• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Talat:Turizmi öncü sektörümüz

Talat:Turizmi öncü sektörümüz
KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, turizmin öncü sektör olarak belirlenmesine karşın bu konuda gerekenin yapılmadığını söyledi.

LEFKOŞE- KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, turizmin öncü sektör olarak belirlenmesine karşın bu konuda gerekenin yapılmadığını söyledi. Talat, Özbek Dedekorkut başkanlığındaki Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği (KTSAB) yeni yönetim kurulunu kabulü sırasında, sektördeki gerilemenin nedenlerinin doğru tespit edilmesini istedi.

Cumhurbaşkanı Talat, 2004 yılından sonra en büyük yatırımın turizme yapılmasına karşın sektördeki düşüşün mantıklı olmadığını, yapılması gerekenin dünyadaki değişime uygun düzenleme olduğunu belirtti. KITSAB’dan bu yönde aldığı bilgileri hükümetle paylaşacağını bildiren Talat, uzun yıllar önce dünyadaki değişime ayak uydurulamaması nedeniyle narenciyede yaşanan olumsuzluğun bugün de turizmin başına gelmesinden korktuğunu söyledi.

KITSAB Başkanı Başkan Dedekorkut da, ziyaretin birliğin yeni yönetiminin oluşması nedeniyle nezaket niteliğinde olduğunu ifade ederek, sektörün sorunlarını dile getirdi.

“Dünyada ulaşım ucuzlarken Kuzey Kıbrıs’ta hala pahalı olduğunu, bunun sonucunda son 2 yılda ülkeye gelen turist sayısında yüzde 60 azalma olduğunu” anlatan Dedekorkut, sektörün ülke bütçesine katkısının son 10 yılda yüzde 60’lardan yüzde 14’lere düşmesinin önemli gösterge olduğunu kaydetti.

Alınacak önlemlerle turizmin dünyadaki yeni uygulama ve trende uygun hale getirilmesi gerektiğini belirten Dedekorkut, İngiltere'deki tur operatörlerine 2007 yılında ödenmesi gereken paranın hala ödenmediğini, 2008'e yönelik reklamların da verilmediğini anlattı. Bu durumun ülke turizmini olumsuz etkilemesinin kaçınılmaz olduğunu ifade eden Dedekorkut, acil önlem alınmasını istedi

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.