• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Turistin uçakla gelişi 1 saat, otel transferi 3 saat

Turistin uçakla gelişi 1 saat, otel transferi 3 saat
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen: Acilen turizm yolunun yapımına başlanmalı. Turizm sezonunda çok yoğun olan D-400 Yolu turist transferi yapıyor ve can yaşıyor

Abdurrahman Büyükkeskin
Manavgat/Antalya - Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, turizmcilerin en büyük sıkıntının ulaşı olduğunu belirterek 'Turist Almanya ve Avrupa ülkelerinden uçakla 1, 1,5 saatte geliyor. Maldığı otele girenken veyaotelden ülkesine dönerken havaalanına transferi 2-3 saat sürüyor. Acilen turizm yolunun yapımına başlanmalı. Turizm sezonunda çok yoğun olan D-400 Yolu turist transferi yapıyor ve can yaşıyor' diye konuştu.
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, turizm Manavgat'ta herkesin hayatına dokunduğunu bunu halkın en iyi pandemi döneminde yaşadığını söyledi.

manavgat-belediye-baskani-sukru-sozen,-008.JPGmanavgat-belediye-baskani-sukru-sozen,-059.jpgPandemi nedeniyle Manavgat-Side'nin zor günler geçirdiini söyleyen Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, '' İki yıldır süren pandemi kısıtlamaları kalkınca başta Antalya olmak üzere  Manavgat'ta bu sene iyi bir turizm sezonu geçiriyoruz.  Turistler gelince herkesin yüzü gülüyor.  Turizm Manavgat'ta herkesin hayatına dokunuyor. Turizm sektörü Manavgat'ta tedarik zinciri de olmak üzere doğrudan 55 kalem iş koluna doğrudan  destekliyor. Köylümüz çiftçimiz tarlasında yetiştirdiği meyvesini ve sebzesini otellerin mutafağına girerek ekonomik girdi sağlıyor. Yine Kars'ın kaşarı, Afyon Başmakçının yumurtası ve Antalya'nın örtü altı tarım ve tropikal  meyveleri  otellerimizin mutfağına girerek ekonomik girdi oluşturuyor. Manavgat kışın turist olmayınca  adeta ölü  bir şehir oluyor. Kışın Manavgat'ın yine canlı olması için   başta Organize  Sanayi Bölgesi(OGB)'ni  bir an önce  hayata geçirilmeli. Turizm 6-7 'dan 10-12 aya çıkarmak için kongre, sağlık, spor, eko ve golf turizmini yaygınlaştırılmalı. Bu yıl başında   Rusya'nın Ukrayna'ya saldırması sonrası turizm sektörü çok büyük endişe içindeydi. Ama Rus ve Ukraynalı turist boşluğunu Alman ve Avrupa'dan gelen turist bu boşluğu doldurdu. Şu anda Antalya'ya gelen turist sayısı 8 milyona ulaşmış durumda.Sezon bitimine önümüzde çok önemli iki ay var. Antalya'ya gelen turistin üçte biri Manavgat'ta konaklıyor. Manavgat yaklaşık 300 bin yatak kapasitesi ile Anadolu'nun değişik  illerinden gelen 125 bin turizm çalışanını istihdam ediyor. '' dedi. 

manavgat-belediye-baskani-sukru-sozen,-060.jpg

 

Bu haber toplam 1592 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.