• BIST 8714.69
  • Altın 3017.587
  • Dolar 34.2879
  • Euro 36.9787
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 20 °C

Türkiye Temizdir kampanyası

Türkiye Temizdir kampanyası
Türkiye'nin imajını güçlendirmek üzere 'Türkiye Temizdir, Türk İnsanı Dürüsttür' kampanyası, İzmir'de 14 Aralık'ta İzmir'de başlatılacak.

ANKARA- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın, Türkiye'nin imajını güçlendirmek üzere TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda dile getirdiği ''Türkiye Temizdir, Türk İnsanı Dürüsttür'' kampanyasının, 14 Aralık'ta İzmir'de başlatılacağı bildirildi.

 

Türkiye Çevre ve Eğitim Vakfından (TÜRÇEV) yapılan yazılı açıklamada, Ege Bölgesi'nin turizm kalitesini ve gelecekteki turizm potansiyeli ile bölgede ''mavi bayrak'' bilinci oluşturmak üzere İzmir'de Bakan Ertuğrul Günay'ın da katılımıyla ''Sürdürülebilir Turizm ve Mavi Bayrak'' toplantısı düzenleneceği belirtildi.

        

Toplantıya, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın yanı sıra, TÜRÇEV Başkanı Ali Rendan, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TURSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Yunanistan Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Yiannis Evangelou ve çok sayıda turizm yetkilisinin katılacağı ifade edildi.

 

Açıklamada, Bakan Günay'ın toplantıda Kültür ve Turizm Bakanlığınca hazırlanan ''Türkiye Temizdir, Türk İnsanı Dürüsttür'' kampanyasını da başlatacağı kaydedildi.

        

''MAVİ BAYRAK'' TOPLANTISININ EGE İÇİN ÖNEMİ

        

Açıklamada, TÜRÇEV Başkanı Ali Rendan'ın ''Sürdürülebilir Turizm ve Mavi Bayrak'' toplantısına ilişkin görüşlerine de yer verildi.

 

TÜRÇEV'in, Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı (FEE) birlikteliği ile yapılan çalışmalar sonucu, Türkiye'nin ''Mavi Bayrak'' yapılanmasında dünya sıralamasında ilk 4'e yükseldiğine dikkati çeken Rendan, şunları kaydetti:

        

''Bu yükselişe pilot bölge seçilen Antalya, öncülük etti. Başta vali, belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının yaptıkları organize çalışmalar sayesinde bu başarı elde edilmiştir. Fakat TÜRÇEV olarak yaptığımız araştırmalara göre, maalesef en önemli turizm merkezi olan Ege'de 'Mavi Bayrak'lı tesis sayısı çok az. Bu yıl Antalya, 'Mavi  Bayrak'lı tesis sayısının fazla olması nedeniyle yüzde 100 doluluk oranı  ile çalışırken, Ege ortalaması yüzde 50 civarında kalmıştır.''

        

Rendan, İzmir'de düzenleyecekleri Sürdürülebilir Turizm ve Mavi Bayrak konulu toplantı ile Ege Bölgesi'nde ''Mavi Bayrak'' konusunda bilinç oluşturmayı hedeflediklerini vurguladı.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.