• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

THY ile TÜRSAB'ın yemeği

THY ile TÜRSAB'ın yemeği
İSAD Başkanı Selma Yılmaz: Acenteler aleyhine THY'de bir çok gelişme oluyor. TÜRSAB meslek örgütümüz olarak acentelerin haklarını korumalıdır.

Özkan Altıntaş-Türkiye Turizm


İSTANBUL- İSAD Başkanı Selma Yılmaz, Türk Hava Yolları’nda seyahat acenteleri aleyhine ve özellikle uçak bileti satan acenteler aleyhine bir çok olay gelişirken, ISAD’ı temsil eden birilerinin bu toplantılarda yer almayışının meslekleri adına üzücü olduğunu söyledi.
Selma Yılmaz, TÜRSAB’ı seyahat acentelerinin haklarını korumaya davet ederken, “İSAD’ın bulunmadığı, sadece kendi tayin ettikleri IATA komitesi üyelerinin THY ile Lütfü Kırdar Haliç Salonu'nda yapılan "Son Yemek" tablosunu çağrıştıran yemekli toplantıda yer almasının sonuç getirmeyeceğini belirterek, “Bu yemeğe katılan acenteci arkadaşlarımın THY na karşı veya eleştiren bir tarzda konuşmak istemediklerini zannediyorum. Bu yemeğin ayrıntılarını  Muammer Güner arkadaşımız anlatırsa memnun oluruz” dedi.

İSAD Başkanı Selma Yılmaz’ın yemekle ilgili  açıklaması şöyle:

Değerli Meslekdaşlarım,

 

THY Yönetim Kurulu Başkanı Candar Karlıtekin, Başkan Yardımcısı Hamdi Topçu, Genel Müdür Temel Kotil, Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Orhan Sivrikaya, Satış ve Pazarlama  Müdürü Faruk Çizmecioğlu’nun katıldığı ve TÜRSAB tarafından organize edilen sadece IATA komitesindeki seyahat acentalarının ve birkaç holding acentesinin dün akşam davetli olduğu seyahat acentelerinin sorunlarının fazlaca konuşulmadan karşılıklı iletişim ile geçen yemeği olduğunu öğrendim. Bu yemeğe katılan acenteci arkadaşlarımın THY na karşı veya eleştiren bir tarzda konuşmak istemediklerini zannediyorum.

Bu yemeğin ayrıntılarını  Muammer Güner arkadaşımız anlatırsa memnun oluruz.

Ancak THY da bazı gelişmeleri  bugün üzülerek öğrendim.
Bunları sizinle paylaşmak istiyorum..


THY’DE ŞAŞIRTICI GÖREVDEN ALMALAR
1-THY Satış Artırma Müdürü Özlenen Başoğlu ve Harbiye Müdürü Nuran Abdullahoğlu’nun görevden alındıklarını, Nuran hanımın emekli edildiğini, Özlenen hanımın da uzman olarak şu ana kadarki çalışmalarından alakasız Yer İşletme Başkanlığı’na atandığını ögrendim...
Öncelikli olarak Özlenen ve Nuran Hanımlar THY’de uzun yıllardır çalışan, konusunu bilen sayılı kişilerdendi....Özellikle Özlenen Hanımın THY ve Seyahat Acentaları ilişkileri üzerine sürekli rapor düzenleyen ve üstlerine sunan görevine sahip, vakıf olduğunu biliyorum.

Sanki sektörün gerçek sorunlarını raporlamasının ve özellikle THY’nın önümüzdeki günlerde bürolarını özelleştirme ve kiralamasına karşı olmasının üstlerini rahatsız ettiği aklıma geliyor.

Yoksa neden tam verimli olacağı zamanda başka göreve atansın ki?

Lufthansa’da uzman kişiler en az 60 yaşına kadar çalıştırılır. Bizde ise milli menfaatlerimiz düşünülmeden emekli edilerek görevden alınır. İşten anlamayanlar, işten anlayanları görevden alıyor. Sektörün en önemli ve candamarı olan yerden alınıyor.


THY BAYİSİ OLMADAN BİLET SATIŞI
2-THY içhat biletleri IATA ve GSA seyahat acenteleri ile yapılan karşılıklı anlaşma ile ve gerekli teminat mektupları verilerek IATA ve GSA acentaları tarafından satılırdı. Bundan sonra Websdom projesi ile alt acentelerde THY bayisi olmadan satacaklar .Websdom projesi bu hafta başta ETS acentası olmak üzere sadece üç acenteye açılıyor. İç hat teminat mektuplarımızı THY’den geri isteyip alt acenta olabiliriz. Teminat mektubu ve içhat taksit pos sistem masrafımızda olmayacak.


THY OFİSLERİNİN SATIŞI TAMAMLANIYOR
3-Gözümüz Aydın! THY ofislerinin kiralanması yani özelleştirilmesi tamamlanmak üzere.

THY nın Anadolu Büroları, İstanbul daki Kızıltoprak, Taksim, Harbiye ofisleri ve Havaalanı bürolarının çalıştırılması için ihale açılacak. Anadolu ve İstanbul ofislerini alacakların aşağı yukarı belli olduğu söyleniyor. Bir büyük tur operatörü, bir internet satıcısı, bir hac, ümre ve aynı zamanda IATA acentesi, birde banka acentesinin istekli olduğu söyleniyor.


TÜRSAB NE YAPIYOR?
Müşterilerimiz THY callcenter’larını arayıp, rezervasyon yaptıklarında (bugünkü gibi) bu özelleştirilen, kiralanan bürolara yönlendirilecekler. Dünyada bir örneği daha varmı?

O zaman seyahat acenteleri ne olacak. Bildiğiniz gibi geçmişte bu özelleştirme kiralamayı ISAD önlemişti. Bu seferkini ise herhalde TÜRSAB önler? Ne de olsa görüldüğü gibi yakın ilişki içinde!

Sonuçta THY&nın Satış ve Pazarlama Bölümünde birşeyler oluyor.
Bütün bunlar seyahat acentelerinin yararına mı ?

Bilmiyorum ve ortada belli olmayan çok şey var.

Bu söreçte bizim haklarımızı koruması gereken meslek örgütümüzdür.

TÜRSAB harekete geçmezse ve haklarımızı korumazsa, geleceğimiz şansa ve kadere kalmıştır.
THY ile ilişkilerini düşünürsek bunu yapar mı?

Görevi olduğu halde!

 

Sevgi ve saygılarımla

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.