• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C
  • Antalya 22 °C

Thomas Cook'ın batışı gölgesindeki WTM, 4-6 Kasım’da başlıyor

Thomas Cook'ın batışı gölgesindeki WTM, 4-6 Kasım’da başlıyor
WTM, ucuz havayolları ve tur operatörleri açısından geçen ay­larda iflas eden Thomas Cook’un yarattığı boşluğu doldurma, iflasın domino etkisiylen zarara uğrayan şirketlerin de yaralarını sarma ara­yışında olmaları da bekleniyor.

MUSTAFA ŞAHİN- TÜRKİYE TURİZM
LONDRA- Dünya Turizm Fuarı (World Travel Market – WTM), 4-6 Kasım tarihleri arasında Londra Excel Fuar Alanı’nda 40'ıncı yılını kutlarken dünya turizm sektörünü buluşturacak. Bu yıl Sri Lanka'nun konuk ülke olduğu WTM, ucuz havayolları ve tur operatörleri açısından geçen ay­larda iflas eden Thomas Cook’un yarattığı boşluğu doldurma, iflasın domino etkisiylen zarara uğrayan şirketlerin de yaralarını sarma ara­yışında olmaları da bekleniyor.
WTM'de 95 yeni katılımcı ülke olmak üzere Afrika'dan 395, Amerika'dan 796, Asya'dan 717, Avustralya'dan 131, Avrupa'dan 1825, Orta Doğu'dan 340 katılımcı yer aldı.

wtm,-.jpg

DÜNYANIN İKİNCİ BÜYÜK FUARI

Bu yıl 40’ncı kez gerçekleşecek WTM, Almanya’dan sonra dünya­nın en büyük ikinci turizm fuarı sa­yılıyor. wtmlondon.com’da yer alan bilgiye göre bu yıl küresel bağlamda büyük turizm varış noktalarından 5 bine yakın turizmci ve turizm marka­sının fuara katılması bekleniyor. Fu­ardaki ülke bazında tanıtım reyonla­rının yanısıra sektörün önümüzdeki beş yıl içinde farklı konularda izleye­ceği grafikler de üç boyunca semi­ner ve konferanslarda tartışılacak. Geçen yıl fuar boyunca 3 milyar ster­linlik kontrat imzalandığı belirtilerek sektörde sosyal iletişim ağı, iş ortak­lığı ve medya ilişkilerinin daha de­rin mercek altına alınacağı aktarıldı.

Dünyanın dört bir yanından alı­cılarla satıcıların bir araya geleceği uluslararası bir fuar olan WTM ilk iki günü Club üyeleri ile basın mensup­larına, son iki günü ise Club üyeleri­nin yanı sıra turizm profesyonelleri ve öğrencilere kapılarını açacak.

WTM Londra Turizm Fuarı daha çok piyasada belli bir yer edinmiş firmaların gövde gösterisi haline ge­liyor. Fuar firmaların pazarda tanın­maları, ülkelerin kendilerini halka tanıtmaları açısından önemli bir konuma gelmiş durumda. Ülke ta­nıtımı yapan standlarda ziyaretçi­lere çok sayıda katalog broşür ve harita dağıtılarak bu sayede stand­lar başarılı bir şekilde ülkelerini tanıtabilme fırsatı buluyor. Fuara havayolları, oteller, tur operatör­leri, seyahat acenteleri, finansman servisleri, medya, gece kulüpleri restoranlar ve ülkelerin turizm ba­kanlıkları iştirak ediyor. Fuarla il­gili daha fazla bilgiyi WTM’in resmi web sitesi wtmlondon.com almak mümkün.

wtm-002.jpgTÜRKİYE ve KKTC’DEN KATILIM

Her yıl Türkiye ve KKTC’deki tu­rizm sektörünün çok büyük önem vererek katıldığı WTM fuarına her iki ülke Turizm bakanlarının gel­mesi ve basın toplantısı yapması bekleniyor.

Excel London fuar alanında bu yıl da 200’e yakın ülkenin katılı­mıyla gerçekleşecek. Fuarda Tür­kiye, toplam 783 metrekarelik bir alanda kamu ve özel sektörden 50’nin üzerinde kurum ve şirket ile temsil edilecek. WTM’e katılması beklenen Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un fuar alanındaki basın toplantısında yerli ve yabancı gazetecilere seslenmesi bekleniyor.

Bu yıl da KKTC standı da Kıb­rıs kültürünü yansıtacak biçimde dekor edilecek. Türkiye standının yanında bulunan 203 metrekare­lik KKTC standında ziyaretçilere geleneksel Kıbrıs yemeklerinden ve içeceklerinden ikram edilecek. KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel’in WTM’i ziyaret etmesi bekle­niyor. Basın toplantısı düzenlemesi beklenen bakanın, Londra’da faali­yet gösteren Türk turizmcilerle de bir araya gelmesi planlanıyor.

Bakan Üstel, Ekim ayındaki Londra ziyaretinde İngiltere’den KKTC’ye direk uçuş ile daha çok turist taşıma sorunlarını aşmak için turizmci ve tur operatörleriyle bir dizi toplantı yapmıştı.

wtm-001.jpgTHOMAS COOK’UN GÖLGESİNDE FUAR

Bu yılki WTM, turizm sektö­ründe 187 yıldır faaliyet gösteren dev firma Thomas Cook’un ge­çen aylarda iflasının göilgesinde yapılacak. Adı seyahatle özdeşle­şen, sloganları ortak belleğe yer­leşen Thomas Cook, 19. yüzyılın sonlarında Avrupa, Orta Doğu ve daha uzak diyarlara düzenlediği turlarla, modern turizme öncülük etmişti.

Firmanın bugünkü en büyük hissedarı Çin’li şirket Fosun. İkinci büyük hissedar ise, bir Türk işa­damı, Neşet Koçkar. Dünyanın en meşhur İngiliz seyahat şirke­tinin iflas etmesi, İngiltere kadar Türkiye’de de yankı uyandırmıştı. Tarihsel bağlar bir yana, Thomas Cook, Türkiye’nin turizm sektö­ründe son yıllarda kilit rol oyna­yan firmaların başında geliyordu.

wtm-004.jpgŞirketin kendi verilerine göre de, 2019’da müşterilerinin ikinci en büyük tercihi olmuştu. Thomas Cook’un çöküşünün, Türkiye’nin en gözde sahil beldelerinde turizm sektörüne ağır bir darbe vuracağı ulusal basında yer almıştı.

Türkiye Otelciler Federasyonu TÜROFED, şirketin iflasının, Tür­kiye açısından yılda 600 ila 700 bin arasında turist kaybı anlamına ge­lebileceği uyarısı yaparken, Fede­rasyon başkanı Osman Ayık, Re­uters ajansına verdiği demeçte, halihazırda Thomas Cook aracılı­ğıyla Türkiye’de tatil yapan turist sayısını 45 bin olarak açıklamıştı.

Bu haber toplam 2513 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.