• BIST 10319.96
  • Altın 2465.437
  • Dolar 32.2606
  • Euro 35.0379
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 8 °C
  • Antalya 18 °C

Tecrübe ile gençlik buluşuyor

Tecrübe ile gençlik buluşuyor
Skal Marmara Başkanı Zeynep Yılmaz: Toplantıya turizmin tüm paydaşları katılarak gençlerle tecrübe paylaşımı yapacaklar” dedi.

ÖZKAN ALTıNTAŞ-TÜRKIYE TURIZM
İSTANBUL-
Skal Marmara Başkanı Zeynep Yılmaz, “Okan Üniversitesi’nin desteği, The Marmara Oteli’nin sponsorluğunda 16 Aralık’ta tecrübeli turizmcilerle öğrenim gören genç turizmcileri buluşturacağız” dedi.

skal-marmara2.20151120100646.jpg

arjaan-ekip.jpg

Skal Marmara’nın Arjaan by Rotana & Tango Arjaan Genel Müdürü Ender Özgündoğdu’nun ev sahipliğinde düzenledi. Yemekte engellilerin zorlukları nasıl aştıklarını “Karanlıkta Diyalog” ve “Karınca Adam Olmak” pdojeleri anlatıldı ve  "Engellerle 30 Derece İletişim" kitabı tanıtıldı. Daha sonra ise İstanbul’un Asya yakasına hayat verecek olan M’Expo Fuar Merkezi hakkında bilgi verildi.
Skal Marmara Başkanı Zeynep Yılmaz, Ocak ayında genel kurul yapılarak görevi devredeceğihi hatırlatarak “Eşli toplantı öncesi bu son buluşmamız” dedi.

marmara-skal14.jpg

marmara-skal1.20151120101137.jpg

TECRÜBE İLE GENÇLİK BULUŞUYOR
27-29 Kasım’da Adana’da “Liderler Toplantısı” yapılacağını, 16 Aralık’ta genç Skallerin teklifi üzerine Okan Üniversitesi öncülüğünde, tüm üniversitelerin turizm bölümlerinden öğrencilerin katılacağı bir sempozyum yapılacağını ve moderatörlüğana Bahattin Yücel’in yapacağını belirterek “Toplantıya turizmin tüm paydaşları katılarak tecrübe paylaşımı yapacaklar” dedi. Amaçlarının genç kalifiye personel olduğunu belirten Zeynep Yılmaz, turizm kuruluşlarında staj yapan öğrencilerin bu mesleğe kazandırılması için neler yapılabileceğinin konuşulacağını sözlerine ekledi. The Marmara Oteli’nin sponsorluğunda yapılacak sempozyumda tecrübeli turizmcilerle genç turizmcileri ortak noktada buluşacaklar” dedi.

marmara-skal14.20151120102820.jpg

marmara-skal15.jpg

marmara-skal16.jpg

mehmet-kiziltas4.jpg

MEHMET KıZıLTAŞ’IN HEYECANLI SUNUMU
Engellilerin sosyal yaşama katılımı için yaptıkları çalışmalarla dikkat çeken “Kararlıkta Diyaog” etkinliğinin Kurucu Ortağı Hakan Elbir ile projeyi internette “Engelsizkariyer.com” adlı sitede engellilere ücretsiz iş bulan Mehmet Kızıltaş yaptıkları çalışmaları anlattı. Engelli olan Mehmet Kızıltaş, “Karınca Adam Olmak” başlıklı heyecanlı sunumuyla izleyenleri etkiledi.

mehmet-kisiltas2.jpg

KARINCA ADAM, NASIL SÜPERMEN OLDU?
Mehmet Kızıltaş, barkovizyon eşliğinde yaptığı sunumda 1974 Gaziantep doğumlu olduğunu belirterek çocukluğunda engelli olduğu için kendini hep karınca adam olarak gördüğünü söyledi. İlkokula devam ettiği dönemde arkadaşları arasında da aynı duygular arasında öğrenim gördüğünü belirten Mehmet Kızıltaş,”10 Kasım geldiğinde öğretmenin sınıfta ‘Kim şiir okuyacak?’ diye sorusuna ‘Ben okuyacağım’ diye atıldığını belirtti. Öğretmen Kabul edince şiir okuması için kürsüden adının okundması üzerine dünyaların kendisinin olduğunu ve kadınca adam olmaktan kurtulduğun söyleyen Mehmet Kızıltaş “1992 yılı 10 Kasım’ı benim yeniden doğum günüm oldu. O gün mikrofona çıktım şiiri okudum ve 23 yıldır mikrofon bende ” dedi.

marmara-skal.jpg

marmara-skal12.20151120103006.jpg

marmara-skal13.jpg

ENGELSİZ KARİYER GÜNLERİ
3-6 Aralık tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde iş adayan engelliler için “Engelsiz Kariyer Günleri” etkinliği düzenlediklerini belirterek “Türkiye’deki engellilerin toplum içinde çok faydalı olebilecek yeteneklere sahip olduklarını göreceksiniz” şeklinde konuştu.
Engellilerin önünde en büyük engelin “peşin yargı” olduğunu söyleyen Mehmet Kızıltaş, şunları anlattı: “Toplumdaki engelli birşey yapamak şeklindeki peşin yargıyı yıkmak gerekiyor. Dünyada işlerinde çok başarılı bir çok engelli var. Eğer bir engelliye Süpermen gibi imkanlar verilirse herbiri geleceğin süpermeni olurlar.

ziya-hayirlioglu.jpg

M’EXPO İSTANBUL’UN ASYA YAKASINA HAYAT VERECEK
Maltepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Ziya Hayırlıoğlu, Ford Firmasından emekli olduktan sonra kendini sosyal projeler geliştirkeye adadığını belirterek İstanbul’un Asya yakası turizmini kurtaracak M’Expo Fuar ve Kongre Merkezi hakkında bilgi verdi. Hayırlıoğlu, adlı dev projeyi “Ticaretten çok bölgeye katacağı sosyolojik fayda açıdan getireceği faydadan yola çıktık” dedi. Bölgenin fuara ihtiyacı olduğunu söyleyen Ziya Hayırlıoğlu, Maltepe’de E-5’in üzerinden Karadeniz’e kadar uzanan 1 milyon 300 bin metrekarelik Alana yayılı böyle bir projenin 365 gün bölgeye doluluk yaşatacağını belirterek “Hedefimiz siyaset ve başka duyguları bir yana bırakarak İstanbul’un Asya yakasındaki 14 ilçeyi bu projenin parçası yapmayı hedefliyoruz. Bunun için gereken her kapıyı çalacağız” dedi. 

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.