• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 11 °C
  • Antalya 21 °C

Türk turizmciler Hindistan'da-1

Türk turizmciler Hindistan'da-1
22 turizmci 2010’da 65 bin olarak gelen Hintli turist sayısını 2011’de 100 bine çıkarmak için Hindistan’ın 6 şehrinde düzenlenen tanıtım toplantılarına katıldı.
ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM

YENİ DELHİ/HİNDİSTAN- Türkiye"den 22 turizmci 2010"da 65 bin olarak gelen Hintli turist sayısını 2011"de 100 bine çıkarmak için Hindistan"ın 6 şehrinde düzenlenen “Destination Turkey Workshop 2011” tanıtım toplantıları için son yılların gözde ülkesine çıkarma yaptı.

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türk Hava Yolları"nın desteğinde, Türk-Hindistan Turizm Konseyi TITC"nin düzenlediği tanıtım gezisine seyahat acenteleri, otelciler ve Hindistan mutfağını Türkiye"de temsil eden lokanta sahipleri katılıyor. Türk turizmciler Yeni Delhi, Kalküta, Jaipur, Ahmetabad, Haydarabad, Bombay'da çalışma yapacaklar.



Yeni Delhi"nin 5 yıldızlı The Lalit Oteli"nde düzenlenen workshop"a yaklaşık 200 Hindistan seyahat acentesi katıldı. Türk seyahat acentelerinin hazırladığı broşürler, kataloglar ile TITC"nin hazırladığı flayerler, CD"ler tanıtımda kullanıldı.



Kültür ve Turizm Bakanlığı Yeni Delhi Kültür Müşaviri Özgür Aytürk, Türk Havayolları Kuzey ve Batı Bölgesi Müdürü Adnan Aykaç"ın katıldığı toplantıya Hindistan Seyahat Acenteleri Birliği-TAAI Başkan Yardımcısı Jagdeep S. Rikhy ile TAAI Kuzey Bölgesi Başkanı Jyoti Mayal katıldı.



EMİN ÇAKMAK: HEDEF 100 BİN HİNTLİ TURİST
Türk-Hindistan Turizm Konseyi TITC'nin Başkanı Emin Çakmak Destination Turkey Workshop 2011'i anlatan bir konuşma yaptı. Çakmak konuşmasında "Türkiye'nin hedefi 2011'de 100 bin Hintli turist" dedi.



İKİ ÜLKE ARASINDA KÖKLÜ BAĞLAR VAR
Kültür ve Turizm Bakanlığı Yeni Delhi Kültür Müşaviri Özgür Aytürk, Hindistan ile Türkiye arasında tarihi geçmişe dayanan önemli kültür bağları olduğunu belirterek “Son dönemde iki ülke arasındaki yakınlaşma sonucu turizm hareketleri giderek gelişti. Türkiye"den gelen seyahat acenteleri ile Hindistan acentelerinin işbirliği kurması sonucu bu ilişkiler daha da gelişecektir” dedi.



TAAI: 2011"DE TURİST SAYISI ARTACAKTIR
Hindistan Seyahat Acenteleri Birliği-TAAI Başkan Yardımcısı ve Hindistan-Türkiye Turizm Konseyi Başkanı Jagdeep S. Rikhy, Türkiye"nin Hindistan halkının göryi en çok arzuladığı ülkeler arasında olduğunu belirterek, “Türkiye"nin Hintli turistlere getirdiği kolaylıklar ile karşılıklı turizmde gelişmeler oldu. 2011"de turizmde büyük gelişmeler olacaktır” şeklinde konuştu.



TURİZM HİNDİSTAN"IN KUZEYİNE YÖNELDİ
TAAI Kuzey Bölgesi Başkanı Jyoti Mayal"da son dönemde Hindistan"ın batısı ve güneyinden ilginin kuzey bölgelerine çekildiğini , özellikle Türk seyahat acentelerinin bu konuda önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi.



TÜRKİYE TANITILDI
Daha sonra ise Türkiye"nin profesyonel turizm rehberlerinden Koray Yalkut, konuklara barkovizyon eşliğinde Türkiye"nin önemli tarihi ve kültür zenginliklerini içeren eğitim sunumu yaptı. Daha sonra Hindistanlı seyahat acentelerine "Türkey Destination Specialist" sertifikaları verildi.



Son olarak ise Türk Havayolları Kuzey ve Batı Bölgesi Satış Müdürü Zuhal Kan, THY'nin dünyada uçtuğu destinasyonları ve Hindistan hakkında yapılan çalışmaları içeren borkovizyon eşliğinde sunum yaptı.


Orion Turizm: Ersan Atsur


EndaGolf: Vedat Ünal


Kanon Tours: Tunç Altıntaş, Güven Engin


WorldWide: Ceniz Kellekçi,


Glorya Resort Hotels: Serap Kocabay


Consul Travel: Yusuf Mutlu, Serkan Metin
















Pamfilya: Ceylan Zere


Pienti: Gökhan Alkay


Plazatur: Engin Yemenici, Jinal Shah




TravelShop Turkey: Ayhan Kalender, Ayhan Köksal


Akkanat Holding: Volkan Çavuşoğlu
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.