• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

TITC, Hindistan pazarında tanıtım yapacak

TITC, Hindistan pazarında tanıtım yapacak
Türkiye Hindistan Turizm Konseyi – TITC yönetimi 2019 Ocak ayından itibaren Hindistan pazarında tanıtım çalışmaları başlatma kararı aldı.

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-
Türkiye Hindistan Turizm Konseyi – TITC yönetimi Çırağan Kempinski’nin turistik yatında yaptığı Boğaziçi toplantısında 2019 Ocak ayından itibaren Hindistan pazarında tanıtım çalışmaları başlatma kararı aldı. Geçtiğimiz yıllarda Türkiye turizminin Hindistan pazarına açılmasında ve Hintli turistlerin Türkiye’ye gelmesinde büyük payı olan Türkiye Hindistan Turizm Konseyi – TITC’nin Başkan Emin Çakmak’ın önderliğinde Genel Sekreter Duygu Kuşkulu’nun organizasyonu ile Boğaziçi gezisinde düzenlediği toplantıya Türkiye’nin 5 yıldızlı otellerinin, saygın seyahat acentelerinin, havayollarının ve organizasyon kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

turkiye-hindistan-turizm-konseyi-.jpg Toplantıya katılan TITC üyeleri ise son dönemde kur artışları ve ekonomik krize rağmen Türkiye turizminin Hindistan’da seyahat acentelerine tanıtımı için birlikte hareket edeceklerini söylediler.

turkiye-hindistan-turizm-konseyi--001.jpg

2019 YILI İÇİN HEDEF BÜYÜTTÜK

TITC Başkanı Emin Çakmak, 2006 yılında kurulan Türkiye Hindistan Turizm Konseyi’nin günümüze kadar Türkiye’nin tanıtımı için Hindistan’ın bir çok şehrinde tanıtım için roadshow’lar ve workshoplar düzenlediklerini belirterek “Bu çalışmalarla Türkiye’ye Hindistan’dan gelen turist sayısını 4 binden 150 bine çıkardık. Hedefimiz bu yıl sonu 250 bine ulaşmaktır. 2019 yılı için hedef büyüttük. Ocak ayında Hindistan’ın 5 şehrinde roadshowlar düzenleyerek gidilmeyen şehirlerde tanıtım yapacağız. Daha sonra ise ikinci bir etkinlik dizisi ile 5 başka şehirde roadshowları sürdüreceğiz. Hindistan pazarı Türkiye için en önemli pazarlar arasında yer alıyor. Hintli turist yaptığımız çalışmalar sonrası Türkiye’yi sevdi ve tercih ediyor” dedi.
turkiye-hindistan-turizm-konseyi--003.jpg
turkiye-hindistan-turizm-konseyi--004.jpg
turkiye-hindistan-turizm-konseyi--005.jpg

turkiye-hindistan-turizm-konseyi--002.jpg

HİNDİSTANLI TURİST TÜRKİYE’Yİ TERCİH EDİYOR

Emin Çakmak geçtiğimiz yıllarda Türkiye’nin hükümet yöneticileri ile Hindistan’a yaptıkları gezilerde pazarın daha iyi tanındığını ve başta Türk Hava Yolları olmak üzere pazarın gücünü gördüklerini söyledi. Hindistan’da yapılan etkinliklerde Türk turizmcilerle Hintli turizmcileri buluşturduklarını ve Türkiye’nin turizmdeki gücünü sergilediklerini söyleyen Emin Çakmak şöyle devam etti: “Bu ortak gezilerde pazarı büyütmek için yaptığımız iyileştirme projelerinin yanında olmaları ile Hindistan’dan gelen turist sayısını artırdık. Artık Hindistan’ın zengin kesimi düğünler için Türkiye’yi tercih eder oldu. Ama bu sayının daha çok artırılması gerekiyor. TITC olarak Hindistan’a yapacağımız tanıtım turları Türkiye’ye daha çok Hintli turist gelmesini sağlayacaktır. Hindistan pazarının Türkiye adına büyümesi için kamu ile işbirliği içinde topyekün çalışma yapılması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

turk-hindistan-turizm-konseyi.jpeg

turkiye-hindistan-turizm-konseyi--006.jpg
turkiye-hindistan-turizm-konseyi--007.jpg

Bu haber toplam 4313 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.