• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 11 °C
  • Antalya 21 °C

Tarihi İpekyolu’na dev satış ekibi

Tarihi İpekyolu’na dev satış ekibi
Çinin en büyük online satış mağazalarından DHGATE.COM geçtiğimiz ay İstanbul’da açtığı ofisinde online satış ve pazarlama eğitimlerine başladı.

İSTANBUL- Çin’in en büyük dijital ticaret merkezlerinden DHGATE.COM Macaristan ve ABD’den sonra Türkiye’de açtığı ofisinde tarihi İpekyolu ticaretini tekrar canlandırmak, daha geniş kitlelerin bu geleneksel ticaretten pay sahibi olabilmeleri amacıyla geniş bir e-ticaret eğitim seferberliği başlattı.

İlki İstanbul’da gerçekleştirilen eğitimde, Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden olan Koç Üniversitesi’nden yaklaşık 100 öğrenci sanal ticaretin pazarlama ve satış konularında bilgilendirildi. Projenin girişimcisi Ömer Faruk Atici’nin yaptığı açıklamaya göre sırasıyla, Kayseri, İzmir, Eskişehir, Bursa, Gaziantep ve Antalya’da devam edecek çalışmalarda yıl sonuna kadar 1000’in üzerinde kişiye e-ticaret konusunda eğitim verilmesi hedeflenmektedir.

cinli-dhgate.com.jpgTürkiye’nin Çin için çok önemli bir pazar olduğunu ve yatırımlarının sadece ticari değil iki ülke arasında kültürel ilişkilerinin gelişmesi noktasında da önemli bir misyona sahip olduğunu belirten DHGATE.com Türkiye Genel Müdürü Hou Yibing şunları söyledi:

“ DHGATE.com olarak dünya genelinde 7 dijital ticaret merkeze sahibiz ve 1,4 milyon satıcımızla, listelenmiş 40 milyon’dan fazla farklı ürünü satışa sunuyoruz. DHGate olarak bugüne kadar 230 ülkede, 1,4 Milyar parça ürünü sahipleriyle buluşturduk. Bu bağlamda Türk tüketicilerinin yanı sıra B2B yani üretici ve tedarikçilerinde bir araya geldiği global bir platform oluşturmayı hedefliyoruz. ”

Türkiye’nin önemli bir pazar olmasının yanı sıra özellikle KOBİ’lerin B2B ticaretin en önemli aktörlerinden birisi olduğuna dikkat çeken Hou Yibing konuşmasını şöyle sürdürdü “Türkiye, KOBİ’leri ile dünyanın sayılı üretici ülkelerinin başındadır. Bizlerde bu üreticileri filtrelenmiş doğru firmalarla, doğru ve ihtiyaç sahibi tüketicilerle bir araya getireceğiz. Bunun yanı sıra yaptığımız eğitimlerde katılımcılara, inovatif ürünler neler, istatistik okuma, tüketici talep ve istekleri neler gibi konularda bilgi veriyoruz. Yıl sonuna kadar KOBİ’lerin yoğun olduğu illerde eğitimlerimizi yapacağız. Yılsonuna kadar hedefimiz üniversite, yerel yönetimler ve ticari STK’larla işbirliği yaparak binin üzerinde kişiye eğitim vermek. ”.

cinli-dhgate.com-002.jpgTürkiye’ye sadece ürün satmak amacıyla gelmediklerine de değinen Hou Yibing konuşmasını şöyle tamamladı;

“ Türkiye konumu itibariyle Avrupa, Afrika, Rusya ve Ortadoğu’nun tam merkezinde. Dolayısıyla Türkiye’yi gerek lojistik, gerekse üretim noktasında merkez yapma düşüncemiz var. Ayrıca e-ticaretin en önemli unsuru ticari yazılım ile ilgili de büyük yatırımlarımız olacak. Çin’de kullandığımız yazılımın özellikle batıya entegrasyonu çok zor ve pahalı bir yatırım. Bu yatırımı da hem Ar-Ge hem de insan kaynağı bakımından Türkiye’de yapmayı planlıyoruz. Yılsonuna kadar yaklaşık 1,5 milyon USD’lik bir yatırım planımım var. 2019 yılı itibariyle hem yazılım hem de insana yatırımlarımız büyük bir hızla, artarak devam edecektir. Aslında Türkiye’nin kuluçka merkezleri açısından da bir ilk yaşanacak. Adeta bir yazılım ihracatını Türk yatırımcılarla beraber bu topraklarda yeşerteceğiz. ”

Bu haber toplam 16940 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.