• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • Antalya 18 °C

Tatilmanya'ya operasyon

Tatilmanya'ya operasyon
Tatilcilerden topladıkları paralarla ortadan kaybolan tatilmanya.com sitesinin bünyesinde olduğu TTM Turizm'in ofisine polis baskın yaptı.

ANTALYA-Tatilcilerden topladıkları paralarla ortadan kaybolan tatilmanya.com sitesinin bünyesinde olduğu TTM Turizm'in ofisine polis baskın yaptı. Tatilmanya'nın sahibi 46 yaşındaki Ş.S.A. tutuklandı.

Geçtiğimiz haftalarda ucuz tatil vaadi ile tatilcilerin parasını topladıktan sonra yöneticilerinin ortadan kayboldukları tatilmanya.com sitesi için Antalya’da operasyon yapıldı.

Antalya ve İstanbul polisi, yüzlerce tatilciyi dolandırdığı iddia edilen tatilmanyacıların peşine düştü. Mağdur tüketicilerin Türkiye’nin birçok yerinden savcılıklara yaptığı suç duyuruları üzerine harekete geçen yetkililer, TTM Turizm unvanı ile tatilmanya.com isimli internet sitesi üzerinden tatil satışı gerçekleştiren seyahat acentesinin sahipleri hakkında yakalama kararı çıkardı.

tatilmanya2.jpg

OFISE BASKıN YAPıLDı

TTM Turizm unvanı ile www.tatilmanya.com isimli internet sitesi üzerinden tatil satışı gerçekleştiren seyahat acentesinin merkez ofisine baskın yapılırken, tatilcilerin nitelikli dolandırıcılıkla suçladığı Ş.S.A. tutuklandı.

Bu kararı öğrenen Ş.S.A. ise Antalya Emniyet Müdürlüğü’ne giderek ifade verdi. İfadesinde hiçbir şekilde dolandırıcılık eylemi içinde bulunmadığını iddia eden Ş.S.A., şirketi Temmuz ayında borç ve alacaklarıyla birlikte M.K. isimli şahsa devrettiğini, bu süreçten sonra yapılan işlemler konusunda hiçbir sorumluluğun bulunmadığını savundu. Asayiş Şube Müdürlüğü, bu bilgi üzerine M.K. isimli kişinin bulunmasına yönelik çalışma başlatırken, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü de dosyaya dahil oldu. Ş.S.A. ise mahkeme tarafından tutuklandı.      

SAHTE SITELER INCELENIYOR

Mağdurların ifadeleri ve internet üzerinden yapılan işlemlerle ilgili özel bir çalışma gerçekleştiren siber polisler, tüketicilerin tatil satın alırken hangi siteleri kullandığını araştırıyor. Aynı zamanda sahte site iddiaları da polisin dosyasına girdi. Bu arada birçok otel resmi sitelerine, “Tatilmanya isimli şirketle hiçbir bağlantımız yoktur” duyurusu koydu. Polisin yapacağı inceleme sonunda mağdur sayısı ve vurgun miktarı da ortaya çıkacak.

SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Çalışmalarla ilgili Hürriyet muhabirine bilgi veren yetkililer, “Türkiye’nin birçok yerinden şikayetler aldık. Bu şikayetler üzerine söz konusu şirketin merkez ofisi incelendi. Aynı çalışma İstanbul’da da gerçekleştirildi. Dolandırıcılıkla suçlanan şahıslar hakkında çalışma başlatıldı ve ilk ifadeler alındı. Soruşturma devam ediyor” dedi.

NE OLMUŞTU?

www.tatilmanya.com isimli internet sitesi üzerinden tatil satışı gerçekleştiren seyahat acentesi, yüzlerce tüketiciyi mağdur edip ortadan kayboldu.  Rezervasyon taleplerinin karşılandığı 444 2 086 numaralı çağrı hattından hiçbir şekilde yanıt alamayan tüketiciler, www.tatilmanya.com adresinin devre dışı kaldığını görünce savcılık, tüketici dernekleri ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’ni (TÜRSAB) şikâyet yağmuruna tuttu. Bazı mağdurlar Facebook’ta ‘tatilmanya.com mağdurları’ ismiyle grup oluşturdu ve dolandırıldıklarına yönelik iddiaları paylaştı. Hürriyet mağduriyetlere ilişkin hazırladığı, “Tatil kabus oldu”, “Vurgun büyük” başlıklı haberleriyle konuyu kamuoyuna duyurdu.

Hürriyet

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.