• BIST 8714.69
  • Altın 3017.587
  • Dolar 34.2879
  • Euro 36.9787
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 20 °C

Türkiye,değişen turizme uyamıyor

Türkiye,değişen turizme uyamıyor
Alanya Sanayici ve İşadamları Derneği (ALSİAD) Başkanı Ali Toprak, Türkiye'nin dünyada değişen turizm anlayışına ayak uyduramadığını söyledi.

ANTALYA -Alanya Sanayici ve İşadamları Derneği (ALSİAD) Başkanı Ali Toprak, Türkiye'nin dünyada değişen turizm anlayışına ayak uyduramadığını söyledi. Toprak, Türkiye'nin turizmde son 6 yıldır sürekli kan kaybettiğini belirtti.

ALSİAD Başkanı, Türkiye'nin son yıllardaki turizm anlayışı ve Alanya'da yapılan turistik çalışmaları değerlendirdi. Turizmcilerin Alanya'nın vizyonunu değiştirebilmesi için çok çaba harcaması gerektiğine inanan Toprak, turizmdeki kaybın en önemli nedenlerinden birinin tanıtım eksikliği olduğunu ifade etti. Alanya ve turizmini geleceğe en iyi şekilde taşımak amacıyla kurulan Alanya Turizm Tanıtma Vakfı'nın (ALTAV) kent için daha iyi işler yapabileceğine inanan Toprak, bugüne kadar yapılan tanıtım çalışmalarının yetersiz olduğunu kaydetti.

 

ALTAV'ın yurtdışında katıldığı fuarlarda sadece broşür dağıtarak ilçeyi tanıtmaya çalıştığına değinen Toprak, böyle bir tanıtımın faydalı olamayacağını vurguladı. Türkiye'de turizm kentleri için yapılan tanıtımlarda broşürün yanı sıra tüm kitle iletişim araçlarının kullanılması gerektiğine inanan Toprak, "Bağlı olduğumuz Batı Anadolu Sanayici ve İş Adamları Dernekleri (BASİFED) ve Türk Girişim, İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) işbirliğiyle Türkiye ve Alanya'nın adını iş dünyasında duyurmaya çalışıyoruz. Çünkü bizim kuruluş amacımız iş dünyasının sorunlarını masaya yatırmak ve mevcut sorunları çözmektir. Turizmdeki sorunları da çözmek için çaba sarf ediyoruz." dedi.

 

Alanya'nın turizm anlayışını gözden geçirmesi gerektiğini ifade eden Toprak, otel sahiplerinin turizm kentlerindeki değişimlere ayak uydurmasını önerdi. Turizm tesislerinin tamamı yenilenerek bir konsept değişikliğine gidilmesi gerektiğini belirten Toprak, Alanya'daki küçük oteller butik otel tarzına geçtiği zaman fiyatların otomatik olarak artacağını kaydetti. Fiyatlar artınca ilçeye gelen turist profilinin de değişeceğini aktaran Toprak, bunun olumlu sonuçlar vereceğini belirtti.

 

Alanya'nın Dünya Bankası ve Avrupa Birliği (AB) fonlarından yararlanamadığını anlatan ALSİAD Başkanı Toprak, ilçenin turizmini kalkındırmaya yönelik bir proje hazırlandığı takdirde gereken desteğin bulunabileceğini ifade etti. Hazırlanacak projenin profesyonel olması gerektiğinin altını çizen Toprak, "İlçenin yaralarını saracak iyi bir proje hazırlanır ve başarılı olunursa, Alanya gibi turizmde kötüye giden bölgeler için örnek teşkil eder." dedi.

 

Turizmin kalkınması için kalifiyeli elemanların yıl boyu değerlendirilmesi gerektiğini aktaran Toprak, kışın köyde, yazın turizmde çalışanlarla sektörün yol alamayacağını belirtti. Turizmin geleceği için hazırlanan projelere ALSİAD olarak her zaman destek olacaklarını aktaran Toprak, "Hazırlanan projeleri Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) ile değerlendireceğiz. Düşündüğümüz proje sadece turizm tesislerini yenilemeyi kapsamıyor. Bunun yanında sektörde çalışan elemanların eğitilmesini de kapsıyor. Çünkü geçici elemanlarla bu iş yürümez. Projemizin amacı, 'Türkiye ve dünyada turizmde en iyi hizmeti Alanya'da alabiliyoruz' dedirtmektir. İnandığınız ve çalıştığınız sürece her şeyi yapabiliriz." şeklinde konuştu.

 

Turizmde hizmet veren esnafların imaj sorunu yaşadığına da işaret eden Toprak, Alanya'ya gelen turistlerin yerli halka hitap eden, kurumsallaşmış mağazalardan alışveriş yapmayı tercih ettiğini vurguladı. Esnafların aynı ürünleri değişik fiyatlarda satmasının güven sorununu oluşturduğunu ifade eden Toprak, belediyenin işyeri açmayı zorlaştırması gerektiğini sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.