçekleşecek Londra Büyükşehir Belediye (GLA) Meclisi seçimlerinde partilerinin Haringey ve Enfield Bölgesi adayı Matthew Leban’e destek vermek amacıyla yemekli bir gece tertiplendi.

Tamamı Türk işadamlarından oluşan ve Miracles Restaurant’da dün akşam (Pazar) yapılan geceye yaklaşık 100 kişi civarında katılım oldu. Katılımcılar arasında Enfield Belediye Başkanı Doğan Delman, Kuzey Enfield Milletvekili adayı Nick De Bois,  Belediye Meclis Üyesi Ertan Hürer, Dr. Teoman Sırrı (MBE), eşi Dr. Esin Sırrı, Edmonton Muhafazakar Partisi Başkan Yardımcısı Erdoğan Derviş, İngiltere Türk Kadınları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ayşe Osman, işadamlarımızdan Şükrü Ahmet, Nural Ezel, Mehmet Halim ve Sonay Yahyalar’ında yer aldığı gecenin açılış konuşması Ertan Hürer gerçekleştirdi. Geceye katılanlara ve destek verenlere teşekkür eden Hürer, Türk oylarının öneminin altını çizerek; “Türklerin seçimlerde, Muhafazakar Partili Leban’a oy vermelerini” istedi.

 



Türk oylarının önemi

İşçi Partili GLA Başkanı Ken Livingstone ile diğer yöneticileri de eleştiren Hürer, “Mevcut yönetimin Türk toplumunu sahip çıkmadığına” işaret etti. Hürer konuşmasının devamında, “Livingstone, yatırımını siyahiler üzerine yapıyor. Dolayısıyla maddi kaynaklar Türk toplumuna değil de, siyahilere akıtılıyor. Bu da Türk toplumunun adeta dışlandığının göstergesidir. Partimizin GLA’da söz sahibi olması, Türk oylarıyla da sağlanabilir. Bu da bizim toplumumuzun kalkınması ve tanıtımı açısından son derece önemli olduğu inancındayım. Yeterli güce sahibiz. Toplumumuz çok iyi yerlere gelebilir. Bu sebeble sizlerden, bize destek olmanızı istiyorum. Kısa süre sonra seçimler yapılacak. Elele vererek, toplum içinde saygın bir konuma sahip olabiliriz. Bunun için şimdiden çalışmalıyız. Sizin de desteğiniz, bize güç ve moral verecek” dedi. İkinci konuşmacı Matthew Leban’de; “Türk toplumunun hiç de yabancısı olmadığını” öne sürerek, seçim çalışmalarını Türk kurmaylar eşliğinde sürdürdüğünü ifade etti. Gece sonunda yapılan çekilişte değerli hediyeler sahiplerini buldu.




Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.