• BIST 12433.5
  • Altın 6495.18
  • Dolar 44.3489
  • Euro 51.3612
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 5 °C
  • Antalya 11 °C

Turizm ancak 2020’de düzelir

Turizm ancak 2020’de düzelir
Turizm eski bakanı Bahattin Yücel, şu andaki görünüme bakılırsa turizmde eski günlere dönüşün ancak 2020 yılında mümkün olabileceğini belirtti

İSTANBUL- Turizm eski bakanı Bahattin Yücel’in Türkiye turizmi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz günlerde bir TV kanalında konuşan Yücel, şu andaki görünüme bakılırsa turizmde eski günlere dönüşün ancak 2020 yılında mümkün olabileceğini belirtti.

BERLIN ITB’DE TURIZM ŞEKILLENECEK
Geçtiğimiz günlerde bir TV kanalında konuşan Yücel, şu andaki görünüme bakılırsa turizmde eski günlere dönüşün ancak 2020 yılında mümkün olabileceğini belirtti. Turizme yön veren fuarların tamamlandığını söyleyen Yücel “Mart 2017 nin ikinci haftasındaki Berlin ITB fuarında dünya turizminin şekilleneceğini” belirterek tek ümidimizin ITB fuarı olduğunu ifade etti.

SİYASİ GERİNLİK TURİZMİ OLUMSUZ ETKİLEDİ
Yurtdışından bakıldığında, Türkiye’de yaşam tarzına müdahale edildiği algısının çok yüksek olduğunu , artan terör saldırıları ve siyasi gerginliğin de turist trafiğini olumsuz etkilediğini sözlerine ekleyen Bahattin Yücel bu olumsuzlukların ortadan kalkması halinde iyileşmenin en erken 2020 yılında gerçekleşebileceğini söyledi. Yücel “Bize gelmeyenler şu anda Yunanistan ve İspanya’nın satışlarını patlatmış durumda. Bu ülkelerde fiyatlar yüzde 40 oranında arttı.” diye konuştu.
Değerlendirmeleri sadece turizm değil havacılık sektörünü de ilgilendiren Yücel, uzun yıllar Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanlığını yaptıktan sonra 19 ve 20. Dönemde parlamentoda bulunmuş ayrıca 1996-97 yıllarında 54. hükümette Turizm Bakanı olarak görev almıştı.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.