• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Turizm Valisi turist gibi geziyor

Turizm Valisi turist gibi geziyor
İstanbul’un Turizmden Sorumlu Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, İstanbul'un sorunlarını yerinde tespit etmek için 4. Murat gibi spor kıyafetle İstanbul'u geziyor

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKIYE TURIZM
ISTANBUL-
İstanbul’un Turizmden Sorumlu Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, “Görevim gereği  Padişeh 4. Murat gibi, spor kıyafetle İstanbul’un turizm bölgelerini geziyor ve sorunları yerinde tespit ediyorum. Taksim, Sultanahmet, Laleli, Aksaray, Kadıköy ve diğer bölgelerde yaptığım gezileri turist gözüyle İstanbul anlayışıyla yapıyorum. Çok faydalı oluyor. TUROB’un otellere yönelik deprem eğitimleri İstanbul ve gelen turistler adına önemli bir çalışmadır. Kendilerini kutluyorum” dedi. 

timur-bayindir2.20150908141714.jpg

DEPREME KARŞI ALINACAK ÖNLEMLER

İstanbul Valiliği Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) işbirliği ile otellerde çalışan personele yönelik “Deprem ve Acil Durum Temel Farkındalık Eğitimleri Projesi”nin 2. dönemi, The Ritz Carlton Otel'de yapılan toplantıyla başladı.

turob-dep1.jpg

turob-deprem.jpg

Toplantıya İstanbul Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, Kültür ve Turizm İl Müdürü Nedret Apaydın, TUROB başkanı Timur Bayındır ile otellerin güvenlik birimleri temsilcileri ile yöneticileri katıldı.

afad.jpg

Toplantıda AFAD ekibinden bir görevli barkovizyon eşliğinde yaptığı sunumda “Işıkara hoca ‘Deprem öldürmez, bina öldürür’ derdi diyerek yaptığı konuşmada deprem sırasında alınacak önlemler ve kullanılacak malzemeler hakkında bilgiler verdi. Daha sonra katılımcıların soruların cevaplendırdı.

turob-dep3.jpg

ismail-gultekin.20150908141029.jpg

VALİ GÜLTEKİN:İSTANBUL FUARLARA KATILACAK
Toplantıya katılan Vali Yardımcısı İsmail Gültekin İstanbul için yapılan çalışmaları özetledi. Gültekin, İstanbul’un dünyanın hiçbir şehrinden geri kalmasını istemediklerini belirterek “Şehri yönetenler ve turizm kuruluşları ile birlikte daha çok turist etirmek için projeler geliştiriyoruz. Önümüzdeki yıldan itibaren İstanbul olarak yurtiçi ve yurtdışı fuarlarda özel tanıtım kampanyaları başlatacağız. Öncelikli olarak İstanbul’da turistlere yönelik taksi sorununu ve rahatça dolaşabilmeleri sorununu çözüyoruz” dedi.

nedret-apaydin.jpg

NEDRET APAYDIN: İSTANBUL İÇİN ÇALIŞIYORUZ
İstanbul Kültür ve Turizm İl Müdürü Nedret Apaydın, “İstanbul’a gelen misafirlerin canı bizlere emanet. Güvenlik adına yapılan tüm çalışmalar insanlık adına yapılıyor. TUROB’un yaptığı tüm sosyal çalışmaların yanında oluyor ve destek veriyoruz. Ayrıca birlikte projeler geliştiriyoruz” dedi.

timur-bayindir1.20150908141658.jpg

BAYINDIR: HEDEFİMİZ 10 BİN OTELCİYİ EĞİTMEK
TUROB Başkanı Timur Bayındır, “Otellerde çalışan 4500 personeli depreme karşı hazırlıklı olma konusunda eğittik. Hedefimiz 10 bin otel personelini depreme karşı eğitmektir. Bu eğitimler önce vatandaşlık, sonra ise sosyal sorumluluk görevidir” dedi.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.