• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Turizmde kaçak engellenemiyor

Turizmde kaçak engellenemiyor
TUREB Başkan Yardımcısı ve İRO Genel Sekreteri Hakan Eğinlioğlu kaçak acentacılık ve kaçak rehberlik faaliyetlerini engellemede birlik olunamıyor.

İSTANBUL- TUREB Başkan Yardımcısı ve İRO Genel Sekreteri Hakan Eğinlioğlu kaçak acentacılık ve kaçak rehberlik faaliyetlerinde Tursab, Tureb ve Bakanlığın "birlikte" bir türlü gereken iradeyi göstermediğini söyledi.

Hakan Eğinlioğlu’nun yaptığı açıklama şöyle:

İnternet üzerinden kaçak acentacılık ve kaçak rehberlik faaliyetleri aldı başını gidiyor. Bu sorun hepimizin sorunu ama ne yazık ki, konu üzerine Tursab, Tureb ve Bakanlık "birlikte" bir türlü gereken iradeyi göstermiyor.
Özellikle, internet üzerinden yapılan kaçak faaliyetler konusunda hukuki yaptırımlar sıkıntılı. Ancak birlikte bu sorunlar aşılır kanısındayım.
Aşağıda rehber arkadaşlarımızın kendi çabasıyla ortaya çıkardıkları bir kaçak faaliyet var.

Bunu ilginize sunuyorum.

hakan eğinlioğlu
İro/ Tureb

Sayın Yetkili,

"Too Istanbul" adıyla, uzun süredir gerek web sitesi gerekse Facebook gibi sosyal medya hesapları üzerinden hem kaçak rehberlik hem de kaçak acentecilik faaliyeti yapan ve 2014 yılı içerisinde İstanbul İl Turizm Müdürlüğü ekipleri tarafından cezai yaptırıma da uğramış olan şahısların bu yasadışı faaliyetlerini halen sürdürmekte olduklarını sizlere ihbar ediyorum.

Ekte tercümesi ile birlikte yolladığım yazışmalarda da görebileceğiniz gibi, kendileri bu kaçak faaliyetlerin yasal olduğu şeklinde tüketicileri de yanıltmakta olup kaçak yaptığı turlar esnasında da yalan yanlış bilgiler vererek Türkiye turizmini baltalamaktadır. Aynı şekilde, kaçak faaliyetlerle haksız kazanç elde ederek hem turist rehberlerini hem de seyahat acentelerini zarara uğratmaktadır.

Sözkonusu şahısların web sitesi ve Facebook adreslerini, gereğinin yapılması talebimle birlikte bilgilerinize arz eder, Bilgi Edinme Kanunu'na dayanarak, atılan adımlar ve sonuçlar konusunda tarafıma bilgi vermenizi rica ederim.
(Web sitesi: www.tooistanbul.com
Facebook hesabı: Facebook/tooistanbul
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.