• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 27 °C

TR 90 Bilgilendirme Toplantısı

TR 90 Bilgilendirme Toplantısı
TR 90 Düzey II Bölgesi Kalkınma Programı Hibe Projeleri Başlangıç Toplantısı, Gümüşhane Atatürk Kültür Merkezi (AKM)'inde yapıldı.

GÜMÜŞHANE -TR 90 Düzey II Bölgesi Kalkınma Programı Hibe Projeleri Başlangıç Toplantısı, Gümüşhane Atatürk Kültür Merkezi (AKM)'inde yapıldı. Toplantıya Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, ilçe kaymakamları ve AB TR 90 Düzey II Bölgesi kalkınma programı kapsamında hibe almaya hak kazanan proje sahipleri katıldı.

Artvin, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize ve Trabzon'da düzenlenecek toplantılarda hibe almaya hak kazanan proje sahipleri, proje çalışmalarının nasıl yapılacağı konusunda bilgilendiriliyor. Toplantıda konuşan Vali Enver Salihoğlu, Gümüşhane'den 23 projenin kabul edildiğinin altını çizerek, "Teklif çağrılarının yayınlanması ile il genelinde 95 adet proje başvurusunda bulunulmuş ve bu kapsamda 23 proje kabul edilmiştir. Bu projelerin 4 adeti turizm-çevre altyapısı, 6 adeti KOBİ, 13 adeti yerel kalkınma girişimi bileşenlerine aittir. 30.11.2007 tarihinde Merkezi Finans İhale Birimi ile sözleşmelerin imzalanmasıyla yaklaşık 3 milyon Euro 2008 yılında projelerin uygulanmasında kullanılacaktır" dedi. Proje sahiplerinin bir eğitimden de geçtiğini vurgulayan Salihoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "2006 yılı Aralık ayından itibaren Valiliğimiz ve Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yerel yönetim birimleri, sivil toplum kuruluşları ve KOBİ'lere yönelik Avrupa Birliği hibe fonlarından yararlanma kriterlerini konu alan çeşitli eğitim ve toplantılar düzenlenmiş ve bu toplantılara 300 kişinin katılımı sağlanmıştır."

Ardından katılımcılara projelerin uygulanma biçimleri ve takvimleri ile ilgili bilgiler verildi.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.