• BIST 9068.98
  • Altın 2324.567
  • Dolar 32.3719
  • Euro 34.9559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 23 °C

Türk turizmi 2021’de başarılı geri dönüş gerçekleştirdi

Türk turizmi 2021’de başarılı geri dönüş gerçekleştirdi
Akay Turizm’in iş ortağı, Baltık turizminin güçlü acentesi Novatours’un CEO’su Audrone Keinyte, Türkiye’nin salgına karşı aldığı önlemlerle turizm tesislerinde misafirlerin güvenle ağırlandıklarını söyledi.

ANTALYA- Pandeminin yarattığı sıkıntıyı alınan önlemlerle üzerinden etmeye başlayan turizm sektörü temsilcileri yıllardır işbirliği yaptığı yurtdışındaki güçlü acentelerle Türkiye’de buluşarak 2022 sezonu için çalışmalar başlattı. Bu amaçla Akay Turizm, 2022 sezonu öncesi Baltık turizminin önemli acentesİ Novatours’un üst yönetimini ve iş ortağı acenteleri Antalya’da NG Hotels ve Nirvana Hotels’ in ev sahipliğinde ağırlayarak gelecek planlarını yaptı. Daha sonra ise konuklar gala gecesinde buluştular.

akay-turizm-003.jpg

Geceye katılan Akay Turizm’in iş ortağı, Baltık turizminin güçlü acentesi Novatours un CEO’su Audrone Keinyte, Türkiye’nin salgına karşı aldığı önlemlerle turizm tesislerinde misafirlerin güvenle ağırlandıklarını belirterek “Türk turizmi 2021’de başarılı bir geri dönüş gerçekleştirdi” dedi

akay-turizm.jpg

NOVATOURS: HEPİMİZ ZOR ZAMANLARDAN GEÇTİK
Toplantılar sonrası Akay Turizm’in gala gecesine katılan turizmin önemli yöneticileri pandemi sonrası dünya turizminin alacağı şekil, yapılması gerekenler ve Baltık turizmi ile Türkiye turizminin geleceğine ilişkin konuşmalar yaptılar.
Gala gecesinde söz alan Novatours un CEO’su Audrone Keinyte konuşmasında Novatours' un neler yaptığını, pandemi krizini nasıl yönettiğini ve gelecekteki planları ile ilgili sunumunu gerçekleştirdi. Audrone Keinyte daha sonra şunları söyledi: “2020 senesinin tüm dünyada turizm sektörünü çok zorladığını söylememe bile gerek yok. Baltık pazarı da bir istisna değildi. Bu kadar zamandan sonra çok uzun sürelerdir çalıştığımız partnerlerimizle bir araya gelmekten kıvanç duyuyoruz. Hep birlikte çok zor zamanlardan geçtik ve şüphesiz bu yaşadıklarımız sadece bizim iş ortaklığımızı güçlendirdi. Pandemi kısıtlamaları yüzünden güzel Türkiye’ye Baltıklardan bir sene boyunca kimse seyahat edemedi ancak 2021 de Türkiye çok başarılı bir geri dönüş gerçekleştirdi.

TÜRKİYE BALKANLARDA BİR NUMARA
Türkiye’yi satışa açtığımız andan itibaren çok hızlı bir şekilde artan taleplere tanık olmak bizi çok mutlu etti ve satışlarda anında tüm Baltıklarda her zamanki gibi toplam kapasitenin yüzde 40’ın oluşturarak bir numaralı yaz destinasyonu oldu. Ve bu bizimde işlerin normale döndüğünü görmemizi sağladı. Bu sonuç birkaç faktörün kombinasyonu ile belirlendi.

akay-turizm-002.jpg

MİSAFİRLERİMİZE SAĞLIKLI, GÜVENİLİR BİR TATİL SUNDUK
Öncelikle, Türk devletinin turizm sektöründe aldığı yüksek güvenlikli, sağlıklı ve hijyen sağlayan tedbirler, aşılamada bu sektöre öncelik vermek. Bunları anlayıp, anlatmamızda buradaki partnerimiz Akay Turizm’in rolü çok büyük, 7/24 iletişimdeydik ve bizi her türlü güncellemeden, bilgiden, alınan önlemlerden ve virüsle mücadele için yapılan işlerden haberdar etti. Sonuç olarak hep birlikte misafirlerimize sağlıklı, güvenilir bir tatil sunduk ve onlara tekrardan seyahat etmeleri için güven aşıladık. Bugün pozitif şekilde geri dönüş yapan bir turizm sektörünü görmek çok güzel ve hep beraber kutlamaya değer.’”

