• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Turizmden hepimiz kazanmalıyız

Turizmden hepimiz kazanmalıyız
Doğu Karadeniz Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Mustafa Yılmaz Doğu Karadeniz'de birlik ve beraberlik içinde olursak turizmde büyük patlama yaparız dedi.

TRABZON- Doğu Karadeniz Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Mustafa Yılmaz Doğu Karadeniz'de birlik ve beraberliğe dikkat çekerek şu açıklamalarda bulundu
"Orta Doğu Ülkeleri ve Kafkasları hedef kitle olarak belirleyerek Türkiye'nin 2023 yılındaki 2 milyon uluslararası hasta ve 20 milyar gelir elde etme hedefimizden Doğu Karadeniz'in pay alabilmesi için kamu sektörü ve sivil toplum kuruluşlarıyla istişarelerde bulunup projeler ve fikirler üretmek bizim öncelikli görevimizdir.
Doğu Karadeniz coğrafik ve stratejik konumu, iklimi ve çevresindeki 4 saatlik uçuş mesafesinde yaşayan 350 milyon insan potansiyeli ile önemli bir konumdadır. Orta Doğu ve Kafkas ülkeleri ile son zamanlarda sağlanan vize muafiyetleri, sınırda sağlanan kolaylıklar, siyasi ve kültürel ilişkiler ile bölgelerden yöremize yapılacak seyahatlerde önemli artış sağlanmaktadır. Geçen yıl 4,5 milyon turist ağırlayan Doğu Karadeniz Bölgesi ileri teknoloji insan gücü, yaylaları, kaplıcaları, kayak tesisleri ve doğa güzellikleri ile sağlık turizmi için gerekli alt yapıya sahiptir. Bölgemiz sağlık sektöründe yapılabilecek her türlü özel yabancı yatırımcılar için gerekli her türlü olanaklara hazır.

KIŞ TURİZMİNİ CANLANDIRMALIYIZ
Ülkelerinde bulunmayan doğa, iklim şartları nedeniyle ve kültürel benzerlik faktörleri de göz önünde bulundurulduğunda bölgemiz, Orta Doğu ülkeleri için önemli sağlık ve termal turizm destinasyon merkezi olma yolundadır. Doğu Karadeniz Bölgesi Sağlık alanında gerekli iklim şartları, gerekse konumu itibarıyla yaşlı bakımı ve rehabilitasyon merkezlerinin kurulması, işletilmesi ve bu alanda sağlık hizmetleri sunulmasında da önemli potansiyele sahiptir.
Sağlık turizminin bölgemizde sürekliliğini sağlamak için kış turizmini canlandırarak Ordu'dan Artvin'e kadar tüm kayak tesisleri ile kış turizm koridoru olan bölgemizde amacımız 12 ay sürekli turizmi kesintisiz 1 yıla yayarak bölgemizin kalkınmasına ve ülke milli gelirine katkı sağlamak amacındayız. Bölgemizin turizmdeki konumunu sağlayan 5 yıldır gece gündüz demeden hizmet veren, projeler üreten, yerli ve yabancı yatırımcıları bölgemize çeken adeta turizm elçisi olarak çalışan Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri sayın Çetin Oktay Kaldırım Bey'e göstermiş olduğu enerjisinden dolayı şükranlarımızı sunuyorum.

AYRIŞMAYALIM BİRLEŞELİM
Bölgemizdeki Ticaret Sanayi Odaları başkanlarının da göstermiş oldukları gayreti takdir ediyorum. Bölge valilerindeki, Turizm il müdürlüklerindeki ve bazı belediyelerdeki kişisel ayrıştırıcı gruplaşmalarla, ötekileştirmelerle turizm gelişmez, yerinde sayar ve kontrol mekanizmaları maalesef devreye girmezse gelen turistler bir daha gelmez. İcra makamı olanların sürekli çalışarak, ayrım yapmadan tüm turizm STK'ları ile beraber hareket ederek, adeta tek kemik olup tüm paydaşlarla projeler üretirsek teklif makamı olan bölgenin tüm vekillerinin bizlere sonsuz yardımcı olacakları kanısındayım. Yani kısacası dedikoduları, ayrıştırmaları, ben değil biz prensibinde tüm sorumlular hareket ettiğinde Doğu Karadeniz Bölgesindeki gelecek turizm potansiyelini hayal dahi edemiyorum. Bir olalım bütün olalım tek amacımız bölgemizin dünya ülkeleri açısından çekim merkezi olsun"
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.