• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 28 °C

Türk aşçılardan 2010 çeşit yemek

Türk aşçılardan 2010 çeşit yemek
Günay, Tüm Aşçılar Federasyonu (TAF) Başkanı Yalçın Manav ile Türkiye Aşçılar Milli Takımını, Opera'daki bakanlık binasında kabul etti.

ANKARA- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türk mutfağının zengin olduğunu belirterek, "Avrupa'da bu alanda yeteri kadar temsil edilemiyoruz. Önemli atılım alanlarından birisi Türk mutfağını tanıtmak. Daha kapsamlı, bol sunumlar yapabiliriz" dedi.

Günay, Tüm Aşçılar Federasyonu (TAF) Başkanı Yalçın Manav ile Türkiye Aşçılar Milli Takımını, Opera'daki bakanlık binasında kabul etti.

Bakan Günay'a, badem ezmesinden yaptıkları heykelleri hediye eden aşçılar, hazırladıkları Yörük çorbasını (bal kabağı çorbası) da bal kabağı içinde sundular. Çorbayı tadan Günay, "Çok beğendim. Bugünlerde içtiğim en güzel çorba. Sabah sabah çok güzel oldu teşekkür ederim" dedi.

Badem ezmesinden yapılmış heykelleri de inceleyen ve "çok beğendiğini" belirten Günay, "Rusya'daki Türk Kültür Yılında Rus kahramanlarının heykellerini badem ezmesinden yapıp sunabiliriz" önerisinde bulundu. Günay, "Türk Kültür Yılı"nda, Ruslara Türk mutfağının zenginliklerinin de gösterilebileceğini dile getirdi.

Fuarlarda, Türk mutfağı köşesinin yapılabileceğini belirten Günay, bu konuda aşçılara teklifte bulundu. Günay, sözlerine şöyle devam etti:

"Anadolu'da inanılmaz bir damak tadı var. Türk mutfağı çok zengin. Osmanlı, dünyanın her tarafından yemekler getirmiş, harmanlamış ve çok zengin bir mutfak oluşmuş. Karadeniz ve Akdeniz havzasındaki tüm yemek çeşitleri bizde var ama Avrupa'da bu alanda yeteri kadar temsil edilemiyoruz. Önemli atılım alanlarından birisi Türk mutfağını tanıtmak. Yemeklerimiz, tanıtım pazarına sunabileceğimiz önemli zenginliklerimizden ve başka ülkelerle kıyasladığımızda önemli üstünlüklerimizden birisi. Daha kapsamlı, bol sunumlar yapabiliriz. Lezzet akılda kalıyor. Ben 15 yıl önce yediğim güzel yemeği hatırlıyorum."

Günay, aşçıları katılacakları yarışmalarda da destekleyeceklerini bildirdi.

TAF Başkanı Yalçın Manav da Dünya Aşçılar Birliği'ne üye olacaklarını sö yledi.

Anadolu'da 110 çeşit çorba, 2015 çeşit yemek olduğunu ifade eden Manav, "Mutfakta çok zenginiz ama sadece döner ve şiş kebapla tanınıyoruz" dedi. Manav, "2010'da İstanbul'un Kültür Başkenti olması dolayısıyla, o yıl, 2010 çeşit yemek yapacaklarını" bildirdi.

Her yemeğin bir öyküsünün olduğunu da anlatan Manav, bunun tan ıtımda önemli bir unsur olabileceğini dile getirdi.

Konuşmaların ardından, Günay'a, üzerinde ismi yazılı, lale motif işlemeli aşçı gömleği hediye edildi. Gömleği giyen Günay, "Bunu bana giydiriyorsunuz ama yemek olarak sadece domatesli ve peynirle makarna yapmayı bilirim. Bir de kitaba bakarak pasta yaparım, güzel salata yaparım. Biz de bir gün size hamsili pilav yapıp ikram etmeliyiz. O zaman benim eşimi de bu ekibe alırsınız" dedi.

Aşçılar, Günay'a, kendi yaptıkları çikolatayı da sundular. Günay da çikolatayı heyettekilere ikram ederek, "Ben kendim yaptım, bakalım beğenecek misiniz?" diye espri yaptı.

Günay, üzerinde aşçı gömleğiyle fotoğraf çektirdiğ i heyettekileri, "Her ay gelin, çorba malzemelerini ben hazırlatırım. Lezzetli bir buluşma oldu" sözleriyle uğurladı. 

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.