• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C
  • Antalya 22 °C

TURDER: OTSAD Kuveyt için aldığı paraları geri ödesin

TURDER: OTSAD Kuveyt için aldığı paraları geri ödesin
TURDER: OTSAD’ın Kuveyt Workshop’una ‘acente olmayanları acente gibi gösterip’ götürmesine tepki göstererek “Topladığı paraları geri ödesin” dedi.

ANKARA - Ortadoğu Turizm ve Seyahat Acenteleri Derneği-OTSAD’ın Kuveyt workshop’una gösterilen tepkilere Ankara merkezli Turizmciler Derneği-TURDER Yönetim Kurulu’da katıldı.
TURDER. Ortadoğu Turizm ve Seyahat Acenteleri Derneği-OTSAD’ın Kuveyt Workshop’una ‘acente olmayanları acente gibi gösterip’ götürmesine tepki göstererek “OTSAD, hem Kültür Ve Turizm Bakanlığı hem de TÜRSAB’ın iyi niyet desteklerini kötüye kullanmıştırb Elde ettiği maddi kazancı muhataplarına geri ödesin” dedi.

OTSAD GÜVEN BUNALIMINA NEDEN OLMUŞTUR

Yönetim Kurulu adına açıklama yapan TURDER Başkanı Faruk Elmalı “Kültür Ve Turizm Bakanlığı ile TÜRSAB, OTSAD’a güvenerek gerekli hassasiyeti göstermemiş, detaylı inceleme ve araştırmanın yapılmadığı görülmüştür. Bu hadise sadece OTSAD’ı değil, sektör olarak hepimizin adını lekelemiş, güven bunalımına neden olmuştur” şeklinde konuştu.

TAM ANLAMIYLA SKANDAL OLARAK NITELENDIRIYORUZ

Turizmciler Derneği-TURDER Yönetim Kurulu’nun açıklaması şöyle


Kamuoyuna;

Turizmciler Derneği ( TURDER ) olarak, Ortadoğu Turizm ve Seyahat Acentaları Derneği (OTSAD) tarafından düzenlenen, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin ( TÜRSAB ) destekleriyle 8 Ekim 2018’de Kuveyt’te düzenlenen “Workshop” etkinliğinde yaşananları üzüntüyle karşılamış durumdayız.
Seyahat acentası üyesi olmayan kişilerin TÜRSAB tarafından uçak ve konaklama masrafları karşılanıp, davet edilerek bu etkinliğe katılmalarını, yurt dışında ülkemizi temsil etmek yerine, kendi şirket ve firmalarını tanıtmalarını tam anlamıyla skandal olarak nitelendiriyoruz. Ancak bizce bu skandalın birkaç ayağı daha var;

MASRAFLARINI TÜRSAB’A KARŞILATTIRARAK USULSÜZLÜK YAPMIŞ

1- OTSAD, TÜRSAB üyesi olmayan kişilerin masraflarını TÜRSAB’a karşılattırarak usulsüzlük yapmış, etik değerleri çiğnemiştir.

2- OTSAD, hem Kültür Ve Turizm Bakanlığı hem de TÜRSAB’ın iyi niyet desteklerini kötüye kullanmıştır.

DETAYLI INCELEME VE ARAŞTIRMANIN YAPILMADIĞI GÖRÜLMÜŞTÜR

3- Kültür ve Turizm Bakanlığı ile TÜRSAB, OTSAD’a güvenerek gerekli hassasiyeti göstermemiş, detaylı inceleme ve araştırmanın yapılmadığı görülmüştür.

turder-faruk-elmali.jpg

HEPIMIZIN ADINI LEKELEMIŞTIR

4- Bu hadise sadece OTSAD’ı değil, sektör olarak hepimizin adını lekelemiş, güven bunalımına neden olmuştur.

Gerek derneğimizi ve gerekse de tüm sektörü derinden rahatsız eden böylesi bir hadisenin bir daha yaşanmaması için;

1- OTSAD’ın derhal, önce sektörden daha sonra da Kültür Ve Turizm Bakanlığı ile TÜRSAB’tan özür dilemesi,

ALDIĞI PARALARI GERİ ÖDESİN

2- OTSAD’ın bu etkinlikten elde ettiği maddi kazancı muhataplarına geri ödemesi,

3- Kültür Ve Turizm Bakanlığı ile TÜRSAB’ın destek konusunda daha hassas davranması ve gerekli araştırmaları titizlikle yaparak desteklerinin sunmaları,

4- Sektörde yer alan tüm kesimlerin de bu tür olaylara mahal vermeyecek düşüncede ve dürüstlükte olmaları gerektiğini savunuyoruz.

TURDER olarak, ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik kurtuluş savaşından çıkmanın yegane yolunun dürüstlük, ülkemize ve insanlarına saygı, üretmek ve çok çalışmak olduğunu düşünüyoruz. Yurdumuzun “bacasız fabrikası” olan turizmin uluslararası dünyaya daha sağlıklı tanıtılması, güçlenerek büyümesi ancak ve ancak bu ilkelerle olacağına inanıyoruz.

Saygılarımızla…

TURDER Yönetim Kurulu

Bu haber toplam 6345 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.