• BIST 9079.97
  • Altın 2323.892
  • Dolar 32.355
  • Euro 34.922
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • Antalya 15 °C

Türkler Kenya’ya gelmeli-2

Türkler Kenya’ya gelmeli-2
Türkiye’nin Nairobi Konsolos Yardımcısı İsmail Aydil: Kenya Afrika’nın yeni parlayan yıldızı. Türk işadamları için büyük imkanlar var.

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
NAİROBİ - KENYA- Türkiye’nin Nairobi Konsolos Yardımcısı İsmail Aydil “Türk işadamları Kenya’yı yeni keşfettiler. Afrika’nın ortasındaki bu güzel ülkede Türkler için büyük iş imkanları yatıyor. Kenya zengin kaynakları ile fırsatlar ülkesidir” diyerek Türk yatırımcıları Kenyaya davet etti.
Kenya’da mobilya sektörü başta olmak üzere bir çok sektörde yatırımcı Türk işadamlarının bulunduğunu belirten Nairobi Konsolos Yardımcısı İsmail Aydil “Afrika’nın yeni parlayan yıldızı Kenya’ya destek olmak üzere Nairobi’nin alt yapısı için Türkiye’nin şehircilik bilgisinin desteğiyle özel yatırım planları geliştiriyoruz” dedi.
Turizmde Kenya'nın her bölgesinin giderek önem kazandığını ve dünya turizmcilerinin ilgisini çektiğini belirten Aydil, THY'nin İstanbul'dan uçuşlarının bölgenin önemidini giderek artırdığını sözlerine ekledi.

nairobi-yemek-5a.jpg

YEMEKTE BULUŞTULAR

Birkaç günden bire Kenya’da bulunan Türk turizmcileri ve gazeteciler Mombasa’dan sonra Nairobi’ye geçtiler. Burada yatırımcı Türk işadamları ile görüşmeler yapan turizmciler, turizm yatırımlarında inceleme yaptılar.
Akşam ise New Line Travel Ltd’nin Genel Müdürü Bülent Karataş’ın konuğu olarak Türkiye’nin Nairobi Konsolos Yardımcısı İsmail Aydil ve eşi Alara İstemi Aydil, Ticaret Müşaviri Koray Demircan, THY Nairobi Müdürü Faruk Sezer, THY İstasyon Şefi Ahmet Bozdemir ile yemekte buluştular.

nairobi-yemek-2.jpg
Ananastan şiş hazırlayıp tarçına bulayarak pişirdiler

nairobi-yemek-3.jpg
Elde şişlerle et servisi yapıldı

ÖZEL SERVİS YAPILDI

Nairobi’nin ünlü lokantalarından Fogo Gaucho’da özel servis yapılarak yenilen akşam yemeğinde Emin Çakmak (Hello Turizm- Türk-AfrikaTurizm Konseyi -TATC Başkanı), Vedat Öndaş (Nes Travel), Tolga Öge (Vip Turizm), İlkim Tuncay (İgo Holidays), Leyla Cingöz ( Logo Travel), Nilüfer Müstecaplıoğlu (ETS Turizm), Talin Şirinoğlu (Ser-Vis Travel), Tolga Ünalsın (Nes Travel), Kenan Hamdioğlu (Setur), Cem Polatoğlu (Baracuda Turizm), Kaan Erdoğan (Tivoli Turizm), Zeynep Özbakan (THY) turizmciler olarak yer aldı.
Gazeteciler Özkan Altıntaş (TurkiyeTurizm.com), Cahit Akyol (Hürriyet) Açelya Türkan (Cumhuriyet) katıldı. SkyTV’nin başarılı programcılarından “Çağatay Yolda” ekibinden Çağatay Şahin (Çağatay Yolda), Serpil Türkekul (Çağatay Yolda’nın Yönetmeni), Fatih İlyasoğlu (Çağatay Yolda’nın Kameramanı) yemeğe katıldı.

nairobi-yemek-1.jpg
Kırmızı dur, yeşil devam demek. Yani doyana kadar et

nairobi-yemek-4.jpg
Doymayanlar kırmızıya dönmediler

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.