• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Türkiye’yi “Turkey Home” tanıtacak

Türkiye’yi “Turkey Home” tanıtacak
Kültür ve Turizm Bakanlığı Genel Müdürü İrfan Önal Türkiye’nin tanıtımı için“Artık tanıtımı tek şimsiye altında yeni bir stratajiyle sürdüreceğiz” dedi

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-
Türkiye’nin yeni tanıtım startejisi olarak belirlenen “Turkey home” sloganı altında belirlenen yeni tanıtım stratejisi Kültür ve Turizm Bakanlığı Genel Müdürü İrfan Önal Türkiye’nin tanıtımın çok eleştiri aldığını belirterek “Artık tanıtımı tek şimsiye altında yeni bir stratajiyle sürdüreceğiz” dedi.

turkey-home.jpg

irfan-onal1.jpg

İrfan Önal “Bu kampanyanın bütünsel ve şemsiye konsepti olmasını hedefledik. Türkiye’yi tanıtacak tüm kuruluşların bakanlığın ortaya koduğu konsept çerçevesinde dünyaya tanıtım yapması gerekiyor. Bu bir buçuk yıllık çalışmamızda ve 15 yıllık birikimimizi tecrübelerimizin süzgecinden geçirdikten sonra gelinen noktadayız. Enerjimizin boşa harcanmasına gengel olan ve Türkiye’yi dünyaya duyuracak bir şemsiye konseptidir. Ancak halkımızın ve turizm sektörünün desteği olmadan bu çalışma eksik kalır” şeklinde konuştu.

abdurrahman-arici.20150123230927.jpg

timur-irfan.jpg

turofed1.jpg

secim-aydin1.jpg

Çırağan Sarayı’nda yapılan tanıtım toplantısına Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı , Müsteşar Prof.Dr. Haluk Dursun ile turizm sektörünün temsilcileri katıldı.

irfan-onal3.jpg

KARMAŞA BİTİYOR, GÖRSEL BÜTÜNLÜK GETİRİYORUZ

İrfan Önal yapılan toplantılarda karşılarına tanıtımlarda görsel bir bütünlük olmadığı, her kurumun farklı tanıtım yaptığı ve enerjiinin boşa harcandığının ortaya çıktığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü. “Fuarlarda kullandığımı “Home Of” logosunun her bölümde ayrı renk ve kullanım yşekli ile karışıklığa yol açtığı belirtildi. Görsel bütünlük olmadığı anlatıldı. Bu durumda tanıtımın eşgüdüm halinde yapılması gerektiği ortaya çıktı. Özel sector ve kamunun ayrı hikayeler değil ortak hikayelerle tanıtım yaparak Türkiye’nin doğru, sürekli algılanması gerektiği belirtildi. Bunun üzerine yaptığımız çalışmalarda şemsiye bir tanıtım stratejisi oluşyturmak istedik. Tanıtımda paradigm değişimi yaşanması gerektiğini gördük.  Sosyal medyanın gücünü önemsedik.“ dedi

homof2.jpg

GELECEK KUŞAKLARA YENİ TANITIM BIRAKIYORUZ

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. A. Haluk Dursun şunları söyledi “Sizlerin de bildiği gibi, turizm ekonomik kalkınmadan kültürlerarası diyaloğa, teknolojik gelişmeden çevre ve tarihi mirasın korunmasına, uzlaşma kültürünün yayılmasından dünya barışına kadar pek çok alanda insanlığa büyük katkılar sağlayan bir sektördür.

homeof-pos1.jpg

homeof8.jpg

Marka olmak kalplere ve dolayısı ile insanlara ulaşabilmektir. Bu nedenle, Bakanlığımızca 2014 yılında başlatılan ülkemizin markalaşma projesini ülkenin tüm kurum ve kuruluşlarının, sektörümüzün ve hatta fertlerinin desteklemesi gerekmektedir. Çünkü insanlar seyahat ettikleri yerden çok gittikleri yerdeki insan hikâyelerini anımsamaktadır.
2023 hedeflerimizle turizmin vizyonuna hizmet eden ve ülkemizin markalaşma projesi olan Turkey: Home kampanyamıza diğer kurumlarımızın, özel sektör şirketlerimizin, siz değerli sektör temsilcilerimizin ve basın mensuplarımızın ve elbette halkımızın desteğini ve katılımını bekliyoruz.”

homof1.jpg

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye’nin ‘Turizmde Markalaşma’ Sürecinde Öncü Olan “Turkey:Home” Kampanyasının Değerlendirme Toplantısını Gerçekleştirdi.Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye’de Tanıtım Alanında ‘Turizmde Markalaşma’ Hedefine İlişkin Stratejik Bir Adım Olan Turkey:Home Kampanyasının Değerlendirmesini Yaptı.

Hızla artan küreselleşme ile birlikte ülkelerarası bir rekabet haline gelen turizm  dünyasında, Türkiye’nin hakettiği yeri alması için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Turkey:Home projesi hayata geçirilmiştir. Bu kampanya ile birlikte, Türkiye’nin turizm alanında oluşturduğu algı ve marka imajı, son derece titizlikle hazırlanmış bir plan ile profesyonel bir ekip tarafından yönetiliyor.

Türkiye’nin uzun yıllar kullanabileceği, dünyanın her yerinde olumlu ve sıcak hisler uyandıran ve Türkiye’nin kolaylıkla sahiplenebileceği stratejik bir kavram olan “Home”, kampanyanın ana temasını oluşturuyor. Tarih boyunca onlarca uygarlığa ev sahipliği yapan ve misafirperverliği ile tanınan insanların vatanı olan ülkemiz, ev ve yurt kavramları ile özdeşleştirilerek turizm dünyasında hedeflediği algıyı yaratıyor.

Türkiye Dünya Sıralamasında 5. Sıraya Yerleşti

Turkey:HOME tanıtım kampanyası, dünyanın en önemli noktalarında kullanılan gazete, dergi ve açık hava reklamları gibi geleneksel mecralara ek olarak, çok kapsamlı bir dijital ve sosyal medya kampanyasını da içeriyor.

Geç dâhil olduğu bu yolda Türkiye, tüm sosyal mecralar göz önüne alındığında, 1,5 milyon takipçi sayısını geçerek dünyada 5. sıraya yerleşti.

haluk-dursun.20150127083141.jpg

Çırağan Sarayı’nda yapılan tanıtım toplantısında konuşma yapan  Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. A. Haluk Dursun şu sözleri kaydetti: “Sizlerin de bildiği gibi, turizm ekonomik kalkınmadan kültürlerarası diyaloğa, teknolojik gelişmeden çevre ve tarihi mirasın korunmasına, uzlaşma kültürünün yayılmasından dünya barışına kadar pek çok alanda insanlığa büyük katkılar sağlayan bir sektördür.

Marka olmak kalplere ve dolayısı ile insanlara ulaşabilmektir. Bu nedenle, Bakanlığımızca 2014 yılında başlatılan ülkemizin markalaşma projesini ülkenin tüm kurum ve kuruluşlarının, sektörümüzün ve hatta fertlerinin desteklemesi gerekmektedir. Çünkü insanlar seyahat ettikleri yerden çok gittikleri yerdeki insan hikâyelerini anımsamaktadır.

Turkey: Home’u takip edin

Web   http://www.hometurkey.com/

Facebook  : https://www.facebook.com/TurkeyHomeOf

Twitter    : @Turkey_Home

Instagram  : Turkey_Home

Google+: TurkeyHome

Pinterest : Turkey.Home

Youtube  : Turkey.Home

Linkedin  : Official Turkish Tourism Board

 

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.