• BIST 9090.66
  • Altın 2324.412
  • Dolar 32.3684
  • Euro 34.9498
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • Antalya 17 °C

Turizm örgütlerden bunaldı

Turizm örgütlerden bunaldı
TÜRSAB Başkan Adayı Emin Çakmak, 'başarılı' olarak gözüken turizmin gerçekte ciddi yasal ve örgütsel sorunlardan bunaldığını söyledi.

ADANA- Türkiye Seyahat Acenteları Birliği (TÜRSAB) Başkan Adayı Hele Turizm Genel Müdürü Emin Çakmak, dışarıdan 'başarılı' olarak gözüken turizmin gerçekte ciddi yasal ve örgütsel sorunlar içinde bunaldığını söyledi.

KRİTİK HİZMETLER GÜNDEMDEDİR
TÜRSAB’ın kuruluşunun 41. yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yapan Çakmak, tüm dünyada sağlıklı bir gelişim içinde olan turizm piyasasında ülkemizin son yıllarda gerçekleştirmiş olduğu kazanımların ulusal kıvançları olduğunu belirterek, “Açık ve net olarak bilinmelidir ki, henüz yolun başındayız ve önümüzde Anadolu turizm değerleri ile kat edilecek çok kritik aşamalar mevcuttur. Bugün turizm sektöründe en önde gelen sorun olan ‘arz-talep dengesizliği’ kapsamında, çok kıymetli yatırımlarla arz edilerek gelişen otel yataklarımızın hızına ulaşamayan bir talep yetersizliği vardır. Satışı yapılamayıp dolamayan yatakların pazarlaması ise doğrudan Seyahat Acentelerimizin ve Tur Operatörlerimizin görev alanıdır. Bu bakımdan, TÜRSAB'ın çok kritik hizmetleri gündemdedir” dedi.

UZUN YILLARCA AŞILAMAYAN TIKANIKLIKLAR VAR
7 bine ulaşan TÜRSAB Üyesi Seyahat Acentelerinin tüm yurt sathına yayılan çok değerli ticari varlıklar olduğunu belirten Çakmak, “Tüm acentelerimiz turizmin neferleri olarak, gelişmesine devam eden turizm ticaretine özel katkılarını sağlamak yönünde, canla başla her türlü gayretlerini esirgemeksizin çalışmaktadırlar. Fakat, dağınık ve karmaşık bir yapıya sahip turizm piyasasında yıllardır oluşan engellere bağlı olarak, uzun yıllarca aşılamayan tıkanıklıklar birikmiş ve yoğunlaşmış haldedir.

ENGELLERİ AŞACAĞIZ
Dışarıdan bakıldığında 'başarılı' olarak gözüken turizm, gerçekte ciddi yasal ve örgütsel sorunlar içinde bunalmıştır. Turizmin tüm paydaşlarının ve alt sektörlerinin birlikteliği sayesinde, Ulusal bir atılımla bu engellerin en seri şekilde aşılacağı muhakkaktır. Bu bakımdan, Türk Turizminde en eski ve yasal statüye sahip Sivil Toplum Kurumu olan TÜRSAB'ın, ülke turizmine etkili katkılarının devamını dileriz” diye konuştu.

Heber01

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.