• BIST 9125.16
  • Altın 2324.488
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9376
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • Antalya 17 °C

Tatilbudur.com, MTS Global işbirliğinde Türkiye’yi dünyaya açıyor

Tatilbudur.com, MTS Global işbirliğinde Türkiye’yi dünyaya açıyor
Türk turizminde birçok ilke imza atan Tatilbudur.com, MTS Global işbirliğinde “Yeni bir dönem başlıyor” sloganıyla yeni dönem hedeflerini açıkladı.

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL - 1997 yılından itibaren Türk turizminde birçok ilke imza atan Tatilbudur.com “Yeni bir dönem başlıyor” sloganıyla MTS Global ile işbirliği yaparak başta İstanbul olmak üzere tüm Türkiye turizmini dünyaya açtı.
Teknolojik altyapısına kendi geliştirdiği rezervasyon sistemini entegre ederek, güçlü satış ağına kurumsal pazarlama planlarını ekleyen tatilbudur.com hem yurtdışından Türkiye’ye, hem de Türk vatandaşlarını dünyaya açan projeyi tanıttı. Tatilbudur.com, Türkiye’yi dünyaya açma çalışmalarını MTS Global ve OTS Global’in pazar gücüyle ortaklaşa yürütecek. Ayrıca İngiltere’nin en önemli low-cost havayollarından Jet2 Airlines ile işbirliği içinde Türkiye’ye hava köprüsü kuracakları bildirildi.
Bu iş birliği ile birinci safhada İstanbul otelleri ile başlayıp tüm Anadolu otel envanterini OTS Globe üzerinden dünyaya açmayı planlayan Tatilbudur.com, proje kapsamında toplam 1.000 otel envanteri ile 200.000 kişi sayısı ve 30 milyon Euro hacim üreterek Türk turizmine katma değer yaratmayı hedefliyor.

tatil-budur.jpgtatil-budur-001.jpg

TATİL BUDUR VE MTS GLOBAL YÖNETİMİ KATILDI
Ritz Carlton Oteli’nde düzenlenen basın toplantısına Tatilbudur Kurucu Ortak  Bülent Kuş, Tatilbudur.com CEO’su Onur Otruş, Tatilbudur.com Genel Müdür Yardımcısı Kemal Çubuk, MTS Global Türkiye Genel Müdürü Münci Karakaya, MTS Global Türkiye Ürün Direktörü Deniz Karakaya katıldı.

tatil-budur-002.jpg

Münci Karakaya MTS CEO, Joanne Keeley MTS CFO, Deniz Karakaya MTS Ürün Direktörü, Rahman Kale, MTS Operasyon Direktörü, Tanju İçten MTS Ege Bölgesi Genel Müdürü, Bülent Kuş Tatilbudur Kurucu Ortak, Onur Otruş Tatilbudur Genel Müdürü, Mustafa Kemal Çubuk Tatilbudur Genel Müdür Yrd., Wojciech Walniczek Tatilbudur Yönetim Kurulu Üyesi

tatilbudur-001.jpg

onur-otrus.jpg

ONUR OTRUŞ: HEDEFİMİZ 1 MİLYON 530 BİN MİSAFİR
Tatilbudur.com CEO’su Onur Otruş, 1997 yılında kurulan Tatilbudur.com’un
1997 yılında kuruldu MTS global ile işbirliği içinde 2007 iç turizme yöneldiğini belirterek şunları anlattı:
“Tatilbudur.com 2015’te MTM ile ortak oldu. 56 ilde 5 acete, 2500 çalışan ile yüzde 85 online müşteriye ulaştık. Tatilbudur.com 48 milyon ziyaretçi, 140 milyon sayfa ziyareti aldı. 2019’da 1 milyon ziyaretçi ile yüzde 98 müşteri memnuniyetini yakaladık. Portalde 67 destinasyonda 5 bin otele 36 kişilik teknik ekiple ulaştık. 2015’ten bu yana büyüyoruz. 2020 hedefimizde yüzde 35 büyüme ve 1 milyon 530 bin misafire ulaşmak bulunuyor. MTS Global ile geliştireceğimiz dijitalleşmede ise hedefimiz yüzde 87’dir.”

onur-otrus-001.jpg

2019’DA YÜZDE 7 KÜÇÜLDÜK
Onur Otruş, 2019’da zor koşullarda mücadele ettiklerini, ancak Kasım ayında talebin yüksek olduğunu ve satış performansıı etkilediğini gördüklerini belirterek şöyle devam etti: “Bu talebin bütün yıla yayılacağını düşünmüyoruz. 2020 için konservatif beklentilerimiz var. Farklılaşmayı satış, pazarlama ve iletişimde iyi yapabiliyoruz. Bu nedenle her yıl pazarın talepleri üzerinde büyüyoruz. 2020’nin de aynı olacağını düşünüyorum. 2019’da yüzde 7 küçüldük ve yılı 1 milyon pax ile kapattık. Önümüzdeki yıl bunu 1.3 milyon pax’a çıkararak Türk misafirlerin ihtiyacını uygun şartlarda karşılamayı düşünüyoruz.

