• BIST 8718.11
  • Altın 2246.456
  • Dolar 32.3338
  • Euro 35.1962
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C
  • Antalya 10 °C

Turistlerin sezon bitimine doğru alışveriş yapması esnafı sevindirdi

Turistlerin sezon bitimine doğru alışveriş yapması esnafı sevindirdi
Her yıl 5 milyon ve yerli ve yabancı turisti ağırlayan Manavgat'ta haftanın iki günü uluslararası turistik pazar kuruluyor

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
MANAVGAT/Antalya -
23 Haziran'da Rus turistlerin gelmesi ile 300 bin yatak kapasitesi ile Türkiye'nin en büyük turizm destinasyonu Manavgat-Side de turizm sezonunun sonuna yaklaşıldı.Manavgat -Side turizm destinasyonunda otellerde kalan en son 24 Kasım olduğunu belirtiliyor. Her yıl 5 milyon ve yerli ve yabancı turisti ağırlayan Manavgat'ta haftanın iki günü uluslararası turistik pazar kuruluyor. Her 2 Pazarda bin 650 turistik sergi açan esnaf bulunuyor.
 
turistik-pazar.jpgTürkiye'de turistik pazarlarda sergi açan esnaf bier Manavgat'ta bulunuyor. Birde Muğla'nın Fethiye ilçesinde bin 600 pazarcı esnafı bulunuyor. 2021 yılı turizm sezonunun son günleri yaşandığı Manavgat'ta sezon bitimi öncesi ülkelerine dönmeden önce alışveriş yapan Alman, Polonyalı ve Rus turistler esnafın yüzünü güldürdü. Bu sezon EURO ve Doların Türk Lirası karşısında büyük oranda değer kazanması Alman , Hollandalı ve İngiliz turistlerin butik ve tekstil ürünlerinde daha fazla alışveriş yapmalarını sağlıyor.

turistik-pazar-.jpgManavgat Sabit ve Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Sami Dursun Doğan,, ''Pandemi kısıtlamaları nedeni ile bu yıl turizm sezonu çok geç başladı. Bölgemizde gerçek anlamda turizm hareketliliği 5 Temmuz'dan itibaren başladı. Bu sezon turistik pazarların TuRİST CANLILIĞINI Ruslar oluşturdu. Almanlar bölgemize 8 Ağustostan sonra gelmeye başladı. Alman turistlerin gelmesi 19 aydır çok zor günler geçiren sabit ve seyyar pazarcı esnafı için can suyu oldu. Türk Lirasının Euro Karşısında çok büyük oranda değer kaybetmesi Alman ve Avrupalı turistlerin TL İLE satılan ürünlerden daha fazla almasını sağladı. Döviz bürosunda 10 Euro bozduran bir Alman turistin eline 110 lira para geçiyor. Böylece isteği butik ürününü alabiliyor. Sezon bitimine doğru Alman ve Rus turistlerin alışveriş yapması esnafın yüzünü güldürdü. Genelde Alman turistler ülkelerine dönerken yakınlarına butil, tekstil, kışlık mont, kazak ve kaban alıyor. Ruslar ise Türk Lokumu , cezeryeli , çam fıstıklı, kakaolu helva, baharat çeşitleri, yöresel bal, bergamot reçeli, portakal reçeli alıyorlar. Çam fıstığı alıyorlar. '' diye konuştu.
turistik-pazar--001.jpg
turistik-pazar--002.jpg

Bu haber toplam 4879 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.