• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • Antalya 20 °C

THY'den bilet acentelerine 'küçük" iyileştirmeler

THY'den bilet acentelerine 'küçük" iyileştirmeler
UBSAD yönetiminin THY’na götürdüğü sorunlar hakkında yapılan “küçük de olsa rakamları iyileştirileceğini” ve “tekliflerin çalışılmak üzere kayda alındığı” belirtildi.

İSTANBUL- Uçak Bileti Satan Seyahat Acenteleri Derneği-UBSAD yönetiminin THY’na götürdüğü sorunlar hakkında yapılan “küçük de olsa rakamları iyileştirileceğini” ve “tekliflerin çalışılmak üzere kayda alındığı” belirtildi. UBSAD Başkanı Numan Olcar tarafından facebook’tan yapılan açıklama şöyle:

thy,-ubsad.jpg

 THY ie gercekleştirilen toplantıda ele alınan konuların özeti,

1. Hizmet Bedelleri Hakkında;

THY tarafı hizmet bedellerinin düşük olması hakkındaki görüşlerimize tamamen katılmakta ve bununla ilgili bir iyileştirme yapılması gerektiğini teyid etmektedir. Bununla ilgili en büyük sıkıntılarının Devletin bilet fiyatlarında zorunlu koştuğu “tavan fiyat” uygulamasının fiyat artışlarındaki kısıtlamasıdır. Yani bilet ücreti herşey dahil 352 TL nin üzerinde satılamıyor. Bu durumda havayolu servis ücretlerini artırabilmek için bilet baz fiyatından indirim yapmak suretiyle karşılamak durumunda olduğu için mevcut giderlerle bunu sürdürebilme imkanına da sahip olmadığı için yüksek miktarlarda yüksek miktarda bir artış yapamayacaklarını ifade etmişlerdir. Ama bütün olumsuzluklara rağmen küçük de olsa rakamları iyileştirileceğini ve yakında bunu acentalara yayınlayacaklarını teyid etmişlerdir.

Bizim teklifimiz ise; Küçük artışların yanısıra, Pegasus ve diğer bazı özel havayollarında olduğu gibi bilet hizmet bedellerinin segment başına alınması şeklinde olmuştur. Bu teklifimiz THY tarafından olumlu karşılanmış ve üzerinde çalışılmak üzere kayda alınmıştır.

Keza özel dönemlerde ve çok kısa bir süre için uygulanmakta olan, daha önce acenta satışına kapalı olan ancak yoğun çabalar sonucu acentalara satışına açılan sadece “F” sınıf biletlerde sıfır hizmet bedeli uygulaması devam edecektir.

Dış hat hizmet bedelleri ile ilgili ise; Ayrıca bir iyileştirme yapılacağı ifade edilmiştir, burada teklifimiz, THY nin mevcut 30 USD ve 50 USD tavsiye fiyatlarını uygulaması ve sitesinde mevcut 15 USD nin bu rakamlara yaklaştırılması şeklinde olmuştur.

2. Havayolundan düşük veya hiç alınmayan hizmet bedelleri uygulaması yapan İnternet satış kanalları hakkında;

İnternet portallarının hızmet bedellerini THY Web sıtesınden daha düşüğe satmalarının THY nin bir satış politikası olmadığı ve kendiler tarafından tasvip edilmediği ancak GDS ler üzerinden işlemler yapıldığı için anlık müdahale imkanlarının olmadığı bu konuda tarafımızdan destek istediklerini belirtmişlerdir. Bu sebeple üyelerimiz tarafından tespit edilen bu gibi uygulamaların ekran görüntüleri ile birlikte havayolu@tursab.org.tr adresinde paylaşılmasıyla konu THY nezdinde derhal değerlendirilecektir.

Bu gibi örneklerin tespit edilip THY ile paylaşıldığında, THY nin gerekli yaptırımı uygulayacaklarını ve bu konuda TURSAB ile tam bir işbirliği içinde olacaklarını teyid etmişlerdir.

3. GLOBAL Fiyatlar hakkında;

THY tarafından global fiyatlarla ilgili bir çalışma yapıldığı ve global fiyat indiriminde maksimum %1 aşmayacak şekilde fiyat verileceği ifade edilmiş olup, yukarıda belirtiğimiz düşük fiyatla satış yapan yurtiçi ve yurtdışı portalların aksine davranışları tespit edilip yine THY ile paylaştığımızda gerekli yaptırımı uygulayacakları konusu tarafımıza teyid edilmiştir. Bu sebeple üyelerimizin tespit ettikleri olumsuzlukları ekran görüntüleri ile İhtisa Başkanlığımızla paylaşması daha suratli ve etkili sonuç almamızı kolaylaştıracaktır.

4. Debitler Hakkında;

THY tarafından yapılan incelemeler sonucunda sistem suistimali yapan ve bunu alışkanlık haline getiren acentalara kesilen cezalar devam edecektir. Bu sebeple üyelerimiz bilet ve sözleşme kurallarına uymaları THY tarafından tekrar talep edilmiştir.

5. Etkin İletişim;

Evvelce olduğu gibi THY ve TURSAB olarak bir mail grubu oluşturulacak ve İhtisas başkanlığımıza gelen anlık konular burada süratle değerlendirilecek ve gerekli aksiyon alınacaktır.

6. Gruplar ve MCO ları Hakkında;

Gruplar konusunda, LH,AF,KL tarafından uygulanan yöntemin THY tarafından da uygulanması teklif edildi, THY ise bu konuda bir çalışma yapılacağını ve sonucun hızlı bir şekilde duyurulacağını belirttiler.

7. Toplantı Kaydına Gecen ve üzerinde çalışılacak değerlendirmeler;

• Pos maliyetleri ile ilgili THY nin Bankalar ile yapacağı anlaşmalara Acentalarını da dahil edilmesi hususunda iş birliği teklif edildi.

• Kesilen biletlerde anlamı değişmeyen hatalı yolcu isimlerinin 3 harfe kadar düzeltilmesi uygulamasında yaşanan bazı sorunlar ifade edildi. Bu uygulama aynen devam etmektedir, üyelerin bu konuda yaşadıkları sorunları havayolu@tursab.org.tr adresinden paylaşmaları gerekmektedir.

• Sistem üzerinden yapılan rezervasyonlarda otomatik opsiyon değişikliği bildiriminde acenta mesai saatlerinin göz önüne alınması gerektiği hususu görüşülmüştür. THY bu konuda gerekli iyileştirmenin yapılması için not almıştır.

• THY Sanal POS Uygulama projesini iptal ettiğini belirtmiştir.

Bu haber toplam 3586 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.