• BIST 9516.57
  • Altın 2491.699
  • Dolar 32.5984
  • Euro 34.8278
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • Antalya 22 °C

Tourismo Group'tan “İlkler ve İzler”

Tourismo Group'tan “İlkler ve İzler”
Tourismo Group Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kızıltan 25’inci yılını Türk turizmine damgasını vuran 26 kişinin yer aldığı “İlkler ve İzler” adlı kitapla kutladı.

ONAT ALTINTAŞ –TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-
Türkiye’nin önde gelen seyahat acentelerinden Tourismo Group Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kızıltan 25’inci yılını Türk turizmine damgasını vuran 26 kişinin yer aldığı “İlkler ve İzler” adlı kitapla kutladı. Beyoğlu İstanbul 74’de düzenlenen toplantıya Tourismo Group çalışanları yanında çok sayıda turizmci ve iş ortakları katıldı. Salonun duvarları kitapta yer alanların resimleriyle donatılmıştı. Katılımcılara kitabın tanıtımından sonra “İlkler ve İzler” adlı kitap armağan edildi.

tourismogroup.jpg

tourismo-grup.jpg
Özkan Altıntaş, Yusuf Duru, Veli Çilsal, Cemal Kızıltan, Hüseyin Kurtoğulları, Süha Alnıtemiz, Bahattin Yücel, Kasım Zoto

talha-huseyin.jpg
Talha Çamaş ve Hüseyin Kurtoğulları

huseyin-bahattin.jpg
Amcaoğulları.... Hüseyin Kurtoğulları ve Bahattin Yücel

cello.jpg

Tanıtımda dünyaca ünlü çellist Ana Rucner sahne alarak gösterisiyle büyük ilgi topladı.

cemalkiziltan5.jpg

andevefa1.jpg

‘AHDE VEFA’ SÖZÜNDEN YOLA ÇIKTIM

Cemal Kızıltan, “İlkleri başlatanlar, izler bırakanlar var. Kitaptan çok daha fazlasını hakediyorlar” dedi. Kitabın bir ahde vefa olarak değerlendirildiğine de dikkat çeken Cemal Kızıltan, “Uzun zamandır bu sözü duymamıştım, hatırlatması hoşuma gitti. Ahde vefa deyimi halk arasında “yapılan iyilikler, dostluklar kesinlikle karşılıksız bırakılmaz '' sözünü betimlemek için kullanılır. Zaten, karşılık beklemeden birbirine destek olan kişiler de bizim hayattaki gerçek dostlarımızdır. İlker&İzler kitabında pek çok şeyi bir arada bulabilirsiniz.Kitapta sevinç, heyecan, kahkaha dolu hikayeler var'' dedi.

cemalkiziltan7.jpg

BIZIM İŞİMİZİN OKULU YOK

“Ne öğrendiysek büyüklerimizin ya da meslektaşlarımızın yaptıklarını görerek, izleyerek ve örnekleyerek yaptık '' diyen Tourismo Group Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kızıltan, “Geçen yıl 25 yıldır içinde yer aldığımız turizm sektörüne hizmet edeceğine inandığımız kitabımız sayesinde ayrıcalıklı bir proje gerçekleştirme kararı almıştık. Sektörü bugünlere getiren saygın ve etkili isimlerle bu kitap sayesinde yeniden buluşuyoruz '' dedi.

cemalkiziltan4.jpg

DOSTLUKLAR BAKİ KALIR

Tourismo Group'un kuruluş hikayesini anlatan Cemal Kızıltan; "1989 yılında bir avuç insanla ve yeni bir çizgi hayali ile yola çıktık. Bu yolculukta pek çok iyi insan bana eşlik etti. Kimileriyle zaman içinde yollarımız ayrıldı, ama önemli bir kısmı ile dostluğumuz baki kaldı '' dedi.
Tourismo Group ile büyüdüğünü ve bu şirketten çok şeyler öğrendiğini belirten Cemal Kızıltan, “Ama artık şirketimizin işi daha da zor. Çünkü onlarca yeni öğrencisi var. Ne mutlu bize ki; birbirini anlayan, aynı değerler ile ortak hedeflere yürüyen, tutkulu ve bir miktar da çılgın bir ekibiz '' ifadelerine yer verdi.

cemalkiziltan8.jpg

360 DERECE HIZMET VERIYORUZ

Konuşmasında açtıkları her cephede sağlam durduklarını, yeni markaların yanı sıra yeni bir iş kültürü oluşturduklarını anımsatan Cemal Kızıltan, “Bu sayede yarattığımız farklılık ile entegre ve 360 derece hizmet verebilen bir kurum yarattık. Bununla da kalmayarak, bunca emek, bilgi, deneyim Türkiye ile sınırlı kalmasın dedik ve Azerbaycan'a açıldık. Tourismo Group olarak, hep birlikte, Türkiye'nin aydınlık geleceğini temsil eden bir kurum yarattık. Geride bıraktığımız yirmi beş yıl bütün açıklığı ile buna tanıklık ediyor '' dedi.

cemalikiziltan2.jpg

PEK ÇOĞUMUZUN YOLU TURIZM SAYESINDE KESIŞTI

“Eğer dostların varsa aynaya ihtiyacın yok '' sözünü anımsatan Cemal Kızıltan, “Bu söze tüm kalbimle inanıyorum. Sektörümüze hizmet veren pek çoğumuzun yolu turizm sayesinde kesişti, yaşanmışlıklarımız, ortak anılarımız çok. Biz, turizmcilerin hikayeleri oldukça renklidir. “İlkler&İzler '' isimli kitapta pek çok renkli hikaye var. Aslında bu kitap bir anımsayış. Çünkü sektörü bugüne getiren saygın ve etkili isimlerle bu kitap sayesinde yeniden buluşuyoruz '' şeklinde konuştu.

