ANTALYA - Antalya’nın en işlek noktalarından biri olan tarihi Kapalı Çarşı, temmuz ayının son günlerinde beklenen hareketliliği yakalayamadı. Kentteki turist yoğunluğuna rağmen çarşıdaki alışverişin düşük kalması, dükkân sahiplerini kara kara düşündürmeye başladı.
Gün boyunca müşteri beklediklerini belirten bazı esnaf, sezonun en yoğun döneminde olmalarına rağmen siftah yapamadan dükkân kapattıklarını söyledi.
Turist yoğunluğu çarşıya yansımadı
Antalya’da otellerde, sahillerde ve turistik bölgelerde hareketlilik devam ederken kent merkezindeki Kapalı Çarşı aynı ilgiyi göremedi. Esnafa göre yabancı turist sayısındaki artış, tarihi ve ticari bölgelere yeterince yansımıyor.
Turistlerin büyük bölümünün konakladıkları otellerden kent merkezine yönlendirilmediğini savunan esnaf, yaşanan durumun yalnızca işletmeleri değil, Antalya ekonomisini de olumsuz etkilediğini dile getirdi.
“Temmuzun sonunda sinek avlıyoruz”
Kapalı Çarşı’daki durgunluğun kendilerini endişelendirdiğini belirten esnaf, yaşadıkları sıkıntıyı şu sözlerle anlattı:
“Turizmin en yoğun olduğu temmuz ayında olmamıza rağmen burada ciddi bir sessizlik var. Bazı arkadaşlarımız siftah yapmadan dükkân kapatıyor. Temmuzun sonunda sinek avlıyoruz. Böyle devam ederse sezonu nasıl geçireceğimizi bilmiyoruz.”
Esnaftan tanıtım çağrısı
Kapalı Çarşı esnafı, Antalya’nın tarihi ve ticari noktalarının daha fazla tanıtılmasını istedi. Turistlerin kent merkezinde daha uzun süre geçirmesi için otellerden tarihi bölgelere ulaşımı ve yönlendirmeyi artıracak çalışmalar yapılması gerektiği belirtildi.
Antalya’nın yalnızca otellerden ve sahillerden ibaret olmadığını vurgulayan esnaf, Kapalı Çarşı gibi önemli noktaların turizm planlamalarına daha fazla dâhil edilmesi için ilgili kurumlara çağrıda bulundu.



































Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.