• BIST 8714.69
  • Altın 3017.587
  • Dolar 34.2879
  • Euro 36.9787
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 20 °C

Turizm'de, 2008 Muğla modeli

Turizm'de, 2008 Muğla modeli
Muğla'da, turizm sektörünün beklentileri daha iyi karşılayabilmesi amacıyla, çeşitli önlemleri içeren, Turizmde 2008 Muğla Modeli uygulamaya konuldu.

MUĞLA -Önemli turizm merkezlerinin bulunduğu Muğla'da, turizm sektörünün başarısı ve bu başarının ülkemizin beklentilerini daha iyi karşılayabilmesi amacıyla, çeşitli önlemleri içeren, Turizmde 2008 Muğla Modeli uygulamaya konuldu.

Yeni uygulamayla hava alanından giriş yapan her turiste bir form verilerek, karşılaştıkları sorunları bu formlara işleyerek, rehberleri kanalıyla, ilgili birimlere ulaştıracakları ve buna göre, sorunlar en seri şekilde çözüme kavuşturularak, Muğla'nın huzurlu ve sorunsuz bir tatil yöresi imajının oluşturulacağı belirtildi.

 

Turizmde, 2008 Muğla Modeli çerçevesinde, yörede tatillerini geçirecek yerli ve yabancı turistlerin, sağlığı, can ve mal güvenliği başta olmak üzere, tüm önlemlerin kesintisiz alınacağı, hanutçuluk başta olmak üzere, denizlerin ve koyların kirlenmesi, görüntü ve gürültü kirliliği, bitkisel atık yağların, kanallara ve denizlere akıtılmaması, inşaat yasağına uyulması ve gıda maddelerinin kontrolü gibi, turizmi olumsuz yönde etkileyebilecek, hiçbir olumsuzluğa da kesinlikle izin verilmeyecek.

 

Bu konuda, Kaymakamlıklar, Belediye Başkanlıkları, Muhtarlar ve turistik işletmelere çeşitli görev ve sorumluluklar veriliyor.

 

Muğla'da, bu yıl ilk olarak beş yerde kurulan Turizm Alt Yapı Hizmet Birlikleri ile, turizmde sunulan alt yapı hizmetlerinin bedeli de, bu alt yapıdan yararlanan işletmelerden de alınmaya başlanacak. Birlikler çerçevesinde, turizm merkezlerinde, özel güvenlik birimleri de oluşturularak, can ve mal güvenliği yönünden sorunsuz bir turizm sektörü yaşanması sağlanacak.

 

Marmaris, Bodrum ve Fethiye gibi önemli turizm merkezlerinin bulunduğu Muğla'da, ilin sahip olduğu turizm potansiyelinin, en verimli şekilde değerlendirilmesi, tanıtılması ve planlı bir şekilde pazarlanması, turizm sektöründe, turistlerin karşılaştıkları sorunların ortadan kaldırılması amacıyla Vali Lütfi Yiğenoğlu'nun öncülüğünde, Turizmde, 2008 Muğla Modeli uygulamaya konuldu.

 

Vali Lütfi Yiğenoğlu, Turizmde, 2008 Muğla Modeli'nin sağlık, güvenlik, eğitim ve müteferrik konular olmak üzere dört ana bölümden oluştuğunu söyledi. Yiğenoğlu, uygulamaya konulan 2008 Muğla Modeli ile tatillerini geçirmek üzere yöreye gelen yabancı turistlerin, hava alanında, ülkeye ilk adımı attıkları andan itibaren, ülkesine dönünceye kadar geçen süreçte, memnuniyetlerini ve varış noktasında kaliteyi sağlayabilmek için, alınan tüm tedbirleri içine aldığını kaydetti.

 

Muğla'da tatillerini yapan yabancı turistlerin, memnun olarak ülkelerine dönmelerinde, hizmetler sektörünün büyük önem arz ettiğine dikkat çeken Vali Yiğenoğlu, bu amaçla da, 2008 modelinde, turizm sektörünün ihtiyacı olan eğitilmiş ara elamanların eğitimine büyük önem verdiklerini ifade etti. Yiğenoğlu, bu çerçevede bu yıl 18-25 yaş grubundaki 600 kişiye turizm eğitiminin verileceğini, bu kişilerin de turistik tesislerde istihdam edileceğini kaydetti. Yiğenoğlu, bu çerçevede, 110 kişilik ilk parti yetişkinler turizm eğitimin de, Bodrum'a başlatıldığını bildirdi.

 

Toplantıya,Vali Lütfi Yiğenoğlu'nun yanı sıra, Vali Yardımcıları Recep Yüksel ve Gürkan Karaman, İl Jandarma Komutanı J.Albay Ömer Mimiroğlu, İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Körpe, İlçe Kaymakamları ve daire müdürleri katıldı.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.