• BIST 10643.58
  • Altın 2498.656
  • Dolar 32.2363
  • Euro 35.0716
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • Antalya 22 °C

TKDK'dan Sizmari Doğa Evleri ile turizm desteği

TKDK'dan Sizmari Doğa Evleri ile turizm desteği
İznik'te Sizmari Doğa Evlerinin açılışı geniş bir protokol katılımıyla İznike bağlı Candarlı Mahallesi'nde gerçekleşti

İZNİK- TKDK'nm proje desteğiyle hayata geçen Sizmari Doğa Evleri, İznik Candarlı Mahallesinde hizmet vermeye başladı. İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, kırsal turizmin ivme kazandığım belirterek, 'İznik gerek doğası, gerek muhteşem havası ile kırsal turizmde liderliğe oynuyor' dedi. 

sizmari-doga-evleri-001.jpgİznik muhteşem doğası, eşsiz güzellikleri ile her geçen gün doğa turizminde yatırımların adresi oluyor. Bu yatırımlardan biri olan Sizmari Doğa Evlerinin açılışı geniş bir protokol katılımıyla İznike bağlı Candarlı Mahallesi'nde gerçekleşti. İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, açılışta yaptığı konuşmada, "İznik gerek doğası, gerek muhteşem havası ile doğa turizminde liderliğe oynuyor ve bu liderliği de eline alarak merkez olacak" dedi. Açılışa AK Parti Bursa milletvekilleri Bennur Karaburun, Emine Yavuz Gözgeç, İsmail Aydrn, İznik Kaymakamı Bülent Bayraktar, Belediye Başkanı Osman Sargm, AK Parti İznik İlçe Başkanı Halil İbrahim Gökbulut, Bursa Büyiikşehir Belediyesi Genel Sekreteri İsmail Yılmaz, DSİ 1.Bölge Müdürü Hayati Çelenk, TKDK Bursa İl Koordinatörü Ömer Berksun, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

 

KIRSAL TURİZM İVME KAZANDI

 

Açılış töreninde ille olarak konuşan tesis sahibi Ahmet Turan, "Tüm misafirlerimize bizleri yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyorum. Tesisinizin proje aşamasından, açılış aşamasma gelene kadar emeği geçen, destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum" dedi. İznik Belediye Başkanı Osman Sargm da, "İznik'te her geçen gün kırsal turizm ivme kazanmaya başladı. Gerek BEBKA destekleriyle gerekse TKDK destekleriyle yatırımcılar destekleniyor. İşte 2 yıl evvel belediye olarak bizler de bir tesisi ilçemize kazandırmıştık. Bugün de Alaha şükürler olun Candarlı Mahallemiz böylesine güzel bir tesis kazandı. Dünya üzerinde ekonomik krizler kol gezerken, Türkiye de tesisler bir bir yükselerek açılıyor. Tesis Candarlıya ekonomik açıdan iyi bir gelir sağlayacak. Ben tekrar sevgili kardeşimi kutluyorum. Allah hayırlı ve bol kazançlar vesin" diye konuştu. Açılış kurdelesini kesen protokol üyeleri daha sonra tesisi gezerek bilgi aldı. 

 

YATIRIMIN YARISI AB FONLARINDAN 

 

Bu arada, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu nun (TKDK) proje desteğiyle hayata geçen Sizmari Doğa Evlerinin 1 milyon 150 bin liralık yatırımının yarısı AB fonlarından gelen kaynakla hibe olarak verildi. Sizmari Doğa Evlerinin içerisinde 15 adet ahşap ev ve bir restaurantın yanı sıra dağal yürüyüş parkurları ve ATV araçları ile doğa turları da yer alıyor.

Bu haber toplam 18824 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.