• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Suudi işadamlarının turizm ilgisi

Suudi işadamlarının turizm ilgisi
Son dönemde Türkiye’ye ilgisi giderek artan Körfez sermayesinin temsilcileri özel olarak turizm sektörünün üzerinde duruyor.

ANKARA- Son dönemde Türkiye’ye ilgisi giderek artan Körfez sermayesinin temsilcileri özel olarak turizm sektörünün üzerinde duruyor. Suudi Arabistan’ın Ankara Büyükelçisi Muhammed El Hüseyni, Suudi iş adamlarından turizm alanında yatırım yapmak isteyenler olduğunu ve bu konuda kendisinden yardımcı olmasını istediklerini söyledi.

İki ülke arasındaki yıllık ticaret hacminin 3 milyar dolar seviyesine ulaştığını kaydeden Suudi Büyükelçi ’’Bu rakam bir yıl sonra, hiç şüphe yok ki 2-3 katına çıkacak.’’ dedi.

Ülkesinde şu anda 85 bin Türk işçisi çalıştığını ve bu rakamın 1 yıl içinde ikiye katlanabileceğini söyleyen El Hüseyni, gündemde yeni projeler bulunduğunu, Türk girişimcilerin son derece becerikli olduğunu ifade etti. Suudi Arabistan’ın da Türk iş adamı ve işçilerinden gayet memnun olduğunu kaydeden Büyükelçi, son olarak iki hafta önce bir Suudi Şirketinde çalışmak üzere 4 bin Türk işçisine vize verdiklerini kaydetti.

 

"Böyle güzel yerler görmedim"

İki ülke arasındaki ilişkilerde turizmin ihmal edildiğini ifade eden El Hüseyni Marmaris, Bodrum ve Fethiye gibi tatil beldelerine gittiğini, böylesine güzel yerleri 40 yıllık diplomatlık kariyerinde görmediğini anlattı.

El Hüseyni, Körfeze yönelik tanıtım eksikliğine dikkati çekerek ’’Suudi Arabistan’daki halk Türkiye’deki güzellikleri bilmiyor. Siz daha çok Batı'ya yöneliyorsunuz, tamam ama Körfez ülkelerinden Türkiye’yi görmek için can atanlara da bunu satmak zorundasınız,’’ şeklinde konuştu.

Türk turizmine dışarıdan bakıldığında en büyük problemin hizmet olarak görüldüğünü ileri süren Suudi Büyükelçi ’’Sahilleriniz ve otelleriniz çok güzel, tek sorun servis’’ dedi.

 

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.