Akay Turizm Şirketler Grubu sahibi Ethem Okudur konuşmasına “Dünyanın karşılaştığı bu felakette turizm sektörünün en çok etkilenmesi kaçınılmazdı. Ancak şu an geleceğe umutla bakıyoruz ve bu kötü rüzgarların geride kaldığına inanıyoruz” şeklinde başladı.

akay-turizm-001.jpg

ETHEM OKUDUR: AKAY TURİZM,PAZAR GERÇEKLERİNE HIZLI UYUM SAĞLIYOR
Ethem Okudur şöyle devam etti: “Akay Turizm, seneye 50 yaşında olacak ve bunun arkasındaki başarının değişen pazar gerçekliklerine çabucak adapte olmak hatta bunların iki adım ötesinde hareket etmek olduğuna inanıyoruz. Bu sebep ile özellikle şu anki aşırı rekabetçi ve sürekli değişen dünyada biz hiçbir zaman mevcut durum ile yetinmiyoruz. Biz her zaman en ön cephedeyiz. Odak noktamız gelecek ve buna göre evriliyoruz, gelişiyoruz ve aralıksız ilerliyoruz. Bu özelliklerimiz bizi misafirlerimizin gözünde yenilikçi bir incoming profesyoneli ve sektör gözünde de trend belirleyen öncü bir firma yapıyor. Biz çok sıkı çalışıyoruz ve başarımız kendi adına konuşuyor. Daha büyük, daha başarılı.
Novatours ve kıdemli acentaları ile gerçekleştirdiğimiz bu gecede sizleri ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Baltıkların milli operatörünün satışlarına maksimum desteği vereceğinize inanıyorum. Gerek bu organizasyona ev sahipliği yapan NG Phaselis Otel gerekse bu gala gecesinde bizi bir araya getiren Nirvana-Cosmopolitan Otel gruplarina ayrı ayrı teşekkür ederim.”

kaan-kavaloglu-005.jpg

KAAN KAVALOĞLU: NOVATOURS ANTALYA’NIN KÖTÜ GÜN DOSTU OLDUĞUNU GÖSTERDİ

Toplantıya katılan Limak Holding Turizm Grubu başkanı ve AKTOB Başkan Yardımcısı Kaan Kavaloğlu 22 yıl önce Baltık pazarına Novatours ile başladıklarını ve Novatours her zaman ve her dönemde bizim yanlarında olduğunu belirterek şunları söyledi: ”Tüm dünya ile aynı anda yaşadığımız pandemi döneminde ise Novatours Antalya’ya tam destek verdi ve kötü gün dostu olduğunu bir kez daha gösterdi.
Pandemi döneminde hayatlarımız üçe ayrıldı; pandemi öncesi, pandemi dönemi ve sonrası. Hepimiz hayatlarımızı buna göre organize ettik. Kötü günleri geride bıraktık. 2022 yılından çok ümitliyiz. Baltık pazarı sayılarımızın pandemi öncesi yıllardaki sayıları yakalayacağını ve daha üzerine çıkacağını ön görüyoruz.”

ketav.jpg

KETAV BAŞKANI VOLKAN YORULMAZ: ANLAMLI GECE ONUR VERDİ
Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) başkanı Volkan Yorulmaz’ da konuşmasını “Baltık pazarının lideri olan operatörlerden Novatours üst yönetimi ile birlikte Litvanya, Letonya ve Estonya ülkelerinde en iyi satış yapan acentelerin sahipleri ve genel müdürlerinin yer aldığı ve Akay Tur’un düzenlediği bu anlamlı gecede bulunmaktan onur duyuyorum” dedi..

NOVATOURS’İN TÜRKİYE İLGİSİ ÖNEMLİDİR
Covid-19 pandemisini yaşadığımız ve zor bir dönemden geçtiğimiz günlerde Baltık pazarı operasyonunda dünya genelindeki hedef pazarlar içerisinde operasyonun Novatours’un yüzde 40’nı oluşturan Türkiye destinasyonuna ve özelinde Antalya’ya gösterdiği önem bizler için çok kıymetlidir. Bunun Novatours ’un gelecekte yükselen bir başarıya ulaşacağının habercisi olduğu düşüncesindeyim. 2022 yılının Pandemi etkilerinden uzak sağlık ve barış içerisinde bizleri daha ileri hedeflere ulaştırmasını diliyorum.”

tolga-kilit.jpg

TOLGA KİLİT: NİRVANA HOTELS İLE AKDENİZ’İN RUHUNU SUNUYORUZ

Kilit Grup Yönetim Kurulu üyesi Tolga Kilit, Kilit Grup’un Antalya’nın gözde bölgelerinden olan Lara kıyı bandında, hem yeni nesil bir şehir oteli, hem de lüks bir resort otel kimliği ile öne çıkan yeni tesisi Nirvana Cosmopolitan’ın Baltık pazarı için cazip bir tesis olduğunu söyledi. Akay Turizm ve iş ortağı Novatours’un Litvanya, Letonya, Estonya ülke üst yönetim kadrosunu ağırlamanın önemli olduğunu belitti.

GÜÇLÜ İŞBİRLİĞİ DAHA DA GÜÇLENDİRECEK
Tolga Kilit, Nirvana Hotels markasıyla Akdeniz’in ruhunu, Türkiye’nin kültürel ve doğal zenginliklerini, pandemi sonrasında sağlıklı yaşam kültürünü ve kişiye özel tasarlanan yeni nesil tatil deneyimlerini öne çıkarmayı amaçladıklarını söyledi. Novatours’a ve Antalya’da işbirliği yaptığı Akay Turizm’e Nirvana Hotels ve Crystal Hotels markası altındaki tesislere verdiği destekleri için teşekkür ederek, "Bu süreçte Baltık pazarının alternatif pazar olmaktan çıktığını, Kilit Grup’un ve bölgedeki diğer tesislerin Novatours’ un çabasını takdir ve saygı ile karşılaması gerektiğini, karşılıklı destekler ile güçlü işbirliğinin daha üst seviyeye taşınacağını inanıyoruz" dedi. .

Bu haber toplam 7295 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.