ÇALIŞANLARLA AYNI HAYALLERİN PEŞİNDEYİZ
Cemal Kızıltan Tourismo Group’un kurulmasına kadar geçen süreyi özetleyen duygusal bir konuşma yaptıktan sonra çalışanlar için ise “26’ıncı yıla erişmemize destek olanlara teşekkür ediyorum. Biz 70 kişilik aileyiz, birlikte yatıp kalkıyoruz. Benimle aynı hayallerin peşinde koşuyoruz” dedi. Daha sonra 25 yıl boyunca çeşitli dönemlerde aralarına katılan Tourismo Group çalışanlarına teşekkür plaketleri verildi.

ozkan-turizmo.jpg
Kitapta yer alan Özkan Altıntaş

KİTAPTA KİMLER VAR?

Kitapta alfabetik sıraya göre Armağan Sarı, Atilla Çağlak, Ayşe Nur Yılmazer, Bahattin Yücel, Cem Polatoğlu, Ceylan Pirinçcioğlu, Emre Pekin, Faruk Pekin, Gülperi Birgen, Hakkı Ülkü, Halil Tuncer, Hülya Aslantaş, Hüseyin Kurtoğulları, Prof.Dr. İrfan Arıkan, İskender Çayla, Kasım Zoto, Mehmet Yaşin, Mümtaz Göztepe, Özkan Altıntaş, Sadık Çağlar-Ömür Çağlar, Sinan Özer, Süha Alnıtemiz, Talha Çamaş, Tülin-Kerim Sipahiler, Veli Çilsal, Yusuf Duru bulunuyor.

torismo77.jpg

İLKLERİN ÖZELLİKLERİ

Kitaptaki isimlere bakıldığında turizmden çıkan ilk Turizm Bakanı Bahattin Yücel, ilk gurme yazarlarından Mehmet Yaşin, ilk turizm yazarlarından Özkan Altıntaş, ilk turizm fotoğrafçılarından Halil Tuncer yer alıyor. Farklı turizm projeleriyle yenilikler peşinde koşan Plantur Yönetim Kurulu Başkanı “Usta” Hüseyin Kurtoğulları, yurtiçi ve yurtdışı kültür turlarıyla tanınan Pekin Turizm’in sahibi Emre Pekin ve Fest Turizm’in sahibi Faruk Pekin, İlk mass turizm acentesi sahiplerinden Duru Turizm’in sahibi Yusuf Duru, Anıtur’un sahibi Veli Çilsal ve İremtur ile bir döneme damgasını vuran Süha Alnıtemiz bulunuyor. Rehberlikten gelerek Retur’un kuruluşunda yer alan ve sonra Delicias Travel’ı kuran İskender Çayla, İnci ve Fethi Pirinçcioğulları’nın bıraktığı Vip Turizmi başarıyla geliştiren Ceylan Prinçcioğlu, Visitur’da başarılı kongre turizmleri gerçekleştiren, bir dönem Türsab Başkanlığı yapan Talha Çamaş, Armada Otel ile tarihi yarımadada fark yaratan, Cankurtaran Şenlikleri ile bölgeye can katan Kasım Zoto, Baracuda Turizm ile parlayan ve daha sonra Andiamo Turizm ile aynı performansı gösteren turizmin medyatik yüzü Cem Polatoğlu, Gaziantep’ten Anadolu’nun sesini duyuran bayan acente sahibi Ayşe Nur Yılmazer kitabın isimleri arasında bulunuyor.
Birgen Air’in sahibi merhum Çetin Birgen’in kızı Gülperi Birgen, cesur ataklarıyla bir döneme damasını vuran Gürkay Turizm’in sahibi rahmetli Armağan Sarı, Türk turizminin yarım yüzyıllık tarihinin tanığı Hakkı Ülkü, akademisyen olarak turizme binlerce öğrenci yetiştiren Prof. İrfan Arıkan, kurduğu ve kurtardığı otellerin sayısını unutan Mümtaz Göztepe, oğlu Sadık Çağlar’in anlatımıyla Tantur’un kurucusu, Türk turizminin beyefendi insanı rahmetli Ömür Çağlar, Ege Yat ile denizcilik sektörüne yeni ufuklar açan Sinan Özer, MICE turizmindeki başarılarıyla tanınan Tülin-Kerim Sipahiler kitapta yer buldular.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.