• BIST 8872.85
  • Altın 3007.928
  • Dolar 34.2845
  • Euro 37.163
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 4 °C
  • Antalya 16 °C

Turgutreis'te kanalizasyon kokusu

Turgutreis'te kanalizasyon kokusu
Turgutreis'de bir türlü yapılamayan arıtma yüzünden kanalizasyondan yayılan kötü kokular nedeniyle bölge sakinleri evlerini satarken, turistler kaçıyor.

ZAFER BAYKAL-TÜRKİYE TURİZM
TURGUTREİS-
Bodrum yarımadasının Turgutreis mahallesi, bitmek bilmeyen kanalizasyon problemi ile turizm sezonu açılırken turizme darbe vuracak kötü görüntüler sahneliyor. Arıtması yapılmayan kanalizasyondan yayılan kötü kokular nedeniyle bölge sakinleri evlerini satarken, turistler kaçıyor.

turgutreis-lagim1.jpg

turgutreis-lagim7.jpg

MAVİ DENİZ KİRLİ SARI OLDU

Mahallenin en işlek caddesi olan Atatürk Caddesi sahilinde, Sabancı Lisesi’nin bahçesinde bulunan arıtma tesisi olarak tanıtılan göstermelik kanalizasyon arıtma tesisine gelen bütün atıklar denize veriliyor. Turizm cenneti ve denizi masmavı olması gereken Turgutreis’in denizi lağım suları ile kirli sarı bir reğen bürünüyor.

sabanci-lisesi-turgutreis.jpg

TURISTLER KAÇıYORLAR

Bu durumdan en çok şikayetçi olanlar ise çevrede yurtiçinden yurtdışından misafir ağırlamak zorunda kalan tesisler oluyor. Yabancı grupların temsilcileri tesislere geldiklerinde ise durumu görünce turist getirmek istemiyorlar.

turgutreis-lagim3.jpg

YABANCI ŞİRKETLER VAZGEÇİYORLAR

Özellikle yabancı turizm şirketleri yaz sezonu için görüşmelerde bulunmaya geldikleri Turgutreis’te bu manzarayı görünce vezgeçiyorlar. Üstelik bir lisenin bahçesinde kanalizasyon benzeri bir sistemin buluşmasının ise çevre temizliği ve öğrencilerin sağlığı için tenlikeli olduğunu söylüyorlar. Bu arada lisenin yakınında oturanlar kanalizasyonun yaydığı pis kokular nedeniyle evlerini satışa çıkardılar.
durumun düzeltilmesi için yetkililere başvurduklarını belirten böge sakinleri hiçbir sonuç alamadıklarını söylüyorlar.

turgutreis-lagim5.jpg

LODOS ESİNCE FELAKET BAŞLIYOR

Lodos rüzgarı estiği zaman bölgeye dayanılmaz kokular yayıldığını belirterek “ Evlerde oturanlar pencere açamıyorlar. Öğrenciler rahatsız oluyorlar. Sınıflarının pencerelerini kapatmak zorunda kalıyorlar” dediler 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.