mts-006.jpgMTM Global işbirliği ile İstanbul ve Anadolu otellerini bütün dünyaya açmayı planlıyoruz. Bu şekilde 200 bin pax ve 30 milyon euro hacim üretmeyi hedefliyoruz. Ülkemizin en büyük tur operatörleri arasında yer alan Tatilbudur.com, 50 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren, Avrupa’nın en büyük bağımsız incoming acentesi ve otel sağlayıcısı MTS Globe ile birlikte incoming hizmeti vermeye başlıyor. Global arenada değer yaratacak ve ülke turizmine ivme kazandıracak bu ortak girişimin ilk destinasyonu ise İstanbul oluyor."

mts-008.jpg
mts-007.jpg
munch-karakay.jpg

MÜNCI KARAKAYA: 10 BIN OTELI TOPTAN SUNUYORUZ.
MTS Global Türkiye Genel Müdürü Münci Karakaya, MTS’nin 1967 yılında İspanya’nın Mayorka Adası’nda yerel acente olarak kurulduğunu belirterek şöyle konuştu: “1998’de bilişim çağı başladı. MTS online teknoloji firması kurdu. Sadece perakendecilerin son kullanıcılara erişmesi değil, toptancılarında ulaşması sağlandı. Artık dünya birleşti ve herkes rekabetçi hale geldi. Biz online sistemle perakendecilere 10 bin oteli toptan sunuyoruz. 19 ülkede 65 destinasyonda ofisimiz var. Tatilbudur.com ile ortak girişim anlaşması imzalayarak Türkiye’de önemli bir ilke imza attık. Amacımız iki şirketin kesiştiği iş alanlarında sinerji üreterek bunu etkin bir şekilde kullanmak ve her iki firmanın da yeni iş alanları açmasına imkân sağlamaktır.

mts.jpg
mts-001.jpg
mts-002.jpg
mts-003.jpg

KKTC ile joint venture anlaşmamız bulunuyor. 2010 yılı için 1 milyar 150 milyon euro ciro, 8 milyon turist hedefledik. Türkiye’de geçtiğimiz yıl 780 bin turiste hizmet verdik. Bunun yarısı online teknoloji kullandı. 2020 hedefimizde 1 milyon 110 bin turist bulunuyor.

mts-004.jpg
mts-005.jpg

Yaptığımız istatistikleri bakılırsa Türkiye’ye en çok turist İngiltere’den geliyor. Bizim İngiltere’nin ikinci büyük tur operatörü Jet2 ile anlaşmamız bulunuyor. Jet2 Havayolu ile 2019’da 360 bin turist getirdik. Yeni hedefimiz 610 bindir. Almanya’dan 365 bin turist bekliyoruz. Gelişen pazarlara baktığımızda THY’nin “çok niş destinasyonlara uçarak açtığı kanallar bulunuyor. THY’nin uçuşları ile turizm farklı seviyeye gelecek.

kemal-cubuk.jpg

KEMAL ÇUBUK: 200 BIN PAX VE 30 MILYON EURO GELIR HEDEFLEDIK
Tatilbudur.com Genel Müdür Yardımcısı Kemal Çubuk, 2010 için 200 bin pax ve 30 milyon euro gelir hedeflediklerini belirterek “Programımız iki yıldır sürüyor. İkinci yılda İstanbul’a İngiltere’nin en büyük tur operatörü ile charter getirmeyi planlıyoruz” dedi.

deniz-karakaya.jpg

DENIZ KARAKAYA ORTAK SINERJI ILE SATıŞı BÜYÜTECEĞIZ
MTS Global Türkiye Ürün Direktörü Deniz Karakaya ortak sinerji ile satışı İstanbul merkezli olarak tüm Türkiye’ye yaymak istediklerini söyledi.

TATİLBUDUR.COM HAKKINDA

· 1997 yılında Marmaris’te turizm hizmetleri veren seyahat acentesi olarak kuruldu.

· 2007 yılında iç turizme yönlenerek Tatilbudur.com markası ile turizm sektöründe birçok ilklere imza atarak kısa sürede sektörün önemli oyuncularından birisi oldu.

· 2010 yılında Hedef Grup ile ortaklık anlaşması imzaladı.

· 2015 yılında MCI , İş Girişim Sermayesi ve 37 Ventures ile ortaklığa imza atarak gücüne güç kattı.

· Yurt genelinde 56 ilde 575 acente ağı ve 2500’den fazla tatil danışmanı ile hizmet vermektedir.

· Portföyünde 5000’den fazla otel ve 67 destinasyona yüzlerce tur bulunmaktadır.

MTS GLOBE HAKKINDA

· 1967 yılında MTS Globe DMC olarak faaliyetlerine başladı.

· 1998 yılında Axis Data IT şirketi kuruldu.

· 2010 yılında OTS Globe Otel sağlayıcısı olarak faaliyete geçti.

· MTS Globe & OTS Globe Avrupa’nın en büyük bağımsız incoming acentesi ve otel sağlayıcısı durumundadır.

· MTS Globe Group 19 ülke ve 65 farklı destinasyonda hizmet vermektedir.

MTS Globe & OTS Globe’un varlığının en kuvvetli olduğu pazarlar Avrupa ve Amerika’dır.

· MTS Globe & OTS Globe2019 yılında toplamda 7 milyon müşteriye ve 985 milyon ciroya ulaşmıştır.

· MTS Globe Grup 2019 yılında bünyesinde 45 milletten, 1.300 çalışan bulundurmaktadır.

· MTS Globe Turizm sektöründe sürdürülebilir büyüme ve yenilikçiliğiyle 50 yılı aşkın bir süredir hizmet vermektedir.

Bu haber toplam 8707 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.